Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Διαθέτει 6 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των πρώην εργαζομένων της Nutriart-Κατσέλης

25.6.14


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα τη χορήγηση 6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), για την ενίσχυση της απασχόλησης, μετά το κλείσιμο της αρτοποιίας Nutriart-Κατσέλης, στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ThetToc.gr, στόχος είναι να βοηθηθούν 508 πρώην εργαζόμενοι, προμηθευτές και παραγωγοί της αρτοποιίας Νutriart για την εξεύρεση νέων θέσεων απασχόλησης και να υποστηριχθούν 505 νέοι Εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης.

Σχολιάζοντας την πρόταση ο αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης επίτροπος Λάζλο Άντορ δήλωσε: «Χαίρομαι για το ότι η Επιτροπή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για στήριξη από το ΕΤΠ για την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλών, κατάρτισης και για περαιτέρω στήριξη των απολυμένων εργαζομένων, καθώς και των νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης». «Η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην προετοιμασία άνω των 1.000 ατόμων για νέες θέσεις εργασίας και για ευκαιρίες πρώτης απασχόλησης» σημείωσε.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο και μένει να δούμε τον ακριβή τρόπο υλοποίησης της αλλά και το αν θα αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.