Θεσμοί ή Γιακουμάτοι;

14.6.14


Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου προκάλεσε πλήθος σχολίων καθώς πρόσωπα σχεδόν περιθωριακά ακόμα και στα ίδια τους τα κόμματα, ανέλαβαν κρίσιμα υπουργικά πόστα, χωρίς να διαθέτουν καν κάποια επιστημονική ή επαγγελματική σχέση με το νέο τους χαρτοφυλάκιο.

Ένα από αυτά είναι ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος δήλωσε κατά λέξη ότι ο πρωθυπουργός του ανέθεσε να ρίξει τις τιμές «στο ψωμί, το γάλα, το λάδι, τα απορρυπαντικά, το babylino και τα τηλέφωνα» και προσέθεσε ότι «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», τονίζοντας ότι θα πρέπει οι επιχειρηματίες και τα τραστ (sic) να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και να ρίξουν τις τιμές.

Αν και την περίοδο 2009-2011 καμάρωνε ότι ήταν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονιακού αγώνα και πρόσφατα δήλωσε ότι σκίζει τα Μνημόνια κάθε μέρα, θέλω να πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβάνεται, έστω στοιχειωδώς, το πώς λειτουργεί η οικονομία της Ελλάδας και δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι πράγματι πιστεύει ότι θα πέσουν οι τιμές λόγω της... ράβδου του κ. Γιακουμάτου.

Η συνέχεια στο Protagon.gr