Στο ΠΑΣΟΚ περνάνε καλά στα καμαρίνια (και αυτό βγαίνει στα ΜΜΕ)

10.7.14


Έγραφα προχθές για την πρωτοφανή διαρροή στον Γιάννη Πρετεντέρη της συνομιλίας Σκανδαλίδη-Βενιζέλου με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά φαίνεται ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή του συνολικού ξεκατινιάσματος του Βενιζελιστάν.

Για παράδειγμα, χθες στη στήλη «ΒΗΜΑτοδότης» κάποιο πουλάκι από τη Χαριλάου Τρικούπη μετέδωσε τους παρακάτω απολαυστικούς διαλόγους:

(...)Πάρτε για παράδειγμα τον εσωτερικό καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στην κυρία Τόνια Αντωνίου και στον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη. Ηταν μια κόντρα που άρχισε εδώ και καιρό καθ' ότι η Τόνια δεν πολυσυμπαθούσε τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ, αλλά τώρα με τις ζέστες η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ζήτησε η κυρία Τόνια Αντωνίου και μάλιστα ενώπιον κομματικού οργάνου την παραίτηση του κ. Ανδρουλάκη από τη θέση του Γραμματέως του κόμματος, αφού δεν μπορεί να είναι και Γραμματέας και ευρωβουλευτής. Τι ήθελε να το πει ή μάλλον πώς τόλμησε να τα βάλει με έναν Κρητικό; «Εγώ βρίσκομαι τέσσερις φορές την εβδομάδα στη Χαρ. Τρικούπη, αυτή εμφανίζεται μία φορά τον χρόνο και ζητεί τέτοια πράγματα;» ήταν η άμεση αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Τα όσα είπε περί... κλιμακτηρίου και άλλων τινών για τη συντρόφισσά του τα αντιπαρέρχομαι (για ευνόητους λόγους), αλλά θα σημειώσω ότι ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει πως θα παραιτηθεί από τη θέση του Γραμματέα όταν διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος.

Την ώρα που την Τρίτη η θερμοκρασία έδειχνε 38 βαθμούς Κελσίου, ο κ. Ν. Ανδρουλάκης δεν σταμάτησε την κριτική του για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο αφού αποκάλυψε ότι «με πίεζαν να βάλω υποψηφιότητα για Γραμματέας του κόμματος και μόλις εξελέγην μου ζήτησαν να παραιτηθώ». «Παρέλαβε» κι άλλους συντρόφους του που υπέγραψαν ένα κείμενο (μαζί με άλλους) και είπαν ότι ο ανασχηματισμός είναι κακός: «Μα δύο που υπογράφουν το κείμενο, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, είναι μέλη της κυβέρνησης - ο ένας μάλιστα έγινε υφυπουργός πρόσφατα. Και λένε τώρα ότι είναι κακός ο ανασχηματισμός; Θα μας τρελάνουν;».

Aχ! Που είναι τα χρόνια που όλοι αυτοί ήταν ενωμένοι κατά του Γιώργου Παπανδρέου; Που χάθηκαν τα όνειρα τους;