Διαψεύδει επίσημα το ΠΑΣΟΚ ότι ο Βενιζέλος πάει για Επίτροπος

15.3.14

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Με εντυπωσιακή  επιπολαιότητα αναπαράγονται από μία συγκεκριμένη κατηγορία μέσων ενημέρωσης σχόλια περί δήθεν πιθανής ανάληψης καθηκόντων μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Κι αυτό, παρά την κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ που θεώρησε αστεία τα σχετικά δημοσιεύματα.

Η αναπαραγωγή αυτού του είδους μυθευμάτων συνιστά ευθεία προσβολή προς τη δημόσια στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου καθ' όλη την περίοδο της κρίσης κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι προτάσσει μόνο το συμφέρον του τόπου και την ανάγκη σταθερότητας, προκειμένου να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο και να επανέλθει σε μία κατάσταση ευρωπαϊκής κανονικότητας. Για το λόγο αυτό, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ παρακαλεί κάποιους που  με ευκολία αναπαράγουν τα φτηνά  αυτά σενάρια να σκεφτούν πόσο ανόητα και αντιφατικά είναι σε σχέση με το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του.

Εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ως βασικό του ενδιαφέρον την πολιτική του σταδιοδρομία θα είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν επιλογές  «ωφέλιμες» ίσως και χωρίς πολιτικό κόστος  για τον ίδιο, αλλά όχι για τη Χώρα και για τη Δημοκρατική Παράταξη. Δεν το έκανε όμως και  δεν θα το κάνει ποτέ, εις πείσμα όσων θέλουν να τον μετρούν με τα δικά τους κριτήρια.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πάντως, όποιος στοιχειωδώς έχει μια επαφή με τις Βρυξέλλες, γνωρίζει καλά ότι η Ευρώπη θα έκανε τα πάντα για να μην έχει για 5 χρόνια θεσμικό συνομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον άνθρωπο χάρη στον οποίων πλούτισαν οι ψυχαναλυτές όσων πολιτικών και τεχνοκρατών συμμετείχαν σε Eurogroup.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

7 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα15 Μαρτίου 2014 - 7:36 μ.μ.

  Η Ευρώπη έκανε τα πάντα για να μην έχει θεσμικό συνομιλητή της τον Γιώργο Παπανδρέου και ευτυχώς τα κατάφερε-σιγά το δύσκολο, όταν ολόκληρος λαός στάθηκε αρωγός στο θεάρεστο έργο της. Από την άλλη σίγουρα ο Βενιζέλος δεν είναι ένας βολικός πολιτικός ούτε για Ευρωπαίους ούτε-πολύ περισσότερο-για Αμερικανούς. Αν πάτε στη Παναγιά της Λούρδης θα δείτε ότι παραπάνω από τα μισά τάματα εκεί γίνονται με την ευχή ο Βενιζέλος να κυκλοφορεί με μαλαισιανά αεροπλάνα. Ο Βενιζέλος όμως είναι σκληρό καρύδι ούτε είναι Γιωργάκης που τον κάνεις μια χαψιά.Είναι πολιτικός της δράσης και όχι της απόδρασης ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρηστος Τρίκαλα15 Μαρτίου 2014 - 10:44 μ.μ.

  Δηλαδή ρε ποιητές της παραπολιτικής
  σε τι να τον βοηθήσει ή να μην τον βοηθήσει νομικά σε κάτι τον άνθρωπο.
  Τι έκανε ο συγκεκριμμένος έτσι ώστε να κινδυνεύει.
  Πιστεύετε τώρα σοβαρά ότι στο Δικαστήριο θα σταθεί η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης????
  Αλλά και αν γίνει αυτό το ακροβατικό τι στοιχεία υπάρχουν για τον Αλεξόπουλο???
  Εδώ στο Δικαστήριο αθωώθηκε η Τσέκου και ο Αναστασιάδης για μια προφανή ιστορία εκβιασμού. Και η τσέκου φυσικά πήρε αποζημίωση από το κράτος που κακώς κρατήθηκε προφυλακισμένη ένα χρόνο.
  Απλά ο Αλεξόπουλος κοιτάει να αποφύγει την δεδομένη προφυλάκιση, επειδή είναι (ήταν) μόνο και μόνο βουλευτής της χρυσής αυγής.
  Και μην βάζετε στοίχημα ότι αυτό θα κάνει ζημιά στη Χρυσή Αυγή.
  Και όσο για το σωστό που είπε ο Παπαδημούλης "Η χρυσή Αυγή να βρεθεί ενώπιον του Νόμου και όχι εκτός νόμου", απλά μπορεί να σχολιάσει κανείς ότι γιατί όμως σώνει και καλά προφυλακίσεις.???
  Αυτό το ομολογουμένως "Καυκικό σκηνικό" που στήνεται (Βλέπε Καύκα Η Δίκη), δηλαδή τους τυλίγω όλους σε μια κόλα χαρτί και τους προφυλακίζω, δεν κατανοήτε ότι αυτό ηρωποιεί τους Χρυσαυγίτες.
  Και το μαλί (τις αποζημιώσεις) για προφυλακίσεις ανθρώπων που θα δικαιωθούν στο Δικαστήριο ποιός θα τις πληρώσει?? Ο Σαμαράς ή η Κλάπα???
  Ο Σκοπός λεβέντες τις παραπολιτικής σας το έχω ξαναγράψει δεν αγιάζει τα μέσα. Πάρτε το χαμπάρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άντε αγορίνα, καβάλα το Innova και τον μπούλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ήταν μέλος από την δεκαετία του '90 στη Χρυσή Αυγή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχει χαλάσει πολλά χατήρια των Ευρωπαίων ο Βαγγέλης ο επαναδιαπραγματευτής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γέλασα με αυτό με την Λούρδη, αλλά το 2.5% θα τον κάνει να αποδράσει υποχρεωτικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή