Το ψηφοδέλτιο θα γράφει «Ποτάμι-Σταύρος Θεοδωράκης»;

27.2.14

Ο Αντώνης Καρακούσης του ΒΗΜΑτος άσκησε σήμερα αρνητική κριτική στο εγχείρημα του συναδέλφου του Σταύρου Θεοδωράκη κι εκείνος αμέσως του απάντησε.

Αυτή ήταν η μόλις 2η δημόσια τοποθέτηση από το «Ποτάμι», το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο αποτελείται προς το παρόν μονάχα από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Πρώτη φορά ένα κόμμα/κίνημα απαντά σε μια κριτική που του ασκείται χωρίς να έχει αποκαλύψει ούτε τα πρόσωπα που το απαρτίζουν ούτε και τις θέσεις που εκφράζει. Κριτική στην κριτική, απλώς για να κάνουμε φασαρία. Από την εμπειρία μου, εχθρούς κατασκευάζουν όσοι υστερούν στην παραγωγή Πολιτικής.

Το έγραψα και χθες εδώ και το επαναλαμβάνω και σήμερα: ακόμα και ο χειρότερος πολιτικάντης τυχοδιώκτης της Μεταπολίτευσης, φρόντιζε πάντα να έχει 5-6 ανθρώπους δίπλα του για ξεκάρφωμα, ίσα για να λέει ότι ηγείται μιας δήθεν συλλογικότητας. Αντίθετα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι ιδρύει ένα κίνημα με άλλους, τους οποίους όμως θα μας γνωρίσει μετά από 6 μέρες. Για 6 μέρες, όλα θα αφορούν τον ίδιο, ο οποίος όμως δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα όμως με άρθρο του συνεργάτη του στο Protagon Κώστα Γιαννακίδη, το ψηφοδέλτιο θα γράφει πάνω «Σταύρος Θεοδωράκης»! Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να είναι κανείς φοβερά καλοπροαίρετος για να μην διαπιστώσει ότι θα πρόκειται για το πρώτο πολιτικό εγχείρημα στην Ιστορία που θα έχει τόσο σκληρούς μιντιακούς όρους λειτουργίας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί κάποιοι τοποθετούνται με τέτοιο ενθουσιασμό ή αντίστοιχα με τέτοιο αποτροπιασμό, όταν ακόμα δεν ξέρουμε καλά-καλά περί τίνος πρόκειται και σε τι θα εξελιχθεί. Νομίζω ότι προς το παρόν δεν έχουμε δει τίποτα περισσότερο από ένα απολιτίκ κάλεσμα που απευθύνεται σε τηλεοπτικό κοινό και όχι σε πολίτες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι στο τέλος μπορεί και να εξελιχθεί σε κάτι σχετικά καλό για την πολιτική συγκυρία.