Θέμις Κατασκευαστική, εκεί που η κρίση δεν άλλαξε τις συνήθειες της Μεταπολίτευσης

17.3.14


Θυμάστε τη χρυσή εποχή των πολυτελών αυτοκινήτων των κρατικών αξιωματούχων που έλαβε τέλος με απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου; Θυμάστε την εποχή των αμαρτωλών διορισμών στο Δημόσιο;

Αν νοσταλγείτε όλα τα παραπάνω, η κρατική εταιρεία Θέμις Κατασκευαστική είναι εδώ για εσάς και για κάθε νοσταλγό της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας κατέγραψε χθες στην Καθημερινή δυο σχετικά γεγονότα:

-Αν δείτε στον δρόμο σας ένα γκρι μεταλλικό Audi Quatro Turbo (από αυτά που σπανίως κυκλοφορούν πλέον), πείτε στον οδηγό του «με γεια σου»! Το πιθανότερο είναι να το οδηγεί ο γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νίκος Κανελλόπουλος. (...)Ο κ. Κανελλόπουλος, όμως, κατάφερε να... ξεπεράσει τον νόμο. Ο φίλος του κ. Βασίλης Χανδακάς, ο οποίος τυγχάνει πρόεδρος της (εποπτευόμενης από τον κ. Κανελλόπουλο) «Θέμις Κατασκευαστική», αγόρασε εκείνος για λογαριασμό του και για λογαριασμό του κ. Κανελλόπουλου ένα Audi Turbo 1,8 με ιπποδύναμη 163 ίππους!

-Στα χέρια της «Κ», όμως, βρίσκεται και άλλη μία περίεργη απόφαση του Δ.Σ. της «Θέμις Κατασκευαστική», η οποία (παρεμπιπτόντως υπενθυμίζεται) ελέγχεται ήδη από τη Δικαιοσύνη για το υπέρογκο κόστος έξι φυλακών της χώρας. Με πρόταση του κ. Χανδακά, μόλις προ δεκαπενθημέρου, το Δ.Σ. της «Θέμις» ενέκρινε την πρόσληψη του κ. Δημήτρη Σκαρίπα ως προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας της εν λόγω εταιρείας. Σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα; Ο συγκεκριμένος δικηγόρος βρίσκεται σε εκκρεμοδικία, κατηγορούμενος ότι έχει διαπράξει το κακούργημα περί «καταχραστών του Δημοσίου» και μόλις τον προηγούμενο Ιούνιο υποχρεώθηκε σε εγγυοδοσία 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για ένα σκάνδαλο της ΔΕΠΑΝΟΜ (της άλλης κατασκευαστικής του Δημοσίου).

Είναι προφανές ότι για όλα τα παραπάνω φταίει η Μέρκελ γι' αυτό και καλό θα ήταν να ασχοληθούμε με το κατοχικό δάνειο...


--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

6 σχόλια:

 1. Δηλαδή εσύ (και ο Πορτοσάλτε) θεωρείς πως είναι πρόοδος να πίνεις σαπίλα γάλα 10ημερών όπως τα κορόιδα οι Γερμανοί ως φρέσκο και το πραγματικό γάλα των 2 ημερών να κοστίζει κανά 5ευρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι τρέχει με επικαιρο.gr , δεν μπορώ να συνδεθώ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι, πολύ κορόιδα οι Γερμανοί............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας ανοίξουν όλα. Ας ανοίξει και τα κολομέρια του να χαρούμε και εμείς,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πέρα από τα σουσουδίστικα "δεν έχουν wifi" έχετε καταλάβει τι σημαίνει "απελευθέρωση των ΚΤΕΛ";
  Σήμερα υπάρχει ένα σύστημα σταυροειδούς επιδότησης με σχετικά μικρή χρηματοδότηση από τον κεντρικό προϋπολογισμό με την εξαίρεση των "σχολικών" δρομολογίων. Δηλαδή: Με τα λεφτά π.χ. του "Αγρίνιο-Αθήνα" χρηματοδοτείται κάποια γραμμή του τύπου "Κάτω Παρτάλι-Μεσολόγγι". Με την απελευθέρωση, εφόσον ο καθένας μπορεί να δρομολογήσει στη γραμμή Αγρινίου, χωρίς όμως να έχει την υποχρέωση να καλύψει τις μικρές άγονες γραμμές θα πρέπει ή ο κεντρικός προϋπολογισμός να χρηματοδοτήσει αυτές τις γραμμές ή να τις αφήσει π.χ. με 2 δρομολόγια τη βδομάδα με τραγικές συνέπειες για την ελληνική ύπαιθρο.
  Βεβαίως και υπάρχουν "διαπλεκόμενα ΚΤΕΛ" με τεράστια πολιτική επιρροή (π.χ. Αχαΐας) αλλά προφανώς υπάρχουν και διαπλεκόμενα μεγάλα γραφεία λεωφορείων (δραστηριοποιούνται σε "εκδρομές" Αθήνας-Θεσσαλονίκης - ονόματα δε λέμε ή σε μεταφορές προσωπικού εργοστασίων) που θα ήθελαν διακαώς να μπούνε σε χρυσές γραμμές όπως της Πάτρας ή της Θεσσαλονίκης.
  Αλλά πρέπει να το δούμε συνολικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα ΚΤΕΛ φταίνε επίσης που δεν έχουμε τρένα. Όλες οι χώρες του κόσμου φτιάχνουν τρένα γιατί έτσι έρχεται η ανάπτυξη. Μ' ένα συρμό μεταφέρεις χιλιάδες ψυχές και τόνους προϊόντων. Εξοικονομείς πόρους, ενέργεια και συμπιέζεις το κόστος μεταφοράς. Οι πολιτικοί μας εδώ φαίνεται ότι προτιμούνε να θυσιάζουν την ανάπτυξή μας στο βωμό των συντεχνιών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή