Στο μεταξύ, αλλάξαμε και υπουργό Μακεδονίας-Θράκης

9.6.14


Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου διαπίστωσε ότι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δεν είχε απολύτως κανένα λόγο ύπαρξης και το κατάργησε. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το επανίδρυση αμέσως το 2012 και ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο στον Θεόδωρο Καράογλου.

Σήμερα, εν μέσω αυτού του επικού ανασχηματισμού, ο Θεόδωρος Καράογλου παραχωρεί τη θέση του στον Γιώργο Ορφανό. Νομίζω ότι θα τρελαθώ. Τι μπορεί να δικαιολογεί την αλλαγή ενός υπουργό Μακεδονίας-Θράκης; Να απέτυχε; Σε τι; Στο τίποτα για το οποίο είναι αρμόδιος;

Θα πάψουμε επιτέλους να παράγουμε υπουργικές θέσεις μονάχα για εξαγοράζεται η σιωπή βουλευτών εν όψει κρίσιμων νομοσχεδίων; Θα σοβαρευτούμε ποτέ;

16 σχόλια:

 1. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....9 Ιουνίου 2014 - 7:48 μ.μ.

  Να υποθέσω ότι ούτε οι νομοί Ροδόπης και Ξανθης δεν είχαν κατά τον ΓΑΠ λόγους ύπαρξης άσχετα αν δεν πρόλαβε να τους καταργήσει. Σημειώνω ότι οι νομοί Ξανθης και Ροδόπης ανήκουν στη Θράκη και κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να είναι Ελληνικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ορφανέ αν δεν δώσεις λύση στα δύο ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα της ΠΑΟΚΑΡΑΣ μας θα μας βρεις μπροστά σου.
  Στις 5 Ιούνη, πριν 4 μέρες δηλαδή, δεσμεύθηκες δημόσια στο μετρόκωλις για το ένα από τα δύο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσυπογραφω τταραπανω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δίνει άλλη διάσταση στον όρο ψεκασμένοος-η.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δηλαδή την ελληνικότητα της Ξάνθης και της Ροδόπης την εξασφαλίζει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης;Αυτό το υπουργείο ιδρύθηκε πριν 80 χρόνια περίπου,όταν ενσωματώθηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα η Μακεδονία και η Θράκη.Με σκοπό να συντονίσει διοικητικά,αυτήν την ενσωμάτωση.Δηλαδή 80 χρόνια μετά,δεν έχει ολοκληρωθεί κατά την άποψή σου,η ενσωμάτωση της Ροδόπης και της Ξάνθης στην υπόλοιπη Ελλάδα και γι'αυτό χρειάζονται ειδικό υπουργείο;Α ρε προδότη Παπανδρέου που μας κατάργησες το υπουργείο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν κάποια εποχή είχε προσφέρει σήμερα δεν έχει πλέον τίποτα να δώσει. Ένας προσωπικός μηχανισμός του κυρ Φώτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πίστευα ότι η γελοιότητα έχει κάποια όρια, ευτυχώς όμως με το σχόλιο σου κατάλαβα ότι δεν υπάρχει. Ευχαριστώ, μου άνοιξες τα μάτια.
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εσύ αγαπητέ Παραπολιτικέ, στο σπίτι σου, τις γλάστρες δεν τις αλλάζεις ποτέ;
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όπισθεν ολοταχώς!!!
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αγωγή και άρση βουλευτικής ασυλίας της Σοφίας Βούλτεψη ζητά ο Παπακωνσταντίνου‏

  http://www.parapolitiki.com/2012/09/blog-post_2691.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Να φτιάξουμε από ένα υφυπουργείο τουλάχιστον για κάθε νομό της χώρας, και ένα υπουργείο για κάθε περιφέρεια. Χωρίς να καταργήσουμε τις περιφέρειες, ούτε τις ΓΓ Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Μετά να φτιάξουμε ένα υπουργείο συντονισμού όλων αυτών των αρχών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γιατί όχι και ένα Υπουργείο Ηπείρου; Εκεί δεν έδωσαν τη ζωή τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Είναι εποχή για να συντηρούμε από τον κρατικό προϋπολογισμό «γλάστρες»;Προφανώς όμως για τον Σαμαρά και τη ΝουΔου,λεφτά υπάρχουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....10 Ιουνίου 2014 - 7:54 μ.μ.

  Εσυ δηλαδή τι κατάλαβες περι ενσωμάτωσης από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογων σε αυτους τους νομούς; Και ναι οπου υπάρχει πρόβλημα σημαντικό και σημαντικό είναι ΜΟΝΟ το εθνικό πρόβλημα τότε το λιγότερο που μπορεις να κανεις είναι να διορίσεις ένα υπουργό που έστω να προσποιείται ότι ασχοληθείτε αποκλειστικά με αυτό το πρόβλημα μέχρι αυτό να λυθεί οριστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αυτός ο υπουργός δεν έχει καμία αρμοδιότητα.Τόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις;Αρμοδιότητα για αυτό το πρόβλημα που λες,έχουν το υπουργείο Εσωτερικών,το Παιδείας,η Διπλωματία,ίσως ακόμα και οι μυσικές υπηρεσίες,πάντως σίγουρα όχι το Μακεδονίας-Θράκης.Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορούμε να προσποιούμαστε με ένα υπουργείο-φάντασμα,απλά και μόνο για να πληρώνεται ο Ορφανός και οι σύμβουλοί του και μερικοί γραφικοί να έχουν χάψει την δήθεν «χρησιμότητα» αυτού του υπουργείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Theo81.
  Προδότης ο ΓΑΠ δεν είναι, αλλά υπήρξε επικίνδυνα αφελής και καλόπιστος, απένατι σε μία ..μεμετοπολιτική που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την παρανομία και την πρόκληση.
  Σε τι εξυπηρέτησε π.χ. η υποψηφιότητα της Καραχασάν;
  Σε τι βοήθησε η τοποθέτηση από τον ΓΑΠ ενός προέδρου της ΔΕΘ ο οποίος δήλωνε ...ελληνόφων δικηγόρος. Ούτε καν έλληνας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή