Παπανδρέου: Αν δεν έχουν φωνή οι νόμιμοι μετανάστες, υπονομεύεται η φωνή όλων μας

9.2.14

Παραθέτω τη χθεσινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για την στέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους νόμιμους μετανάστες της χώρας:

Σε μια περίοδο που απαιτείται διαρκής και έντονη μεταρρυθμιστική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για περισσότερη Δημοκρατία, ισονομία, ευνομία, αλλά και οι συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη, το μεταρρυθμιστικό πνεύμα δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, ενώ η στροφή σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας κρατούν δέσμιους σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση, αποτελούν σύνηθες πλέον φαινόμενο.

Στην αρχή ήταν το πλήγμα που δέχτηκε ο Νόμος που είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή, για τα Πανεπιστήμια, ακολούθησε η κατάργηση στην πράξη της επιλογής στελεχών μέσω της ηλεκτρονικής – ανοιχτής διακυβέρνησης (open.gov), αργότερα ήρθε η προσπάθεια αποδόμησης της Διαύγειας, προχθές η απαράδεκτη συζήτηση περί των θρησκευτικών αντιλήψεων ενός πολιτικού αρχηγού, χθες το δραματικό γεγονός του Φαρμακονησίου και τώρα, η αποδόμηση του Καλλικράτη, με την κατάθεση μιας τροπολογίας για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών – αυτοδιοικητικών και Ευρωεκλογών – και την αποστέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες.

Πρόκειται για ορισμένα, ενδεικτικά και μόνον παραδείγματα, που σηματοδοτούν αρνητικά δυστυχώς, την επιμονή σε ό,τι δεν έχει ανάγκη η χώρα. Αποδομούν το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009. Παράλληλα, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συμβάλλουν στην διαίρεση της Ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Απειλούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των θυσιών που καταβάλουν οι Έλληνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας υπονομεύονται, τη στιγμή μάλιστα, που οι εταίροι μας με όλο και μεγαλύτερη ένταση σημειώνουν την ανάγκη ανάληψης μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών.

Η αλήθεια είναι ότι, δεν χρειάζεται να υποδείξει κανείς το αυτονόητο, όπως επίσης αλήθεια είναι ότι, όσοι εκ των εταίρων μας σήμερα κόπτονται για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, χθες κινούνταν στη γραμμή «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν».

Αλλά και οι δύο αυτές αλήθειες, δεν αναιρούν, αντιθέτως υποδεικνύουν την αναγκαιότητα να αλλάξει η χώρα για να σωθεί οριστικά και παράλληλα για να αποκτήσει έναν βιώσιμο βηματισμό, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει νέους κινδύνους σε ένα περιβάλλον σύνθετο και αχαρτογράφητο.
Αργά ή γρήγορα – ελπίζω, η ανάγκη δανειοδότησης από τους εταίρους μας, και άρα η ανάγκη μνημονίου, θα πάψει να υπάρχει. Γι” αυτό, η αντίληψη υπέρ ή κατά του μνημονίου, δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: Και μετά το μνημόνιο τι;

Σήμερα θα έπρεπε να θέτουμε τα θεμέλια μια διαφορετικής Ελλάδας, αυτής που εγγυάται διαφάνεια, δημοκρατία, σωστή αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας για δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, στρατηγική ενίσχυσης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ένα κράτος δικαίου και προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όσον αφορά την τελευταία πράξη οπισθοχώρησης, αυτή του Καλλικράτη, οφείλουν να γνωρίζουν όσοι έλαβαν τη σχετική απόφαση, ότι δεν αποτελεί δικαιολογία η απόφαση του ΣΤΕ.

Η σημερινή κυβέρνηση με την απόφασή της θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα, που δουλεύουν στις οικοδομές, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας, στα σπίτια μας φροντίζοντας ασθενείς, παιδιά και υπερήλικες, που έχουν ανοίξει μικρές επιχειρήσεις βοηθώντας στην ανάπτυξη του τόπου.

Τι φοβάται αυτή η κυβέρνηση; Τη φωνή των ασθενέστερων στην κοινωνία μας; Αν αυτοί δεν έχουν φωνή, θα υπονομευτεί και η φωνή γενικότερα όσων εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, δηλαδή και Ελλήνων πολιτών.

Ή μήπως θεωρεί η κυβέρνηση ότι στερώντας την φωνή στους εργαζόμενους αυτούς θα συμβάλλει στην ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία;
Αντίθετα, δημιουργεί ένα πολιτικό και ψυχολογικό χάσμα που θα εντείνει την καχυποψία και τον ρατσισμό.

Αποτελεί ντροπή το γεγονός ότι, ο μετανάστης που δουλεύει στην χώρα μας γίνεται εξιλαστήριο θύμα και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τα προβλήματα ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που χρειάζεται ριζοσπαστικές τομές.

Δεν μπορούν να κρύψουν πίσω από ένα δέντρο, το δάσος των αντιδράσεών τους όταν μια ακόμη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση έγινε πράξη, ούτε και τις επιθέσεις τους εναντίον του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νόμιμους μετανάστες.

Αυτή η συντηρητική επιλογή τους βαραίνει και για όσα τότε δήλωναν και για όσα σήμερα πράττουν.
Τους καλώ να αντιληφθούν έστω και αυτήν την ώρα, το πλήγμα που επιφέρουν στην Δημοκρατία – στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και στο μεταρρυθμιστικό πνεύμα που έχει απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα.

Και ας κατανοήσουν ότι, με τη στάση τους, πέραν όλων των άλλων, αντί να ενώνουν τις κοινωνικές δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια, καλλιεργούν ζιζάνια που ενισχύουν τους διαχωρισμούς και κατατρώνε το κοινωνικό σώμα.

Ας προτάξουν το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον έναντι των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σχεδιασμών. Όπως κατ” επανάληψη έχω πει, σε ό,τι με αφορά καμία οπισθοδρόμηση δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή, πόσο μάλλον σε ζητήματα αρχών.

55 σχόλια:

 1. ... είπε ο μεταρρυθμιστής που διαδήλωνε κατά της Cosco και δεν έκλεισε ούτε έναν άχρηστο δημόσιο οργανισμό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπερδεψες την βουρτσα με την π@@@@τσα, τοσο ασχετος. Η Δημοκρατια δεν ειναι θεμα μεταρρυθμισης γιατι δεν μεταρρυθμιζεται Κινεζο.

   Διαγραφή
  2. @11:17 π.μ.
   Εσύ, να μας πεις ποιόν προτιμάς, Σαμαρά, Αποστάτη, Αλέξη, Καμμένο ή μήπως τον Κώστα τον Σουβλακοφάγο;
   Γ.Π.

   Διαγραφή
  3. Tι εννοείς; Δεν είναι μεταρρύθμιση να κάνεις υπουργούς τους κηπουρούς;

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
  4. Εδώ ρε με τον Παπανωνσταντίνου δεν προβάρανε μπλουζάκια ''το νερό δεν πωλείται'' και μετά έθεταν και στόχους 40 δις το χρόνο από τις αποκρατικοποιήσεις....;

   Διαγραφή
  5. Γιατί όταν κατέβαινε στο λιμάνι με τους αγρότες και έκλαιγε από τα δακρυγόνα... ή όταν πήγαινε στην πρώτη γραμμή με τους εργατοπατέτρες στις πορείες που διεκδικούσαν αυξήσεις, ένα χρόνο πριν αρχίσει αυτός ο ίδιος το τσεκούρι ;

   Διαγραφή
  6. @ Ανώνυμος 9/2/2014 1.33 μ.μ.

   Παλι ( 3η φορά ) πλαστογράφιση υπογραφής . Εχω στείλει διαμαρτηρία στον παραπολιτικό, που δεν την έβαλε. απαιτώ από τον διαχειριστή,
   να μην αποσιωπάται η διαμαρτυρία μου .
   Ακουσα πως αυτό το ΄’ενε τρολάρισμα .
   Στο χωριό μου το λένε μπαμπεσιάν . . .
   Και βέβαια είναι μεταρρύθμιση το να έχεις - έστω λίγους - υπουργούς
   που είπαν και έκαναν μαζί με τον ΓΑΠ το :
   ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ" , "ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ"
   "ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΩ, ΚΙ'ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΩ" .

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
  7. Χαλαρώστε, που σας έθιξα τον μεγάλο ηγέτη που, αφότου ανέλαβε την εξουσία του πήρε κανένα εξάμηνο να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα είχε χρεοκοπήσει, μοιράζοντας εντωμεταξύ κανένα δις για... κοινωνική πολιτική.

   Και σχετικά με το τι προτείνω: Δράση. Η μόνη σοβαρή μεταρρυθμιστική δύναμη που δεν υποφέρει από κρατικιστικές αγκυλώσεις που χρεοκόπησαν τη χώρα.

   Διαγραφή
  8. @Ανώνυμε 3:22
   Δεν φτάνει που πλαστογραφείς την υπογραφή μου διαμαρτύρεσαι και από πάνω.

   Όσο για την μεταρρύθμιση ΠΑΠακ που όλοι οι συγγενείς του έφαγαν και έκρυψαν από το κράτος, ναι φοβερή όντως.

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
  9. Ειναι μεγάλος Ηγέτης και εσύ Κιτσο ασήμαντος γιά να τόν θίξεις.

   Διαγραφή
  10. Εννοείς την Δράση με στελέχη αξίας και αδιάφθορα όπως τον πρώην ΤΑΙΠΕΔ;; Μια δεκάρα πάνε οι ψεκασμοί τελικά.

   Διαγραφή
  11. Θυμάστε τον Καστανίδη που πλακωνόταν με τα ΜΑΤ τότε και φώναζε στον ματατζή ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ ;'' ! Ο εμπνευστής του δημοψηφίσματος που με την τσαρίνα Λούκα πήραν 0,9%

   Διαγραφή
  12. Αποικιοκρατική η συμφωνία με την κοσκο έλεγαν... Και μετά δεν περνούσαν νόμο χωρίς να πάρουν το οκ από τον τομσεν.....

   Διαγραφή
  13. 3.39 Δεν έχουν/έχουμε το μυαλό το δικό σου! Θα προσπαθήσουμε όμως .

   Διαγραφή
 2. "δεν αποτελεί δικαιολογία η απόφαση του ΣΤΕ";;;;;;

  προσχώρησε οριστικά στον Συριζα ο ΓΑΠ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ρε βενιζελάκηδες πόσο καραγκιοζαίοι είστε; όποιος κάνει κριτική στους σαμαροβενιζέλους είναι με το συριζα; άντε ουστ κοπρίτες. ο εκβιασμός τέλειωσε. τα ψωμιά σας τα φάγατε. η στρατηγική σας οδήγησε στην εξαφάνιση του πασοκ και της κεντροαριστεράς

   Διαγραφή
 3. Επί της ουσίας του κειμένου έχει κανείς να πει τίποτα ??
  Πως θα λέμε ότι είμαστε δημοκρατική κοινωνία αν δεν δίνουμε δικαιώματα σε ανθρώπους που ζουν μαζί μας (κάποιοι 20 χρόνια), πληρώνουν φόρους και εισφορές, έχουν τα ίδια προβλήματα με μας αλλά έτυχε να γεννηθούν κάπου αλλού ??
  Από τα αρχαία χρόνια ο τρόπος που βρήκαν οι πρόγονοί μας να γίνονται δυνατότεροι ήταν η αφομοίωση των γειτόνων τους. Αν το σταματήσουμε αυτό θα χαθούμε σαν λαός όπως και πολλοί άλλοι λαοί στην ιστορία. Το "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" είναι ένα όμορφο τραγουδάκι, πρέπει όμως να κάνουμε και πράγματα που θα το κάνουν να ισχύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πώς θα είμαστε δημοκρατική κοινωνία αν δεν εφαρμόζουμε τις δικαστικές αποφάσεις; Εκτός αν εφαρμόζουμε μόνο όσες συμφωνούν με το προοδευτιλίκι σου...

   Διαγραφή
 4. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2009. Νομίζω ότι με αυτή τη δήλωση του δείχνει τη διάθεση του να το ολοκληρώσει. Επιτέλους! Όχι γιατί η Ιστορία έχει παράπονα απέναντι του-της έδωσε υλικό νάχει να πορεύεται. Αλλά όπως και νάναι κάποιες τελευταίες πινελιές πάντα κάνουν τη διαφορά ενός πολύ καλού έργου από ένα αριστούργημα. Η σπουδαία βιβλική μορφή του Σαμψών, ο ήρωας αυτός της απόλυτης αυτοκαταστροφής που συμπαρέσυρε στην άβυσσο του και όλους όσους ήταν δίπλα του και μαζί του ήταν ένας ήρωας που δυστυχώς δεν κατάφερε να βρει πολλούς μιμητές στο διάβα της Ιστορίας. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός η επανάληψη του δράματος του να είναι και η δικαίωση του ιδιότυπου ιστορικού του ρόλου. Μπουρλότο! που θάλεγε και μια ψυχή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ολοκλήρωσε πάνω μας. Οπότε άσε καλύτερα, μην ολοκληρώσει και στη χώρα.

   Διαγραφή
  2. 7.41 Μου φαίνεται δεν πας καλά! Δικαιώνεται σε όλα κάθε ημέρα.Για τον Ραφηνάτο μούγκα , από που παίρνεται γραμμή?

   Διαγραφή
 5. Σε επίπεδο πολιτικό και ηθικό έχει δίκιο ο ΓΑΠ αλλά σε επίπεδο νομικό αν δεν προχωρούσε σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση υπήρχε κίνδυνος σε περίπτωση που οι μετανάστες συμμετείχαν με το προηγούμενο καθεστώς στις εκλογές, ενώ ο νόμος για την ιθαγένεια έχει ήδη κριθεί αντιστυνταγματικός από το ΣτΕ να ακυρώνονταν οι εκλογές. Τόσο μα τόσο απλό.... Τώρα αν θέλουν οι ταλιμπάν του ΓΑΠ να καταργήσουμε τη δικαιοσύνη όταν δεν τους βολεύουν οι (επαναλαμβάνω εσφαλμένες ηθικά ) αποφάσεις της, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ας βρουν άλλο τρόπο να επιστρέψουν στην πολιτική, μιας και πλέον είναι ''άστεγοι''.... Ο Γιώργος το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να διώξει από δίπλα του τους κηπουρούς που τον συμβουλεύουν να λέει πράγματα του στυλ ''δεν αποτελεί δικαιολογία η απόφαση του ΣτΕ''.... Μόνο έτσι θα σώσει την υστεροφημία του. Κρίμα μια ορθή πολιτικά θέση να χαλάει με τέτοιες ανεδαφικές εκφράσεις....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. λάθος όσα γράφεις

   Διαγραφή
  2. Α ! δηλαδή μόλις οριστικοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς θα μας δώσουν τα λεφτά μας πίσω ;

   Διαγραφή
  3. 8.52 Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και θα μας τα δώσει /επιστρέψει με τόκους! Εάν δεν τα επιστρέψει τότε θα του υπενθυμίζουμε εμείς το Γουδί και όλα αυτά που μας έμαθε. Συγκεντρώσεις σε πλατείες. δεν πληρώνω κτλ , κτλ , κτλ.

   Διαγραφή
  4. Αλλάζω την ερώτηση γιατί διακρίνω μια δυσκολία, έστω θα το καταργήσουν ;

   Διαγραφή
 6. Τώρα διαβάζω ότι οι ευρωεκλογές θα είναι με σταυρό.... Κατεβάστε τώρα τον Κρίτωνα και τον Δρούτσα να γελάσουμε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 3.08, Ας κατέβουν ανεξάρτητοι αυτοι που κατονομάζεις και θά τρομάξεις και συγουρα δέν θα γελάσεις.

   Διαγραφή
  2. Τον Κρίτωνα το πολύ - πολύ να τον ψήφιζαν οι φάλαινες, τα δελφίνια άντε και καμιά καρέτα - καρέτα !

   Διαγραφή
  3. Όταν λες δρούτσα εννοείς φαντάζομαι τον μέγα διδάκτορα με το αμφιλεγόμενο διδακτορικό...

   Διαγραφή
  4. Και ανεξάρτητοι κιόλας, χωρίς σημαία κόμματος ε; Ήδη τρέμω από τον φόβο μου....Ας βάλει και για πρόεδρος ο Δρούτσας αφού έχει τόσο ρεύμα και τόσο επιτυχημένη θητεία ως ΥΠΕΞ.....

   Διαγραφή
  5. Είσαι καλά ; Αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες να εκτεθούν στην κρίση του λαουτζίκου ; Μπορεί ο μέσος Έλληνας να εκτιμήσει το μεγαλείο τους ; Όχι, φίλε μου ! Θα διορίζονται από τον αρχηγό και μάλιστα σε δύο θέσεις όπως ο Δρούτσας !

   Διαγραφή
  6. 11.48 Κάτι τέτοια γράφεις και δεν θα ψηφίσει ουδείς ΠΑΣΟΚ.

   Διαγραφή
  7. Ούτε εγώ θα ψηφίσω... Μη νομίζεις ότι με νοιάζει ο Βενι και τον υπερασπίζομαι...

   Διαγραφή
 7. Καλά αυτος ακόμη δεν εχει καταλαβει για ποιο λογο η χρυση αυγη εχει διπλασια ποσοστά από το ΠΑΣΟΚ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην περιμένεις απάντηση!

   Διαγραφή
  2. Εσύ μάλλον κατάλαβες και δεν μας το λές;

   Διαγραφή
 8. θα χει πλάκα η ψηφοφορία στη βουλή. να δω βενιζελοπασοκ να ψηφίζει μαζί με καμμένο και χα και τι στον κόσμο! αλήθεια, όσοι αξιοπρεπείς βουλευτές έχουν απομείνει στο πασοκ τί θα κάνουν...
  σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα αλλάζουν. το θλιβερό "πασοκ" του βενιζέλου φεεύγει, ο Γιώργος ξεκίνησε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ναι, συμφωνώ σε όλα μ’αυτά που λέει στην ανακοίνωση του ο ΓΑΠ.
  Φόρτωσα μέσα μου γιατί όλα αυτά με ενοχλούν εδώ και πολύ καιρό βλέποντας μια-μια την κάθε μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να αποδομείται , και το «επίσημο» ΠΑΣΟΚ να συναινεί.
  Είμαι ακόμη πιο φορτωμένος όμως, γιατί δεν υπάρχει κανείς στο πολιτικό φάσμα αυτή τη στιγμή που να εκφράζει ένα πραγματικά προοδευτικό στίγμα. Μας σπρώχνουν να πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ όταν γνωρίζουμε ότι ίδιοι και χειρότεροι είναι και δαύτοι.

  Τι έμεινε στο ΠΑΣΟΚ που να αντιπροσωπεύει τις προοδευτικές αξίες? και ποια είναι η θέση του ΓΑΠ, και η θέση μας, σ’ αυτή τη δεξιά ουρά?
  Δεν είναι ώρα να δημιουργηθεί ένα προοδευτικό ανάχωμα σ’ αυτή τη φασίζουσα γενικευμένη κατρακύλα?
  Αν είναι να παρθούν αποφάσεις, τώρα είναι η ώρα.
  ΑΜΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι έμεινε στο ΠΑΣΟΚ που να αντιπροσωπεύει τις προοδευτικές αξίες?

   - Ολυμπιακή ανακωχή
   - Μεσογειακή διατροφή
   - ...απ' το μπουφέ του LSE

   Διαγραφή
  2. Η Μεσογειακή διατροφή φίλε μου είναι από τα ελάχιστα brand names που μας έμειναν. Ολα τα άλλα τα έκαναν μπούλβερη ο σιυβλακοφάγος της Ραφήνας

   Διαγραφή
 10. Καλεί που καλεί σε παραβίαση απόφασης του ΣτΕ, δεν κολλούσε κι ένα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" να μας αφήσει παγωτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΠ
  Δυστυχώς ακόμα δεν κατάλαβε τί έγινε!!!
  Μόλις εξελέγη μοίρασε ΕΝΑ ΔΙΣ σε φτωχούς και αδύναμους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ωραία όλα τα άλλα, το «δεν αποτελεί δικαιολογία η απόφαση του ΣΤΕ» τι σημαίνει; Υπήρχε τρόπος να δοθεί ψήφος στους μετανάστες παρά την απόφαση του ΣτΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το ΠΑΣΟΚ με αυτή την ηγεσία και αυτή την συνεργασία τον ψήφο μας δεν θα τον πάρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Απο αυτη τη δηλωση το μονο συμπερασμα που προκυπτει αβιαστα ειναι το οτι ο Κ.Παπανδρεου παιρνει τον εαυτο του (πολυ) στα σοβαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. εκει στο πασοκ φοβουνται να μην χασουν τις ψηφους των μεταναστων...
  ο κοσμος ομως τους εχει παρει χαμπαρι και θα τους στειλει σπιτι τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πρόσφατα οι Ελβετοί είπαν όχι σε δημοψήφισμα που αφορούσε την μετανάστευση περιλαμβανομένης της μετανάστευσης και από κυριλέ χώρες της ΕΕ (Γερμάνια, Γαλλία, Ιταλία)
  Εδώ στην Αγγλία που μένω δικαίωμα ψήφου ακόμα και στις τοπικές εκλογές έχουν όσοι είναι πολίτες της Βρετανικής κοινοπολιτείας και της ΕΕ. Στην Ιταλία που επίσης έχω μείνει δικαίωμα ψήφου έχουν μονό Ιταλοί πολίτες και πολίτες της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία.

  Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και των αυτοκτονιών το πρόβλημα “προοδευτικών” ηγετών όπως ο Παπανδρέου και ο Τσιπρας είναι αν θα έχουν δικαίωμα ψήφου η μετανάστες στις εκλογές.
  Ψεκασμένοι οι Ελβετοί, ψεκασμένοι οι Άγγλοι, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι και αψέκαστος ο ΓΑΠ και οι συν αυτώ “προοδευτικοί”. Απλά έλεος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τι??????? δημοψηφισμα?????? να βγαλει εκτακτο ο ντερμπεντερης και να καταγγειλει τον ..αφρων... προθυπουργο τους.. καλα εκει δεν ξερουν οτι τα δημοψηφισματα ειναι παρανομα???

   Διαγραφή
  2. @γιαννης κοζανη
   Ο ΓΑΠ ψέλλισε “δημοψήφισμα” στο δεύτερο μνημόνιο και μετά την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια. Αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τη γνώμη των Ελλήνων θα έπρεπε το δημοψήφισμα να γίνει στο πρώτο μνημόνιο.

   Διαγραφή
  3. Και μετά θα λέγατε πως ήταν προδότης από το 1ο μνημόνιο και τα είχε στημένα με τον ΣΤρος και παραμυθιαζε τον κόσμο για να έχει το οκ και να κάνει ότι γουστάρει. Ψεκασμένοι!

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
  4. ο ΓΑΠ φιλε 12.28 δεν ψελλισε. ο ΒΒ ψελλισε και μολις στεναχωρηθηκαν τ αφεντικα του, του πονεσε η κιλιτσα... και εστειλε τα λαμογια και τις καλτσοδετες του και εκαναν την αποστασια. ο ΓΑΠ το ειπε, το εννοουσε και το υπερασπιζεται ακομη κ τωρα. στο 1ο μνημονιο, αν ειχε χρονο, νασαι σιγουρος οτι θα τοκανε. ειμασταν ομως σαν χωρα με το αυγο στον.......
   παντως δεν ηταν στον προθαλαμο του ΠΟΥΤΙΝ, να εκληπαρει για κανα ψυχικο οπως οι κυπριοι, και εδω να χρεωκοπησουμε και να μας παρουν τα σωβρακα. παλεψε, πιεσε καταφερε.οτι γινοταν κ ακομη περισσοτερα. βεβαια εδω οι αριστεροι τυπου ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ τον κατηγορουν γιατι μιλησε με τον στρος καν.λες και επρεπε να μιλησει με τον παπαζαχο τον σεισμολογο η το παιδι που κανει ντιλιβερι στον καταλληλοτερο.

   Διαγραφή
 17. Τι έγινε ρε παιδιά, ξεκίνησε προεκλογική περίοδος και ξαμοληθήκαν να γράφουν απανωτά σχόλια ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μιλάμε έχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα. Ο ΓΑΠ αυτό που επιθυμούσε ήταν να γκετοποιήσει τους Έλληνες στην ίδια τους την πατρίδα. Όχι! Κανένα δικαίωμα στους μετανάστες κι αν τους αρέσει. Είχαν και στο Μπαγκλαντές δημοκρατία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ποιοι θεωρούνται αλήθεια νόμιμοι μετανάστες; Κατα τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και τους ΓΑΠικούς όλοι. Όχι δα... Ολόσωστη απόφαση αν αναλογιστούμε τις ορδές των αλλοδαπών που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές και βγάλαν τον Καμίνη δήμαρχο. Μην τρελαθούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή