Νέα καταδίκη της Ελλάδας για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων

29.5.14


Σε καταδίκη της Ελλάδας για παραβιάσεις της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε την Τετάρτη το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή κρατουμένων, οι οποίοι έτυχαν «απάνθρωπης και εξευτελιστικής» μεταχείρισης και θα λάβουν τώρα χρηματική αποζημίωση.

Η υπόθεση αφορούσε τις συνθήκες κράτησης έξι προσφευγόντων στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί ή περιμένουν την δίκη τους για σεξουαλικά αδικήματα.

Σύμφωνα με την προσφυγή, ενώ οι φυλακές έχουν χωρητικότητα 65 ατόμων, οι κρατούμενοι είχαν ανέλθει στους 177 τον Ιανουάριο του 2009,  στους 185 τον Ιούνιο του 2012 και στους 215 λίγους μήνες αργότερα.

Όπως κατήγγειλαν οι κρατούμενοι στις φυλακές υπήρχαν μόνο εννέα ντους, και μάλιστα στην αυλή, για θέρμανση υπήρχαν έξι σόμπες πετρελαίου που δεν λειτουργούσαν ταυτόχρονα, το καλοκαίρι δεν υπήρχε κλιματισμός και εξαερισμός, οι τουαλέτες ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και το φαγητό πολύ χαμηλού επιπέδου.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ακόμα μια καταδίκη για τη χώρα μας η οποία πολύ σύντομα θα ξεχαστεί καθώς εδώ και χρόνια ουδείς ασχολείται σοβαρά με το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα το οποίο φαίνεται ότι αντιγράφει τα χειρότερα ανατολικά πρότυπα παρά τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

3 σχόλια:

 1. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....29 Μαΐου 2014 - 10:56 π.μ.

  Ας κανει λοιπον μια χαζοχαρούμενη κυβέρνηση με το σεβ που δεν μπορει ουτε βιομήχανο στο επάγγελμα για πρόεδρο να εκλέξει. Και δεν μπορεί γιατί τους συνέφερε όλους αυτους τους υπερπατριώτες που κόπτονται για τον ελληνικό λαό να γίνουν ραντιέρηδες. Και τι πιο καλό πράγμα για ένα ραντιέρη από το να επαναγοράσει με τσιπροδραχμες αυτά που πούλησε κάποτε σε ευρώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οταν θα φιλησει και τη χειρα του Ιερωνυμου,θα ειναι ετοιμος να κυβερνησει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχή και κατάρα29 Μαΐου 2014 - 11:54 π.μ.

  Σε καιρούς μεγάλης πολιτικής κινητικότητας μια εκλογική στασιμότητα 2 ολόκληρων χρόνων είναι στρατηγική ήττα-μελαγχολική παραλλαγή της πύρρειας νίκης. Αν τώρα αυτή η στασιμότητα=στρατηγική ήττα μπει στο κάδρο της ζώσας πολιτικής πραγματικότητας όπου αυτή η ανεπαρκής πολιτική δύναμη δεν μπορεί να βρει πολιτικούς εταίρους, τότε με μαθηματική ακρίβεια η ήττα θα μεταβληθεί σε συντριβή και είναι που είναι χαλαρά τα στοιχεία που συνδέουν τις διάφορες συνιστώσες αυτού του απίθανου συγκυριακού μορφώματος, μεσοπρόθεσμα θα παράξουν διαλυτικές τάσεις.


  Υ.Γ. Γενικώς αυτό που βλέπω είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει τα παλιά καλά τους αντανακλαστικά και δεν ξέρουν να διαλέγουν αξιόλογο και αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό να τους διαχειριστεί τα συμφέροντα τους απέναντι στην Ευρώπη. Και οι δύο επιλογές τους-Παπανδρέου και Τσίπρας-είναι για τα μπάζα! Το μόνο που τους μένει είναι οι κολονέλοι της Χρυσής Αυγής και έτσι να γυρίσουν σε πιο συμβατικές και καλά δοκιμασμένες μεθόδους επιβολής τους, στην Ελλάδα τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή