Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε απλώς τσόντα συντηρητικών πολιτικών αλλά συμπλήρωμα παλαιοκομματικών πρακτικών

7.5.14


Το λάθος του κ. Βενιζέλου είναι στην ανάγνωση του προβλήματος που έχει το ΠΑΣΟΚ και δι’ αυτού η «Ελιά».

Το σοσιαλιστικό κίνημα δεν χάνει επειδή συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά εξαιτίας των όρων με τους οποίους συμμετέχει. Αυτοί είναι άκρως παλαιοκομματικοί. Αντί, για παράδειγμα, να προωθήσει ένα καλύτερο opengov, έγινε πυλώνας του politeftisgov. Μοίρασε τις θέσεις με τη Νέα Δημοκρατία (και παλιότερα τη ΔΗΜΑΡ) με την αναλογία 4-2- (1).

Αντί να προωθήσει ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα κλείνοντας τρύπες στη φορολόγηση των εισοδημάτων, έκανε τη βραχύβια προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης σουρωτήρι· άλλοι και υψηλοί συντελεστές (μέχρι 45%) για τα εισοδήματα από εργασία, άλλοι και χαμηλοί συντελεστές για τις προσόδους από το κεφάλαιο (τα μερίσματα φορολογούνται αυτοτελώς με 10%), άλλοι για τα ενοίκια, άλλοι για τους τόκους. Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε απλώς τσόντα συντηρητικών πολιτικών, αλλά συμπλήρωμα παλαιοκομματικών πρακτικών.

Εύστοχος και πάλι ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

1 σχόλιο:

  1. ευχή και κατάρα7 Μαΐου 2014 - 1:31 μ.μ.

    Ο πιο σκληρός πυρήνας του παλαιοκομματισμού είναι ο κοτζαμπασισμός. Δηλαδή η οικογενειοκρατία. Τα τζάκια. Ο σκληρός πυρήνας των δεξιών αντιλήψεων-των επί της ουσίας δεξιών αντιλήψεων όχι των εύκολων και ανέξοδων διακηρύξεων του στυλ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!" και "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" και "ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΝ ΘΑ ΚΑΜΩΜΕΝ" *-βρίσκεται στους κληρονομικούς πολιτικούς δυναστικούς μηχανισμούς που καταδυνάστευσαν τη χώρα με το πελατειακά δομημένο σύστημα τους. Αυτοί οι μηχανισμοί που όταν απειληθούν επιστρατεύουν Ρέλους αλλά και τα λογής επικοινωνιακά SS διαδικτύου που κατατρομοκρατούν οποιονδήποτε τολμά να έχει αντίθετη άποψη από τα ιδιοτελή οράματα της αδηφάγας δυναστείας τους. Αυτοί έστησαν, γαλούχησαν και θέριεψαν το τέρας του παλαιοκομματισμού και αυτών τα κρίματα πληρώνουμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή