Πονικές διώξεις κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών για τον θάνατο του βαρυποινίτη Καρέλι

1.4.14

Οκτώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, ο οποίος σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι δεσμοφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης άσκησε ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, όπως και κατά αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 14 άτομα.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς τη Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Εύχομαι η Δικαιοσύνη να καταφέρει να διασώσει τη χαμένη τιμή της Δημοκρατίας μας τιμωρώντας όσου αποδειχθούν υπεύθυνοι για μια τόσο απεχθή πράξη.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.