Τα ζηλευτά ρεκόρ της Γερμανίας (και) στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας

23.6.14


Δεν τους συμπαθούμε και πολύ, συχνά τους βρίζουμε, μόνιμα τους ζητάμε να διαθέσουν ακόμα μεγαλύτερα κεφάλαια στον ευρωπαϊκό Νότο αλλά οι Γερμανοί στο μεταξύ φροντίζουν καλύτερα από τον καθένα για την πατρίδα τους.

Σύμφωνα με το econews.gr, τις τελευταίες εβδομάδες η Γερμανία έσπασε τρία ακόμα ρεκόρ στην ηλιακή ενέργεια. 

Στις 6 Ιουνίου, μεταξύ μία και δύο το μεσημέρι, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας έφτασε στο πρωτοφανές επίπεδο των 24,24 Γιγαβάτ σύμφωνα με στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου ηλιακής ενέργειας Fraunhofer ISE. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά παρήγαγαν 1,26 Τεραβατώρες ηλιακής ενέργειας, ακόμα ένα ρεκόρ για τη χώρα.

Τέλος, στη Δευτέρα 9 Ιουνίου, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας ανήλθε σε 23,1 Γιγαβατώρες. Επειδή ήταν εθνική αργία και η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μειωμένη, τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν το 50,6% των συνολικών ενεργειακών αναγκών καταγράφοντας έτσι ένα ακόμα ρεκόρ.

Σκεφθείτε τι θα είχαν πετύχει αν είχαν να διαχειριστούν μια χώρα με την ηλιοφάνεια της Ελλάδας. Σκεφθείτε πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στο...πετρέλαιο...