Φώτης Κουβέλης: Παραιτούμαι

28.5.14


Την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ιδρυτής του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης.

Αναλυτικά η δήλωση του:

Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα  αποτελέσματα  των εκλογών  για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως  έχω χρέος , να υποβάλω στην  Κεντρική  Επιτροπή  και στο Συνέδριο  του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις.

9 σχόλια:

 1. αρκεί να κάτσει δυο θέσεις δίπλα σου ο ΓΑΠ λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να τελειώσει μια πολιτικη καριέρα δεκαετιών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Κουβέλης είχε τη χρυσή ευκαιρία να στηρίξει την κυβέρνηση του ΓΑΠ αλλά προτίμησε να μην το κάνει και να συνεργαστεί αργότερα με το Σαμαρά. Αντί να πιέσει για μια προοδευτικότερη διακυβέρνηση αρκέστηκε στο διαμοιρασμό των θέσεων ως λάφυρο εξουσίας. Αποχώρησε από την κυβέρνηση χωρίς ουσιαστικά να της δημιουργήσει πρόβλημα και χωρίς να αναδείξει ένα ιδιαίτερο πολιτικό στίγμα. Δεν νομίζω οτι θα λείψει σε κανέναν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακριβως ετσι. Καποιοι κακοπιστοι λενε η καταρρευση της ΔΗΜΑΡ οφειλεται στο οτι ποτε δεν ειπε ή εκανε κατι συγκεκριμενο. Αλλα τι περιμενεις απο νενεκους Μερκελιστες φιλε. Ακριβως οπως τα λες ειναι. Δακτυλος ΓΑΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ απολύτως αγαπητέ Παραπολιτικέ. Να βάλω λοιπόν και 'γω ένα χεράκι.
  Ευάγγελος Βενιζέλος, Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος,Ευάγγελος Βενιζέλος

  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επειδή ο Δημήτρης Καρύδης είναι σοβαρός και σεμνός άνθρωπος είμαι σίγουρος ότι θα ντράπηκα εκείνη τη στιγμή, όπως ντρεπόμαστε όλοι μας που έχουμε έναν τέτοιο τύπο να ηγείται ενός ιστορικού κινήματος. Τα στελέχη που κρατήθηκαν να μην γελάσουν, επειδή οι υπόλοιποι γελάνε μαζί τους που τον ανέχονται ας κάνουν κάτι να τον ξεφορτωθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλοι αυτοί της αριστεράς και της προόδου ήταν καλοί στα λόγια. Όταν όμως ήταν να αποφασίσουν και να δράσουν (πάντοτε) χάνανε τη μπάλα. Αυτό έπαθε και ο κυρ-Φώτης.
  Η διακυβέρνηση θέλει γερό στομάχι...και ........
  Δε νομίζω να λείψει σε κανέναν. άλλωστε τί έκανε τόσα χρόνια από το μιλά γενικώς και γενικότερα; Πάντως δε θα μου φαενί παράξενο να τον..ξαναβγάλουν αρχηγό γιατί είναι πολύ δυνατός στις ...ισορροπίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κοτζαγκιαουρίδης28 Μαΐου 2014 - 4:07 μ.μ.

  Aναμενόμενο ως πρώτο επεισόδιο του σήριαλ. Είναι και καλός "συναινετικός" Πρόεδρος Δημοκρατίας, για να μην τρέχουμε πάλι το Μάρτιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κοτζαγκιαουρίδης28 Μαΐου 2014 - 4:08 μ.μ.

  Ούτε κι ο Σγουρός σου, είπε το όνομα της Δούρου.
  Το "συνδυασμό" συνεχάρη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ευάγγελος Βενιζέλος ...είπε μόνη η ...Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή