Τα ζηλευτά ρεκόρ της Γερμανίας (και) στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας

23.6.14


Δεν τους συμπαθούμε και πολύ, συχνά τους βρίζουμε, μόνιμα τους ζητάμε να διαθέσουν ακόμα μεγαλύτερα κεφάλαια στον ευρωπαϊκό Νότο αλλά οι Γερμανοί στο μεταξύ φροντίζουν καλύτερα από τον καθένα για την πατρίδα τους.

Σύμφωνα με το econews.gr, τις τελευταίες εβδομάδες η Γερμανία έσπασε τρία ακόμα ρεκόρ στην ηλιακή ενέργεια. 

Στις 6 Ιουνίου, μεταξύ μία και δύο το μεσημέρι, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας έφτασε στο πρωτοφανές επίπεδο των 24,24 Γιγαβάτ σύμφωνα με στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου ηλιακής ενέργειας Fraunhofer ISE. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά παρήγαγαν 1,26 Τεραβατώρες ηλιακής ενέργειας, ακόμα ένα ρεκόρ για τη χώρα.

Τέλος, στη Δευτέρα 9 Ιουνίου, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας ανήλθε σε 23,1 Γιγαβατώρες. Επειδή ήταν εθνική αργία και η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μειωμένη, τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν το 50,6% των συνολικών ενεργειακών αναγκών καταγράφοντας έτσι ένα ακόμα ρεκόρ.

Σκεφθείτε τι θα είχαν πετύχει αν είχαν να διαχειριστούν μια χώρα με την ηλιοφάνεια της Ελλάδας. Σκεφθείτε πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στο...πετρέλαιο...

2 σχόλια:

  1. Nα παρουσιασω και εγω την υπολοιπη μιση αληθεια σχετικα με την Ενεργειακη κατασταση στη Γερμανια που συχνα δεν ειναι τοσο ομορφη. Ναι μεν η παραγωγη και καταναλωση ηλιακης ενεργειας αυξανεται στη Γερμανια αλλα την ιδια περιοδο εχει ανεβει και η καταναλωση καρβουνου! Τα τελευταια 4 χρονια στην Γερμανια η καταναλωση καρβουνου ως πηγη ενεργειας αυξηθηκε κατα 15%. Την ιδια στιγμη ενω Η Γερμανια εχει υποσχεθει οτι μεχρι το 2030 θα εχει μειωσει τις εκπομπες καυσαεριων 50% σε σχεση με τα επιπεδα του 1990, μεχρι στιγμης εχει φτασει το 25% αλλα συμφωνα με την ΕΕΑ αυτη τη στιγμη οδευει προς την αντιθετη κατευθυνση....

    http://www.bloomberg.com/news/2014-06-19/rising-german-coal-use-imperils-european-emissions-deal.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δούμε το δάσος, προφανώς τα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα έχουν πολλά αρνητικά ως στρατηγική στον τομέα της ενέργειας, έτσι και αλλιώς η ιστορία αυτή είναι πια τελειωμένη επενδυτικά. Η αναφορά στην Γερμανία είναι μία ένδειξη της αξιοποίησης απο τους Γερμανούς κάθε πηγής ενέργειας χωρίς να επαναπάβεται σε μία ή δύο πηγές. Εδώ στην Ελλάδα, τί έχουμε και πως το αξιοποιούμε; Τι κάνουμε για την βιομάζα που είναι απλωμένη στην ελληνική ύπαιθρο στα χωράφια και στους στάβλους, τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα με το γεωθερμικό δυναμικό, πόσα MW είναι αραγμένα στα 32 γεωθερμικά πεδία της Ελλάδας ανεκμετάλλευτα στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πως αξιοποιούμε την σημαντική τεχνογνωσία των ελλήνων κατασκευαστών στον τομέα της ηλιοθερμίας και ένα σωρά άλλες τέτοιες ατέλειωτες ιστορίες χαμένων ευκαιριών, σε μιά τέτοια οικονομική και όχι μόνο, συγκυρία, όπου η χώρα με το πολιτικό της σύστημα πλάθει success stories στα γνωστά τραπεζοεκδοτικά συγκροτήματα, περιμένοντας τον απομηχανής "κινέζο" να μας σώσει, όμως "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται", ο γκρεμός όμως είναι στα πόδια μας, τα καμπανάκια όχι μόνο δεν σταμάτησαν να κτυπούν, τώρα είναι ακόμα πιο έντονα ως σημάδια αλλά και βουβά μαζί όπως πριν τις μεγάλες καταστροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή