Βενιζέλος: Δεν ξέρω γιατί δεν διάλεξε εμένα για πρωθυπουργό το 2011 ο Παπανδρέου

17.5.14


Δεν ξέρω αν του ξέφυγε ή αν το είπε συνειδητά αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Alpha, έθεσε μια άλλη διάσταση της ταραγμένης περιόδου που οδήγησε στην παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Παραθέτω το επίμαχο απόσπασμα:

Σπ. Χαριτάτος: Το θέμα είναι γιατί δε διάλεξε εσάς και διάλεξε το σεβαστό κ. Κακλαμάνη, το πρόσωπο του κ. Πετσάλνικου. Δεν έφτασε σ’ εσάς για τη θέση του Πρωθυπουργού.
Ευ. Βενιζέλος: Θα δούμε.. Μπορεί να μην ξέρετε όλα τα γεγονότα. Δεν είναι τώρα η ώρα.
Σπ. Χαριτάτος: Πότε θα έρθει αυτή η ώρα;
Ευ. Βενιζέλος: Εγώ μιλάω επί τη βάση των δημοσίως γνωστών πραγμάτων. Ο κ. Παπανδρέου έκανε την επιλογή που ήθελε. Και έτσι έπρεπε να γίνει. Διότι αυτό είναι το συνταγματικά σωστό. Και πρέπει να σας πω ότι την προηγούμενη είχε πάρει και ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνησή του. Άρα διέθεσε μόνος του αυτό το θεσμικό ρόλο.
Σπ. Χαριτάτος: Ήθελε βιώσιμο Πρωθυπουργό από το ΠΑΣΟΚ Πρόεδρε ο κ. Παπανδρέου;
Ευ. Βενιζέλος: Αυτό είναι ένα πολιτικό ερώτημα, αλλά πιο σημαντικό είναι το άλλο.
Σπ. Χαριτάτος: Γιατί δεν επέλεξε εσάς από την αρχή;
Ευ. Βενιζέλος: Δεν το ξέρω, ρωτήστε αυτόν. Εμένα θα ρωτήσετε γι’ αυτό; Έχετε σχηματίσει την εντύπωση ότι διεκδικώ αξιώματα;
Σπ. Χαριτάτος: Όχι…

Γιατί τώρα εγώ υποψιάζομαι ότι αρχικό σχέδιο Βενιζέλου ήταν η παραίτηση Παπανδρέου υπέρ του; Γιατί ξαφνικά τώρα θυμάμαι ότι ο Βενιζέλος δεν ήθελε με τίποτα τον Παπαδήμο; Γιατί νομίζω ότι όταν το παιχνίδι ανοίξει, θα επιστρέψουμε ξανά στη συγκεκριμένη αποστροφή Βενιζέλου;