Αυτό που θύμισε ο Παπανδρέου για τον Καραμανλή (και είχαν ξεχάσει σχεδόν όλοι)

23.6.14Στις παρακάτω γραμμές, μπορείτε να διαβάσετε τη χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή ένα δημοσίευμα σχετικά με το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Αν κάποιος δεν μου έλεγε ότι πρόκειται για ανακοίνωση πολιτικού προσώπου, θα πίστευα ότι πρόκειται για μια εξαιρετική δημοσιογραφική δουλειά, για ένα άρθρο που προσπαθεί μάταια να θυμίσει στους Έλληνες γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Το να θέλει να ξεχάσει η Νέα Δημοκρατία τα έργα και τις ημέρες του Νέρωνα Καραμανλή μπορώ να το καταλάβω. Το να συγκυβερνά μαζί όμως της δίχως όρους η πολυχρονεμένη Κεντροαριστερά και να πιστεύει μάλιστα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που με ξεπερνά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η καλύτερη απάντηση σε όσους ακόμα και σήμερα επιχειρούν να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, είναι η ίδια η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Προγράμματα Στήριξης και τα πεπραγμένα της τρόϊκας - Έκθεση που τόσοι προσπάθησαν να "θάψουν" στην Ελλάδα προσποιούμενοι ότι δεν υπάρχει, παρά την υπερπροβολή της πριν την ολοκλήρωσης της,  αλλά και ο ίδιος ο Προϋπολογισμός του 2013, που ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το Νοέμβριο του 2012.

Και τα δύο, δικαιώνουν πλήρως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύουν τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό:

Στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού του 2013, της κυβέρνησης Σαμαρά - Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την Ελληνική Βουλή, αναφέρεται σαφώς: «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση τουελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι ημεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

Το κείμενο του Προϋπολογισμού φέρει την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και έλαβε την ψήφο του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Όσον αφορά την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Στο σημείο 5 της Έκθεσης, που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Μαρτίου του 2014, αναφέρεται το εξής:

[Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο] … επισημαίνει ότι, πριν από την έναρξη του προγράμματος συνδρομής ΕΕ-ΔΝΤ, το οποίο δρομολογήθηκε την άνοιξη του 2010, υπήρχε ένας διττός φόβος που αφορούσε την «αφερεγγυότητα» και τη «μη βιωσιμότητα» των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας ως αποτέλεσμα της συνεχώς μειούμενης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και του μακροχρόνιου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, λόγω της χαμηλής πραγματικής είσπραξης φόρου εταιρειών, με το δημόσιο έλλειμμα να αγγίζει το 15,7% του ΑΕγχΠ το 2009, έναντι - 6,5% το 2007, και τον λόγο δημόσιου χρέους προς ΑΕγχΠ να συνεχίζει την ανοδική πορεία του από το 2003, όταν είχε διαμορφωθεί στο 97,4%, αγγίζοντας το 129,7% το 2009 και το 156,9% το 2012. Είναι της γνώμης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφειλόταν και στη στατιστική λαθροχειρία κατά τα έτη που προηγήθηκαν της κατάρτισης του προγράμματος. Χαιρετίζει την αποφασιστική δράση της ελληνικής κυβέρνησης για επείγουσα και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010. Σημειώνει ότι η βαθμιαία αποκάλυψη της στατιστικής λαθροχειρίας στην Ελλάδα είχε αντίκτυπο στην ανάγκη αναπροσαρμογής των πολλαπλασιαστών, των προγνώσεων και των προτεινόμενων μέτρων. Υπενθυμίζει ότι, λόγω της επιμονής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Eurostat (η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι πλέον επιφορτισμένη με τις εξουσίες και τα μέσα για την παροχή ενός στέρεου συνόλου αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα;

Οι πραγματικοί Μνημονιακοί, όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων.

Όλοι αυτοί που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα.

Όλοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον.

Όμως, αν κάτι έχει σημασία, είναι το γεγονός ότι, για να οδηγηθούν η χώρα και οι Έλληνες σε ένα βιώσιμο μέλλον, απαιτείται κατανόηση του προβλήματος, των πραγματικών αιτιών που μας έφεραν στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής.

Και η αδυναμία και η άρνηση κατανόησης αυτής της αδήριτης ανάγκης, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: από τη μιά, οι πολλοί να πληρώνουν και μάλιστα, δυσανάλογα, τις τραγικές συνέπειες από τις επιλογές των πραγματικών υπευθύνων και από την άλλη, να εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση.

18 σχόλια:

 1. Για το σχόλιο της Παραπολιτικής που προσπαθεί να εξιλεώσει δίχως αύριο το ΣΥΡΙΖΑ:
  α) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε προεκλογικά να καταργήσει σωρηδόν και τους 400 νόμους του μνημονίου και άρα να μας γυρίσει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα δηλαδή στο αίσχος Καραμανλή
  και
  β) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονταν προεκλογικά για εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο (πιο αναχρονιστής και Κλασικός μεταπολιτευτικός πολιτικάντης πεθαίνεις) όπως οι προσλήψεις του Καραμανλή βούλιαξαν το δημόσιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πάντως και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχη ανακοίνωση έβγαλε για το θέμα. μην είσαι τόσο κολλημένος

  http://pasok.gr/latest-news/item/2982-grafeiotypougiaprvtoselidorealnews.html

  http://pasok.gr/latest-news/item/2983-apanthshgrafeioutypoupasokgiaanakoinvshndgiathnelstat.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νταξει,τι να λεμε τωρα,τα σπαει η GoPro.

  Ειναι τοσο εξαιρετικη,που ειναι ικανη να μετατρεψει ενα μαλλον βαρετο κι αδιαφορο θεαμα οπως το refugee relocation,σ'ενδιαφερουσα εμπειρια.
  Παρολ'αυτα εγω προτιμω να παρακολουθω βιντεακια απο flyboard και base jumping ή μαγευτικα τοπια εξωτικων τουριστικων προορισμων.

  Μακαρι η,εστω και μακροθεν,επαφη των ατυχων προσφυγων με ενα τοσο φοβερο τεχνολογικο επιτευγμα του δυτικου πολιτισμου οπως η GoPro,να τους βαλει σε σκεψεις,ωστε να σταματησουν τους εμφυλιους και την ατελειωτη ταλαιπωρια μεσα στις ερημιες,και ν'αρχισουν να χαιρονται τις ομορφιες της ζωης.GoPro!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιό καθαρές κουβέντες, παραπολιτικέ .
  Οχι πως δεν φτάιει γιά άπειρα ο τσίριζα . . .
  Πως γιά όλα φταίει ο Σύριζα,
  το λέει ο σουλτάνος ΒΒ και η αυλή του.
  Ο ΒΒ όμως είναι καραδεξια.
  Πιό καρεκλο-πελατειακή
  και από πολλούς δεξιούς ακόμα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μακάρι όλα αυτά που λέει σήμερα ο Παπανδρέου, και που ισχύουν όντως, να τα είχε κάνει σημαία του και προεκλογικά και μετεκλογικά το 2009. Αλλά, βλέπετε, κύριο μέλημά του τότε, ήταν να απαλλαγεί από τον Σημίτη, την στιγμή που η Ελλάδα κλυδωνιζόταν από τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησης Καραμανλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ''...η ίδια η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Προγράμματα Στήριξης
  και τα πεπραγμένα της τρόϊκας - Έκθεση που τόσοι προσπάθησαν να
  "θάψουν" στην Ελλάδα προσποιούμενοι ότι δεν υπάρχει, παρά την
  υπερπροβολή της πριν την ολοκλήρωσης της,''
  Ποιοι και γιατι αραγε προσπαθησαν να την ''θαψουν'' ,ρωταω εγω ο αφελης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επειδή πιστεύω ότι όλοι ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ από τις ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ, τις ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ και την ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που έχει δημιουργηθεί και πάνω της έχουν
  «στηθεί» Πολιτικά Κόμματα και Πολιτικές Καριέρες που ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ (τα οποία εάν καταρρεύσουν , ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ και ΟΙ «ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΕΣ») έχω αποφασίσει να απαντάω μόνο ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, τα οποία ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ, όπως είναι αμείλικτη ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Το σχόλιο που ακολουθεί, αυτό το σκοπό έχει : Την αποκατάσταση ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Υποστηρίζουν κάποιοι, ότι ο Σαμαράς συνέχισε την Πολιτική Παπανδρέου.
  Αυτό είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΛΗΘΕΣ!!! Γιατί ο Σαμαράς είχε μεν ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ με τον Παπανδρέου (δηλ. α).Μηδενισμό του ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ Ελλείμματος που μας «προίκισε» η Κυβέρνηση Καραμανλή (με τον Σαμαρά υπουργό για να ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ), β).Επίτευξη Πρωτογενούς Πλεονάσματος, γ).Μείωση του Ελλείματος του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών κλπ.) αλλά η ΜΕΘΟΔΟΣ που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΗ από αυτή του
  Σαμαρά. Ο ΓΑΠ ήθελε να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι μέσω κυρίως της
  Μείωσης της Σπατάλης, της Πάταξης της Παραοικονομίας, της Φοροδιαφυγής,
  της Διαφθοράς, μέσω των Διαρθρωτικών Αλλαγών ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ καιΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (ιδιαίτερα των Χαμηλών και μεσαίων). Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, εκτός από ΑΔΙΚΗ, είναι και ΥΦΕΣΙΑΚΗ και συντελεί ΣΤΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ και στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην αύξηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ,στη Μείωση των Εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, στην αδυναμία καταβολής Συντάξεων και ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Κυβέρνησης ΓΑΠ, την διετία 2010-2011 το Έλλειμμα ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 14.3 Δις (6,2% του ΑΕΠ)!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ,
  επετεύχθη ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: Οι περιβόητες οριζόντιες περικοπές κατά το 2010 και 2011, ήταν
  ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ έως ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ. Γιατί : Α.Στον ιδιωτικό Τομέα ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ και στα ΔΩΡΑ. Β.Στο Δημόσιο ( το ίδιο χρονικό Διάστημα ) και για Ετήσιες Αποδοχές έως 32 – 33 χιλιάδες (Μικτά), η ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ καθώς και η μείωση στα δώρα, ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ χάρη στις ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΓΑΠ.Οι Βελτιωμένες Φορολογικές. Κλίμακες είχαν ως αποτέλεσμα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ για το 2009, ΜΕΙΩΣΗ των ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ για το 2010 και το 2011 και σε συνδυασμό με ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ το 2011 λόγω ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, η μείωση των αποδοχών υπήρξε από ΕΛΑΧΙΣΤΗ
  έως ΜΗΔΕΝΙΚΗ!!! (Βέβαια κάποιοι είχαν μείωση αποδοχών από το φθινόπωρο του 2011 λόγω Ενιαίου Μισθολογίου). Γ.Συντάξεις : α. Οι Συντάξεις έως1000 Ευρώ Μηνιαίως δεν είχαν καμία μείωση (Η μείωση στα Δώρα ισοφαρίστηκε από τη μείωση των Παρακρατούμενων Φόρων και την επιστροφή Φόρων λόγω Αποδείξεων)
  β.Στις Επικουρικές Συντάξεις δεν ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ούτε στις Μηνιαίες
  Αποδοχές ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΩΡΑ. Σε συνδυασμό δε, με τα προηγούμενα (Μειωμένοι Φόροι λόγω Φορολογικών Κλιμάκων, Επιστροφή Φόρου λόγω Αποδείξεων) στις Συντάξεις των ετών 2010και 2011 ύψους έως 33.000 ετησίως ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗΑΙ !!! ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ευχή και κατάρα24 Ιουνίου 2014 - 12:25 μ.μ.

  Δεν διάβασα το κείμενο της ανάρτησης-θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο να διαβάζεις κείμενα γιωργοπαπανδρείκής προέλευσης: πέρα απ΄το ότι μιλάει περισσότερο από όσο θα άξιζε για αληθινά σοβαρό άνθρωπο, έχει και το υστερόβουλο να θέλει να προκαταλάβει την Ιστορία και αυτό με χαλάει, γιατί η δουλειά του πολιτικού δεν είναι να αναλίσκεται σε απολογίες αλλά σε δράσεις-δεν διάβασα λοιπόν το κείμενο αλλά μένω μόνο στον τίτλο της ανάρτησης και στην επίκληση της μνήμης-ή της λήθης αν το θέλετε. Αν κάτσει ο καθένας μας και αραδιάσει όσα η μνήμη μας υποβάλλει, τότε θα μπλέξουμε τα μπούτια της μνήμης μας εκεί ακριβώς που γίνεται πιο επιλεκτική. Πότε; Μα όταν κάνει κυβιστήσεις, δηλαδή όταν κάνει κωλοτούμπες. Αν εξαιρέσεις το ΚΚΕ και από ενεργά πολιτικά πρόσωπα το Βαγγέλη Βενιζέλο , όλοι τις έχουν κάνει τις κωλοτούμπες τους και, αν το καλοσκεφτείς, όλοι κάποια στιγμή βρέθηκαν-ή θα βρεθούν- σε κοινό έδαφος όχι μόνο ρητορικής αλλά και πολιτικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δε διάβασε λέει το κείμενο, αλλά το σχολιάζει σα να το διάβασε και πετά και μπούρδες για το "Βαγγέλη" το Βενιζέλο που δεν έχει κάνει κολοτούμπες. Και το καυχιέται κι όλας. Ρε ευχή και κατάρα, μαζέψου λίγο. Γελάνε και οι πέτρες δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σφίξαν οι ζέστες, δεν πας για καμμιά βουτιά, να ησυχάσουμε κι εμείς.
  Φτάνει πια, όχι άλλο κάρβουνο...
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν διαβασα το σχολιο του 'ευχη και καταρα' γιατι ως συνηθως ενα μειγμα κομπλεξισμου και βλακειας. Και αυτο με χαλαει, γιατι το blog ειναι σοβαρο. Ιδιαιτερα οταν σχολιαζει ενα αρθρο στο οποιο περιγραφονται ηδη γεγοτα της ιστοριας. Δεν 'προκαταλαβει' κανεις την ιστορια. Δεν χρειαζεται να περασουν 500 χρονια για να συνειδητοποιησεις τι εγινε το 2009. 5 χρονια ειναι καλα. Μαλιστα, οταν οι τοτε εμπλεκομενοι.... ειναι ακομα κρυμμενοι. Μπορεις φυσικα να κρινεις τα πεπραγμενα. Αλλα η ιστορια δεν αλλαζει.

  ΥΓ Το σχολιο σου για τον Βενιζελο με πεθανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ευχή και κατάρα24 Ιουνίου 2014 - 7:42 μ.μ.

  Το πόσο σας κάνω χάζι όταν με τόσο αδέξιο τρόπο-πόσο θυμίζει τον τρόπο Του ;-) - τον υπερασπίζεστε τον κοπανατζή σας δεν λέγεται!


  @Νικος. Προφανώς και σε πέθανε το σχόλιο για το Βενιζέλο-σε πέθανε από τον οξύ πόνο της αλήθειας του: ο μόνος από το αστικό πολιτικό προσωπικό που δεν έχει κάνει κωλοτούμπα! Μεγάλη και φρικτή για όλους τους άλλους αλήθεια, που πρέπει κάπως να συνειδητοποιηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αν ο Σημίτης προσέφερε κάτι στην Χώρα τα γκρέμισε όλα με την συμπεριφορά του, παρελθόν και μέλλον!!
  Για την καρέκλα του προέδρου της δημοκρατίας δεν υπήρχε για αυτόν κανένας ηθικός φραγμός!
  Το μόνο που κατάφερε ήταν η αμαύρωση της εικόνας του και το απόλυτο τίποτα!
  Αν ο ΒΒ τον προτείνει για πρόεδρο η απόρριψη θα είναι ένα ακόμα χτύπημα και η τελική αποδόμηση της όλης προσωπικότητάς του!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δεν διάβασες το κείμενο γιαυτό αερολογείς και κουταμαράζεις!!
  Αλλά ήταν μια ευκαιρία έστω και εκτός θέματος να ρίξεις ένα θυμιατό στον "΄Αγιο σου"
  Άξιος ο μισθός σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Στο Συνέδριο
  έρχεται τελικά ο Γ. Παπανδρέου ,
  ανεβαίνει στο Βήμα και ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ με κάθε Λεπτομέρεια (παραπέμποντας σε ντοκουμέντα) , λεπτό προς
  λεπτό το πως ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ από το Νο 2 Μέλλος
  της Ελληνικής αποστολής τον ΥΠΟΟΙΚ
  Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος πίσω από την πλάτη του Πρωθυπουργού του , ήλθε σε
  μυστική συνομιλία & συνεννόηση με Ξένους Παράγοντες και ΕΚΤΕΛΕΣΕ την καλά προετοιμασμένη από πριν συνομωσία
  ανατροπής του , σε αγαστή συνεργασία & καθοδήγηση με Συγκεκριμένους ΔΟΛιους
  Επιχειρηματικούς Ομίλους και τον Σαμαρά .
  Μετά ο Γαπ ζητά από τους
  συνέδρους να αποφασίσουν αν θέλουν να έχουν αρχηγό αυτό τον ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΕΦΙΑΛΤΗ
  και τις "καταραμένες" πόρνες του , ή θέλουν να πάνε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ στη Βάση για Νέα εκλογή Προέδρου .
  Ξέχασα … τελικά με
  εκείνες τις …σφαίρες που …ανακάλυψαν οι «καταραμένες βενιζελικές πόρνες» 3 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες τι έγινε
  τελικά …πάει ξεχάστηκε… σαν να μην συνέβη ποτέ… να υποθέσω ότι ήταν στημένο κολπάκι από το Κάθαρμα για να ανεβάσει την συσπείρωση ? Μπααααα… αυτός
  δεν συμμετέχει ποτέ σε δολοπλοκίες …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ Απόστολε σε όλα όσα λες.Πού πήγαν άραγε οι αγανακτισμένοι όταν παραιτήθηκε ο Γιώργος;Δεν θυμάμαι αγανακτισμένους στις πλατείες,ούτε στις παρελάσεις επί Παπαδήμου,ούτε και τώρα επί Σαμαρά.Μήπως τέλειωσε το μνημόνιο;Μήπως δεν έχουμε πλέον μνημόνιο;Ή μήπως τώρα που έπεσε ο Γιώργος είναι καλό το μνημόνιο;Δυστυχώς σαν κοινωνία είμαστε υποκριτές...Κάναμε κινήματα «δεν πληρώνω»,αλλά κανένας δεν έκανε ένα κίνημα «δεν λαδώνω».Μας ενοχλούσε να πληρώνουμε τους φόρους μας στο κράτος,αλλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να λαδώνουμε τον εφοριακό,να λαδώνουμε στην πολεοδομία για μια άδεια,να λαδώνουμε για δίπλωμα οδήγησης,να λαδώνουμε για μια εγχείρηση στο νοσοκομείο.Και στο τέλος,πηγαίναμε στο Σύνταγμα,ρίχναμε πέντε φάσκελα και φωνάζαμε προδότη Παπανδρέου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. νεμεσις φλυκταινουσα25 Ιουνίου 2014 - 11:51 π.μ.

  αι χασου βαγγελη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Παιδιά μην τα βάζετε με τον «ευχή και κατάρα».Έχει δίκιο,ο Ευάγγελος δεν έχει κάνει ποτέ κολοτούμπα.Ένα παχύσαρκο κύτος 200 κιλών είναι πρακτικά αδύνατον να κάνει κολοτούμπα.Και για να μιλήσω και σοβαρά,πράγματι ο Βενιζέλος ούτε έκανε ούτε θα κάνει ποτέ κολοτούμπα.Θα είναι πάντα και σταθερά,πιστός υπηρέτης της δυναστείας των Μπομπολο-Ψυχάρηδων.Έχει δίκιο ο «ευχή και κατάρα» λοιπόν,λέει την αλήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή