Πούλιτζερ όπως Καλλιστεία

21.4.14

Με τον τίτλο «Κορίτσια για Πούλιτζερ» το Έθνος της Κυριακής σας προσκαλεί να θαυμάσετε δυο όμορφες γυναίκες και να αναφωνήσετε «πω πω ρε φίλε».

Φυσικά, σας προσκαλεί να θαυμάσετε τη δουλειά τους, καθώς τυχαίνει να καλύπτουν δημοσιογραφικά την ελληνική κρίση.

Αυτός είναι και ο λόγος που στις μέσα σελίδες της εφημερίδας οι φωτογραφίες των δυο εντυπωσιακών κυριών συνοδεύονται κι από ένα κείμενο που αποθεώνει τη δουλειά τους χωρίς φοβερά επιχειρήματα, ίσα για να τηρηθούν τα προσχήματα.

Αν ήταν λιγότερο όμορφες, το κείμενο για την καλή δουλειά που ενδεχομένως να κάνουν δεν θα είχε γραφτεί ποτέ. Το Έθνος δεν θα τους είχε απονείμει ποτέ το Πούλιτζερ. Οι διαδρομιστές των πολιτικών γραφείων που έδωσαν την είδηση δεν θα είχαν πάρει ποτέ τους δημοσιογράφους τηλέφωνο να τους ενημερώσουν ότι «μαλάκα, ήρθε ένα πλάσμα στο γραφείο σήμερα, πάθαμε πλάκα».

Αντί επιλόγου πάντως, θα ήθελα να κάνω και μια πιο παραγωγική κριτική στο Έθνος. Την επόμενη φορά το λογοπαίγνιο του πρωτοσέλιδο θα μπορούσε να είναι «Κορίτσια για Πουλι...τζερ». Οι τρεις τελίτσες πιο πέρα και κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας λιγότερο. Δεν χρειάζεται να νιώθει εκδότης όποιος εφαρμόζει πρακτικές marketing κρεοπωλείου.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.