Χρόνο μέσω της διεξαγωγής συνεδρίου θα προσπαθήσει να κερδίσει ο Βενιζέλος

21.5.14


Μπορεί οι περισσότεροι να περιμένουν τρομερά πράγματα το βράδυ των Ευρωεκλογών στο ΠΑΣΟΚ αλλά προσωπικά θεωρώ απίθανο να συμβεί κάτι τρομερό.

Όπως είχα γράψει πρόσφατα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ποντάρει στο ότι δεν θα αμφισβητηθεί δραστικά από τους βουλευτές του κόμματος, ένα στοίχημα που αναμένεται να κερδίσει καθώς δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του. Εξάλλου, μια τραγική επίδοση της Ελιάς θα πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι πολύ δύσκολα θα ξαναβγούν βουλευτές και κατά συνέπεια θα φροντίσουν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους μήνες παραμονή στα βουλευτικά έδρανα.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν ο Βενιζέλος να υποσχεθεί την επομένη των Ευρωεκλογών τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με θέμα την οριστική μετεξέλιξη του κόμματος σε Ελιά υπονοώντας ότι πιθανώς ο ίδιος τότε θα αποχωρήσει από την ηγεσία. Το παράδοξο είναι ότι υπάρχουν αρκετά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να αποδεχθούν τη συγκεκριμένη λύση!

Στην πραγματικότητα βέβαια, η λύση του συνεδρίου θα εξασφαλίσει απλώς την επ' αόριστον παραμονή του Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος καθώς το συνέδριο θα οριστεί για τον Σεπτέμβριο και πολύ εύκολα μπορεί μετά να αλλάξει ημερομηνία είτε λόγω εθνικών εκλογών είτε λόγω έκτακτων περιστάσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την επομένη των Ευρωεκλογών θα ζήσουμε την κωμωδία του να μας υπόσχονται τα ίδια πρόσωπα ότι θα αναλάβουν «πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά» οι οποίες φυσικά θα καταλήξουν απλώς στην κατανομή κάποιων απαξιωμένων καρεκλων. Θλίψη.

3 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα21 Μαΐου 2014 - 12:23 μ.μ.

  Το κάθε συνέδριο είμαι μια εν δυνάμει ανοιχτή διαδικασία και εκεί τίθενται όλα τα ζητήματα-και της ηγεσίας για όσους το έχουν βαθύ καημό και μαράζι-θεμιτό και δημοκρατικότατο, να εξηγούμαστε. Κάθε Συνέδριο είναι και μια Ρόδος και εκεί οι πηδηχταράδες-ταξιδευταράδες ,που τόσο καιρό κάνουν τον μουλωχτό-καμπόσο, μπορούν να δείξουν τις επιδόσεις τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν θα ζήσουμε καμιά κωμωδία παραπολιτικέ. Ολα είναι στη φαντασία όσων δεν τους βγαίνει το παιχνίδι. Όσοι είναι απέξω!!! Αυτή τη φορά θα γίνουν όλα με γνώμονα τη συσπείρωση αλλιώς θα τους ξεράσει ο κόσμος. Όσοι αναλάβουν πρωτοβουλίες θα κριθούν από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Ειτε παλιοι ειτε νεότεροι. Ας βγουν λοιπόν οι νεώτεροι να αναμετρηθούν με τους παλιούς και όποιος επικρατήσει στην τελική. Τις νεοτερες γενιές του ΠΑΣΟΚ τις είδαμε και τραβαμε τα μαλλιά μας. Ανεπαρκείς και λίγοι. Ετσι όπως γίναμε, όλοι χωράνε και κανείς δεν περισσεύει. Οι διχαστικές πολιτικές του σημερινού προέδρου και μερίδας του περιβάλλοντος του προηγούμενου μας οδήγησαν εδώ. Μετά τις 25 πάντως τίποτα δεν θα είναι όπως τώρα στο ΠΑΣΟΚ. Ουτε ο Βενιζέλος θα είναι όπως είναι τώρα. Καπελωμένος θα είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πασοκ ενωμενο21 Μαΐου 2014 - 1:32 μ.μ.

  Το υπονοούμενο πάει σε παλιά στελέχη που έχουν το θράσος να μην στηρίζουν τον πρόεδρο και τον ψευτοπρόεδρο. της φραπελιάς. Τι θράσος θεέ μου!! Να μην αναγνωρίζουν την μεγαλοσύνη τους!!!! Αν θα γίνει συνέδριο δεν θα γίνει σαν το τελευταίο. Να το ξέρετε εκεί στο Μπενισταν. Θα γίνει κανονικό και όχι το πανηγύρι της θύρας 4. Τότε να δούμε ποιοι είναι οι πηδηχταράδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή