Κουβέλης: Δεν θα αποφύγουμε την προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2014

12.5.14


Την άποψη ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε χθεσινή συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής.

Παραθέτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

-Εάν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνουν το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και Ελιάς εκτιμάται ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές;

Δεν θα μπορούσα, ούτε θα το ήθελα, άλλωστε, να προβώ σε εκλογικές πιθανολογήσεις. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η χώρα δύσκολα θα αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014. Δεν είναι μόνο ζήτημα εκλογικών συσχετισμών… Τα νέα μέτρα που έρχονται και που θα αποδομήσουν ακόμα περισσότερο το ήδη απορρυθμισμένο εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο, θα απονομιμοποιήσουν την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θα αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από το επικοινωνιακό λούστρο του success story.

Είναι κι αυτός ένας βασικός λόγος που το δίλημμα Βενιζέλου είναι εντελώς ανούσιο καθώς λόγω και της επικείμενης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τελείωνει ούτως ή άλλως ο χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά.