Το Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει τη «στατιστική απάτη» του Παπαθανασίου, η κυβέρνηση τον επιβραβεύει

3.3.14


Η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Άννυ Ποδηματά έκανε σήμερα μια πολύ-πολύ εύστοχη παρατήρηση μέσω του Facebook.

Να τι επισημαίνει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ:

Ξαναδιάβαζα σήμερα την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις 4 χώρες σε πρόγραμμα ( Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) και το ρόλο των τρόικα και με έπιασε θλίψη για την «κυβερνητική αφασία» στην υπόθεση του διορισμού του κ. Παπαθανασίου ως επικεφαλής στα ΕΛ.ΠΕ.

Δείτε λοιπόν τι αναφέρει -κατά γράμμα- η Έκθεση για την περίφημη υπόθεση των greek statistics που έριξαν την αξιοπιστία της χώρας στα Τάρταρα:

«...Είναι της άποψης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφείλεται επίσης στη στατιστική απάτη (!!) στα χρόνια που προηγήθηκαν της διαμόρφωσης του προγράμματος (σ.σ. του Μνημονίου). Χαιρετίζει την αποφασιστική δράση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ταχύτητα αυτά τα προβλήματα, περιλαμβανομένης της απόφασης ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Μάρτιο του 2010. Επισημαίνει ότι η η σταδιακή αποκάλυψη της στατιστικής απάτης στην Ελλάδα είχε επίπτωση στην ανάγκη αναπροσαρμογής των ( δημοσιονομικών) πολλαπλασιαστών, των προβλέψεων και των προτεινόμενων μέτρων. Υπενθυμίζει ότι χάρη στην επιμονή του ΕΚ ενισχύθηκαν οι εξουσίες και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Eurostat ώστε να υπάρχει μια σταθερή βάση αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων...».

Αυτά λέει η Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Η απάντηση της κυβέρνησης; Η αναβάθμιση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού Οικονομικών εκείνης της περιόδου..Κατά τα άλλα, παλεύουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας...