Ο Βενιζέλος θεωρεί ότι το 8% της Ελιάς «αυξάνει το ειδικό βάρος του προοδευτικού πόλου» εν όψει ανασχηματισμού

29.5.14


Μια δική του θεωρία για το «τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί» διατυπώνει δημόσια και αυτάρεσκα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίζεται κάτι παραπάνω από περιχαρή για το ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία του μονοψήφιο ποσοστό.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διαχρονικός Αντιπρόεδρος της χώρας:

κ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ («ΑΘΗΝΑ 9,84»): Κύριε Πρόεδρε, εντάσσεται τον ανασχηματισμό στην ανάληψη ευρύτερων πολιτικών πρωτοβουλιών και θέλω να ρωτήσω εάν αισθάνεστε διαβάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ότι το ΠΑΣΟΚ ως ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης συνεργασίας, μπορεί να διεκδικήσει μια ισχυρότερη εκπροσώπηση εντός του κυβερνητικού σχήματος, να σας προλάβω, όχι κατ’ ανάγκη αριθμητικά, αλλά εάν αισθάνεστε ότι μπορείτε αυτό να το διεκδικήσετε από τον κ. Σαμαρά;

κ. ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο ανασχηματισμός, όπως εξήγησα, θα γίνει με όρους πολιτικούς για την ακρίβεια με όρους εθνικούς και όχι με όρους δημοσιογραφικούς, θα μου επιτρέψετε να πω. Δηλαδή μέσα από την αγωνία της καθημερινής ειδησεογραφίας.

Επίσης εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών το οποίο ήδη ανέφερα. Από εκεί και πέρα, το ειδικό βάρος της δημοκρατικής παράταξης, του προοδευτικού πόλου ναι, θεωρώ και αισθάνομαι ότι έχει αυξηθεί και αυτό δεν αφορά την κατανομή θέσεων, κάτι το οποίο το βρίσκω δευτερεύον και μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι και ευτελές. Έχει πολύ μεγάλη σημασία όμως η αναλογία πολιτικών. Ο τρόπος λειτουργίας της κατεύθυνσης, οι πολιτικές προτεραιότητες και τα μηνύματα προς την κοινωνία.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση με βάση το ποσοστό του 12% που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί όμως ότι ένα 8% στις Ευρωεκλογές αυξάνει ακόμα περισσότερο το ειδικό βάρος του κόμματος του.

Κατά συνέπεια, έχω δυο απορίες:

α) Αν η Ελιά κέρδιζε 4 μονάδες και πήγαινε στο 16%, ο Βενιζέλος θα ζητούσε να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού;
β) Το μήνυμα των εκλογών που έλαβαν στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο λαός απαιτεί την υπουργοποίηση Λοβέρδου;

26 σχόλια:

 1. Ειναι ιεροσυλια να βαζεις φωτο star trek χωρις Dr Spock! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνομιλιες με το Θεο,θα μεταφραζει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχή και κατάρα29 Μαΐου 2014 - 11:41 π.μ.

  Προφανώς μπακαλαγατσουλίνι χαίρεσαι ότι σ'αυτό το ιστορικό 1,2% της ΔΗΜΑΡ ένα ποσοστό ανήκει στο γίγαντα που της έσκαψε το λάκκο! Είναι εκλογικό επίτευγμα ανυπολόγιστης αξίας, ικανό να παράξει κλαυσίγελω για πολλούς μεταθανάτιους αιώνες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτός δεν έλεγε προεκλογικά ότι αν πάρει κάτω από 10% θα υπάρχει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας; Πως ξαφνικά το 8% μετατράπηκε σε θρίαμβο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπορω να διοριστω στην Σκαϊπ? Εχουν καποιο σωματειο εκει? Μην με εκμεταλευτει το αφεντικο δηλαδη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κοτζαγκιαουρίδης29 Μαΐου 2014 - 2:40 μ.μ.

  Του πόλου τα εννιάμερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παραπολιτικέ πρέπει να είσαι ο μόνος που πιστεύει ότι ο τΣΥΡΙΖΑ είναι ο "μεγάλος νικητής" των Ε/Κ.
  Όταν έχεις καλέσει τον κόσμο σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, και τελικά οι ψήφοι σου και τα ποσοστά σου πέφτουν, αυτό πως ακριβώς λέγεται? Το ότι συρρικνώθηκε και η ΝΔ δε σημαίνει ότι εσύ νίκησες.

  Για την οριακή επικράτηση της Δούρου στην Αττική, τα είπαμε. Ο μεγάλος νικητής δεν είναι ο ΣφΥΡΙΖΑ αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που όμως δεν βλέπω να του έχεις πλέξει ακόμα το εγκώμιο. Σχολιάζεις μόνο ότι σε βολεύει.

  Τέλος, να σου θυμίσω ότι το 1999 το ΠΑΣΟΚ ήταν 6 μονάδες πίσω από τη ΝΔ στις Ε/Κ και τελικά κέρδισε τις Εθνικές εκλογές με 1,5% διαφορά. Οπότε μέχρι το 2016 έχουμε καιρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Βρε παιδιά κόψτε το παραμύθι με την "ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού". Ο ΓΑΠ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή αμέσως μετά την μπαρούφα με το δημοψήφισμα. Το ότι παραιτήθηκε ήταν δική του επιλογή για να αποφύγει τα δύσκολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα της Καίλω, γιατί σε λίγο επιστρέφει σπίτι και μην ξεχάσεις να τις φτιάξεις και το καφέ! Σοβαρέψου γιατί τέτοιες αναλύσεις είναι για ανόητους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ευχούλα πότε θα πάμε για καφέ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Παρατηρώ ότι στον δεν απαντάς. Γιατί ? συμβαίνει κάτι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Όχι μόνο στο πληκτρολόγιο αλλά σκουπίζει μαγειρεύει και κάνει όλες της δουλειές στο σπίτι της Καίλω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Βλέπω και χαριτομενιές Ευχούλα! Πήγαινε για μπουγάδα στο σπίτι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Οι δημοσκόποι όπως και όλοι μας ξέραμε ότι το ποσοστό είναι 7-8 αλλά το έδιναν εδώ και 2,5 μήνες στο 4-5 για να δείξουν ότι τελικά έπιασε 8 άρα να θεωρηθεί επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σωστός !!!! Έλα ντε. Αχ αυτές οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει να εκπλρώσουν και από που τους κρατούν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Νομίζω ότι δεν συγκρίνεται ένα αδιάβαστο μνημόνιο με τις τάσεις ψυχανωμαλίας. Το πρώτο διορθώθηκε και ξεχάστηκε, το δεύτερο η ψυχανωμαλία δηλαδή, άφησε κουσούρια. Το βλέπουμε καθημερινά τόσο από τον "αρχηγό" όσο και τον "ψευτοαρχηγό" .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. μη μου άπτου29 Μαΐου 2014 - 8:24 μ.μ.

  Αυτή τη καημένη τη Μαιρη Ματσούκα την έχουμε ξεσκίσει. Λες και είναι η μοναδική κακή επιλογή αν τελικά ήταν. Μια ευρωβουλευτής που επιλέχθηκε, απέτυχε και πήγε ήσυχα και καλά στο σπίτι της. Από που προκύπτει ότι είναι απερίγραπτη. Επειδή είναι επιλογή του Γιώργου;; Ούτε σε δημόσιο οργανισμό διορίσθηκε, ούτε φρόντισε να τριφτεί στα απαυτά κάποιου γέρου επιχειρηματία για την επιβάλει στο σύστημα όπως κάνουν άλλες ονόματα δεν λέμε. Μονο το γεγονός ότι φορτώθηκε τον Μισέλ αρκεί να την χαρακτηρίσω ηρωίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ευχή και κατάρα29 Μαΐου 2014 - 9:24 μ.μ.

  Μα δεν μένω μόνο στη Ματσούκα. Στο μικρό κείμενο του σχολίου μου αναφέρω και άλλες τέτοιες απερίγραπτες περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε ότι η αφορμή γι'αυτή την κουβέντα είναι η Καϊλή.


  Υ.Γ. Ποιος είναι ο Μισέλ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. μη μου άπτου30 Μαΐου 2014 - 12:03 π.μ.

  Έχεις δίκιο. Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι αναφερόμενοι (και η συμπαθής Μαιρούλα βεβαίως) με τον Βαγγέλη, το Γρηγοράκο, τη γυναίκα του Γρηγοράκου, το Λοβερδο, την καλτσοδέτα, τη γυναίκα του κολλητού του Βαγγέλη, τη γκόμενα του Βαγγέλη, τη πρώην γκόμενα του Λοβεδρου, τη Μιλένα και την αλλη τη γνωστή βίζιτα. Καμία σχέση!!!!!!


  ΥΓ: Ακόμα δεν βρήκες ποιος είναι ο Μισέλ;; Σπίρτο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Φίλε μου ή δεν ξέρεις τι λες ή θέλεις να μας τρελάνεις
  σπάζοντας πλάκα. Για ποια ψήφο εμπιστοσύνης αναφέρεσαι? Για αυτήν που του έδωσαν ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι σε εποχή ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ υπάρχει τόσο ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΝΟΙΑ!!! Οπότε μάλλον κάνεις πλάκα. Παρ’ όλα αυτά, αφιέρωσε λίγο χρόνο από τη ζωή σου και
  παρακολούθησε το πλούσιο υλικό στο παρακάτω LINK :
  http://www.smartpost.gr/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-7/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ευχή και κατάρα30 Μαΐου 2014 - 10:27 π.μ.

  Φαντάσου και να μην ήσουν και "μη μού άπτου" τρομάρα σου! Η διαδικτυακή μετεξέλιξη του Ρέλου! Όσο για το υστερόγραφο; τι να πω; ότι δεν μπορεί όλοι να είναι σαν το αστροπελέκι το Γιωργάκι! Γι'αυτό και τον έχετε τόσο καμάρι οι έξυπνοι του είδους σου-και του ήθους σου. Είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσες δεκαετίες είχε το Βαλλιανάτο για σύμβουλο του το σαΐνι σας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Επειδή τα θυμόσαστε όπως σας συμφέρουν, διάβασε σε παρακαλώ το παρακάτω (παρακαλώ πολύ τον Παραπολιτικό να μην το κόψει αυτή τη φορά)
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=33914

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. μη μου άπτου30 Μαΐου 2014 - 11:57 π.μ.

  Οτι ναναι. ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑ!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Πριν από λίγη ώρα διάβασα την «απάντησή» σου, που ήτανε «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» Είχες υποστηρίξει ότι ο ΓΑΠ, αφού είχε πάρει ψήφο Εμπιστοσύνης, στη συνέχεια παραιτήθηκε (με δική του επιλογή) για να … αποφύγει τα ΔΥΣΚΟΛΑ!!! Επειδή αυτός ο ισχυρισμός ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ και ΑΘΛΙΟΣ γιατί η αλήθεια είναι ότι πράγματι ο ΓΑΠ πήρε Ψήφο Εμπιστοσύνης, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!!! Για όσους δεν πιστεύουνε ότι συνέβη αυτή Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΑΘΛΙΑ και ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ενέργεια των ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ, ΠΡΟΔΟΤΩΝ και ΗΛΙΘΙΩΝ από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παρέθεσα ένα LINK μέσα στο οποίο υπάρχουν δεκάδες Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων, VIDEO με Δηλώσεις, Συνεντεύξεις και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Και εσύ με … «κατατροπώνεις» με ένα άρθρο του ….. Καρελιά!!! Αγαπητέ μου έχω διαβάσει ΠΟΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ τόσο του Καρελιά όσο και άλλων ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ
  ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ. Δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις κανενός ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!! Τους ΨΕΥΔΕΙΣ και ΑΘΛΙΟΥΣ ισχυρισμούς σου, τους υιοθετούν ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ (από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ) που ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ λόγω ΑΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ (δυστυχώς υπάρχει και αυτό το «είδος»), ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ, καθώς και ΟΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ και ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ. Επέλεξε εσύ σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες`ανήκεις.
  Υ.Γ. 1:Παραθέτω ΚΑΙ ΠΑΛΙ το LINK που περιλαμβάνει ΟΧΙ ΑΠΟΨΕΙΣ αλλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
  Υ.Γ. 2: Εάν απαντήσεις και πάλι με "άρες μάρες κουκουνάρες", ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Απλά θα έχει αποδειχτεί για μια ακόμη φορά ΟΤΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!!!!!!!! http://www.smartpost.gr/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-7/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ο κυβερνητικός συνασπισμός ΕΧΑΣΕ. Όταν χάνει λοιπόν η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν πρέπει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές; Οπότε μέχρι το φθινόπωρο.....έχετε καιρό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Διόρθωση φίλε μου. Πρόταση του Πολυζογόπουλου ήτο η Ματσούκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή