Χρόνο μέσω της διεξαγωγής συνεδρίου θα προσπαθήσει να κερδίσει ο Βενιζέλος

21.5.14


Μπορεί οι περισσότεροι να περιμένουν τρομερά πράγματα το βράδυ των Ευρωεκλογών στο ΠΑΣΟΚ αλλά προσωπικά θεωρώ απίθανο να συμβεί κάτι τρομερό.

Όπως είχα γράψει πρόσφατα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ποντάρει στο ότι δεν θα αμφισβητηθεί δραστικά από τους βουλευτές του κόμματος, ένα στοίχημα που αναμένεται να κερδίσει καθώς δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του. Εξάλλου, μια τραγική επίδοση της Ελιάς θα πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι πολύ δύσκολα θα ξαναβγούν βουλευτές και κατά συνέπεια θα φροντίσουν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους μήνες παραμονή στα βουλευτικά έδρανα.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν ο Βενιζέλος να υποσχεθεί την επομένη των Ευρωεκλογών τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με θέμα την οριστική μετεξέλιξη του κόμματος σε Ελιά υπονοώντας ότι πιθανώς ο ίδιος τότε θα αποχωρήσει από την ηγεσία. Το παράδοξο είναι ότι υπάρχουν αρκετά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να αποδεχθούν τη συγκεκριμένη λύση!

Στην πραγματικότητα βέβαια, η λύση του συνεδρίου θα εξασφαλίσει απλώς την επ' αόριστον παραμονή του Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος καθώς το συνέδριο θα οριστεί για τον Σεπτέμβριο και πολύ εύκολα μπορεί μετά να αλλάξει ημερομηνία είτε λόγω εθνικών εκλογών είτε λόγω έκτακτων περιστάσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την επομένη των Ευρωεκλογών θα ζήσουμε την κωμωδία του να μας υπόσχονται τα ίδια πρόσωπα ότι θα αναλάβουν «πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά» οι οποίες φυσικά θα καταλήξουν απλώς στην κατανομή κάποιων απαξιωμένων καρεκλων. Θλίψη.