Ανόητοι και οι υποψήφιοι του Ποταμιού που αντέδρασαν στα σποτ κ. Θεοδωράκη;

21.5.14


Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσαν τα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού καθώς μέχρι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος εξέφρασαν δημόσια την αντίθεση τους.

Συγκεκριμένα, η Βάσω Κιντή δήλωσε:

Βρίσκω τα δύο video του Ποταμιού με τις γυναίκες και την πρώτη τους φορά κακόγουστα και σεξιστικά. Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά. Είμαι σίγουρη ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video.

O Περικλής Βαλιάνος σημείωσε:

Όποιος είχε την ιδέα και όποιος πραγματοποίησε το αίσχος των δύο "διαφημίσεων" που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες πρέπει αμέσως να παραιτηθεί από όποια θέση κατέχει και να ζητήσει συγγνώμη πρώτ' απ' όλα από τις γυναίκες που προσβάλλουν βάναυσα, δεύτερον από κάθε άνθρωπο με αξιοπρέπεια που επίσης καταρρακώνουν, τρίτον από κάθε άνθρωπο που συμμετείχε στην προσπάθεια του Ποταμιού και ιδίως τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που έθεσαν το κύρος τους και την υπόστασή τους στην διάθεση του εγχειρήματος αυτού που τόσα υποσχόταν. Μόνο κάποιος που ήθελε να τορπιλίσει χωρίς επιστροφή το εγχείρημα αυτό που τόσες ελπίδες μας έδωσε θα μπορούσε να είχε διανοηθεί τέτοια τερατουργήματα. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη από όλους και όλες που θίγονται από αυτό το ανουσιούργημα, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση ή συμμετοχή. Πρέπει βεβαίως και η ηγεσία του κόμματος να λάβει ανάλογη θέση αμέσως, και φυσικά να αποσύρει τα κατάπτυστα "διαφημιστικά".

Τι απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης; Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του In.gr:

Μόνον ένας ανόητος θα μπορούσε να κατηγορήσει για σεξιστικό περιεχόμενο το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ που κυκλοφόρησε Το Ποτάμι, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη διάρκεια ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί το σποτ, εκτίμησε πως οι αντιδράσεις του κόσμου είναι θετικές και χαρακτήρισε όσους διαμαρτύρονται «υπερσυντηρητικούς αριστερούς».

Επισήμανε ότι πήρε την ιδέα για το σποτ (η κοπέλα που λέει γιατί είναι σημαντική η πρώτη φορά) από την προεκλογική καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι και στην Αμερική το εν λόγω σποτ είχε προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις από «υπερσυντηρητικούς» κύκλους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό να τον εγκαλούν για «προσβολή» των γυναικών, όταν ο ίδιος έχει δείξει σεβασμό στις γυναίκες, στις τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε γι' αυτές, και έχει βρει θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους.

Το ερώτημα είναι απλό: Εντάξει όλοι οι υπόλοιποι που αντέδρασαν, η Βάσω Κιντή και ο Περικλής Βαλλιάνος είναι ανόητοι κατά τον κ. Θεοδωράκη; Μας προτείνει το Ποτάμι να ψηφίσουμε ανόητους ανθρώπους;