Εγγυητής της σταθερότητας ο ακροδεξιός που φαντασιώνεται ότι σκίζει τα μνημόνια;

25.5.14


Ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί για πολλούς, όχι μόνο ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, μια κάποια εγγύηση σταθερότητας υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Τους καλώ να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στα όσα επέλεξε να πει στην κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Πριν από οτιδήποτε άλλο όμως, δείτε την παρακάτω εικόνα που βρήκα στο Twitter του @dromografos. Δεν περιμένω να εκπλαγείτε που πήγαν λίγοι άνθρωποι στην προεκλογική εκδήλωση της Nέας Δημοκρατίας, σας ζητώ απλώς να αναγνωρίσετε το εύρος της στήριξης που το συγκεκριμμένο κόμμα απολαμβάνει από τα ΜΜΕ.


Πάμε όμως τώρα στο τι είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της...οικογενειακής συγκέντρωσης του κόμματος του στο Σύνταγμα.

Ο άνθρωπος που κάποιοι ψηφίζετε για να εφαρμόσει το Μνημόνιο δήλωσε επί λέξει:

Μας λένε ότι θα «σχίσουν τα μνημόνια»… Εγώ σας λέω ότι τα σχίζω τα μνημόνια επί δύο χρόνια, μήνα-μήνα, βδομάδα-βδομάδα, μέρα-μέρα, σελίδα-σελίδα, λεπτό-λεπτό. Έτσι φτάσαμε και στεκόμαστε στα πόδια μας. 

Ο άνθρωπος που διατηρείτε με την ψήφο σας στα πράγματα την ώρα που καλπάζει η Χρυσή Αυγή, δήλωσε επί λέξει:

Σας καλώ να δώσουμε ένα μάθημα σ' αυτούς που νοσταλγούν τις εποχές όταν στους δρόμους οργίαζαν η ανασφάλεια και οι κουκουλοφόροι. Σ’ αυτούς που θέλουν, σώνει και καλά, να γεμίσουν ο Τόπος λαθρομετανάστες, και τους «χαλάει» πολύ ότι έρχεται αυτή η Κυβέρνηση, αυτή η παράταξη και δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει χώρα τον λαθρομεταναστών. Τελείωσαν όλα αυτά και ενοχλούνται οι κύριοι που τελείωσαν. Αλλά είναι η καινούργια πραγματικότητα.

Τέλος, αν και πρωθυπουργός ενός δυτικού δημοκρατικού κράτους, ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε την ύπαρξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως εξής:

Εδώ που τη φτάσαμε, μόνον ένα ατύχημα μπορεί να την πάει ξανά πίσω. Μόνον ένα ατύχημα μπορεί να τη βγάλει από το δρόμο της! Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα! Αυτό το ατύχημα σας καλό όλους να εμποδίσουμε την Κυριακή. 

Σκίζει τα Μνημόνια, τα βάζει με τους λαθρομετανάστες και θεωρεί «ατύχημα» ένα κόμμα που ψηφίζει το 27%-30% του λαού που κυβερνά. Αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Μου είναι πιο εύκολο να βρω τις ομοιότητες του με έναν Χρυσαυγίτη παρά τους λόγους που νομίζετε ότι αυτός ο τύπος μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα μια κάποια σταθερότητα.

Καύσιμο των εθνικιστικών ονειρώξεων του η απελπισία σας.