Αλέξη, πόσους νέους πραγματικά κουβαλάς μαζί σου;

11.5.14


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής.

Προσωπικά, ξεχωρίζω το παρακάτω απόσπασμα:

Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί από κείνους που έχτισαν την παλιά, με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το κράτος λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους Μπαλτάκους. Θέλει νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, δημιουργικούς, καινοτόμους, αφοσιωμένους στη δημοκρατία και στο λαό και όχι στα μεγάλα συμφέροντα και στην προσωπική ιδιοτέλεια. 

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξη Τσίπρα, λέξη προς λέξη. Δεν είμαι όμως καθόλου βέβαιος ότι τα λόγια του εναρμονίζονται και με τις επιλογές του στα διάφορα πρόσωπα που παρελαύνουν στη βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι καινοτόμοι, δημιουργικοί και με νέες ιδέες ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Στάθης Παναγούλης; Θα κόμιζε νέες ιδέες ο Λάκης Λαζόπουλος; Που είναι επιτέλους τα φρέσκα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ;

5 σχόλια:

 1. Vassilis N. Perantzakis11 Μαΐου 2014 - 1:30 μ.μ.

  Χωρίς φοιτητικές παρατάξεις PERIOD. Μία φοιτητική οργάνωση πρέπει να υπάρχει και πέρα από κόμματα και αποκόμματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό που κανένας δεν βγήκε να αντιπαρατεθεί στις ανακριβειες αλλά θα 'αγωνιστεί' για να μη φύγουν τμήματα από την περιφέρεια του με ξεπερνά...για άλλη μια φορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και πόσο μάλλον όταν έχεις ξύλωσει πόντο πόντο το νόμο της Διαμαντοπούλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντωνη το τουβλο το γιο σου σε ιδιωτικό θα τον στείλεις ή θα πάει στο εξωτερικό, γιατι απο τα ''μονοπώλια των συντεχνιών'' ούτε απ'εξω δεν περνάει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευάγγελος Κορκολής12 Μαΐου 2014 - 9:11 π.μ.

  Το "επιχείρημα" ότι τα δημόσια ΑΕΙ θα αυτο-βελτιωθούν λόγω ανταγωνισμού με ιδιωτικά ΑΕΙ είναι ακριβώς εφάμιλλο του: "χάλασε το παλιό μου αμάξι οπότε θα αγοράσω ένα καινούργιο και το παλιό θα φτιάξει μόνο του από φιλότιμο". Πρόκειται περί βλακώδους επιχειρήματος, προοριζόμενο για ανθρώπους που νομίζουν ότι η έρευνα και η εκπαίδευση γίνονται με όρους λαχαναγοράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή