Τα διεθνή συγχαρητήρια για τις υψηλές αμυντικές δαπάνες μας τα θέλουμε;

10.7.14


Δεν ξέρω αν τα μάθατε τα καλά τα νέα αλλά χθες η χώρα μας έλαβε συγχαρητήρια από έναν σημαντικό άνθρωπο, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής, , ο κ. Ρασμούσεν αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας επισημαίνοντας ότι «το αίσθημα ασφάλειας είναι απαραίτητο σε ένα λαό για να ζήσει χωρίς φόβο».

«Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν και πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην Νατοϊκή Συμμαχία» τόνισε ο κ. Ρασμούσεν και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας που «παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει διατηρεί τις αμυντικές της δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ της».

Ελπίζω να έρθει κάποια μέρα η στιγμή που ως χώρα θα αποφασίσουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους «συγχαρητήρια» ως μέτρο της αποτυχίας μας να προχωρήσουμε μπροστά αλλά και παράλληλα ως ένδειξη ότι η Ευρώπη δεν έχει κατανοήσει πλήρως ακόμα ότι εκτός από κοινό νόμισμα, διαθέτει και κοινά σύνορα.

3 σχόλια:

  1. Σε βολεύει πολυ αυτο το νεο αλλα ξεχάσεις να πεις οτι ηταν μια άσχημη μέρα για την ευρω περιφέρεια και πέσανε οι αγορές διοτι υπαρχει τεραςτιο πρόβλημα με την banco esprito santo της Πορτογαλίας . Το οτι κατάφεραν να δώσουν έστω 1.5 δις με αυτο το επιτόκιο ειναι επίτευγμα . Ψάξε λιγο πριν γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραπολιτικε, ασε την οικονομικη αναλυση σε αλλους και μεινε στο να συζητας για την 'Κεντροαριστερα'. Οπως σου ειπε ο Marketman γινοταν χαμος εχθες λογο της πορτογαλικης Banco Esprito Santo. Παλι καλα που πηραμε και το 1.5. Συνελθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή