Όταν δεν γέλασε κανείς με τον κύριο Δένδια

11.6.14


Κατά τη χθεσινή παράδοση-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Δένδιας έλαβε ένα απρόσμενο δώρο.

Η προϊσταμένη της υπηρεσίας ασύλου του χάρισε ένα δελτίο αιτούντος ασύλου, με τα στοιχεία αλλά και τη φωτογραφία του και ο κ. Δένδιας το έδειξε γελώντας στους δημοσιογράφους και κάπως έτσι προέκυψαν οι σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Προσπαθώ να εντοπίσω του αστείου πράγματος καθώς είχα την αίσθηση ότι ο θεσμός του ασύλου είναι μια κάπως σοβαρή υπόθεση που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και η χώρα μας δεν φημίζεται ιδιαίτερα για τις επιδόσεις της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Νομίζω ότι είναι απλά σοκαριστικό το να κάνουν αστειάκια μεταξύ τους με το άσυλο οι δυο άνθρωποι που είχαν τη θεσμική ευθύνη για την παροχή του. Μου αρκεί αυτή η σκηνή για να υποψιάζομαι βάσιμα ότι δεν είχαν ιδέα για την κρισιμότητα του χαρτοφυλακίου τους.

6 σχόλια:

 1. το χαρτί ήταν για την παροχή πολιτισμικού ασύλου. Είναι σπάνιο, αλλά υπάρχει. Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορεί κάποιος να ασκήσει την καλλιτεχνία του στη χώρα του και προσπαθεί να το κάνει αλλού. Δες το σημερινό της καθημερινής για περισσότερες λεπτομέρειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σσσσ θα τον ξυπνήσεις από τον πράσινο ύπνο του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παραπολιτικε,η πολιτικη ορθοτητα τηλεφωνησε πανω απο 10 φορες,αναζητωντας σε,

  Φανταζομαι σε βρηκε,ετσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για πες μας ήταν πράγματι αριθμοί κινητού τηλεφώνου ή τραπεζικοί λογαριασμοί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άντε χρεωκοπήστε καρνάβαλοι12 Ιουνίου 2014 - 2:23 π.μ.

  Αυτά τα κοπρόσκυλα πληρώνονται από το Δημόσιο. Τα υπόλοιπα σχολιάζουν (τζάμπα?).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η πολιτική ορθότητα έχει κάποιο λόγο που ονομάζεται έτσι. Έχει εφαρμογή ακριβώς σε τέτοιες περιπτώσεις. Μάθαμε τώρα και εγκαλούμε για "υπερβολική πολιτική ορθότητα" ακόμα κι εκεί που εξ ορισμού απαιτείται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή