Θα τα βάλει ποτέ κανείς με το Ισραήλ;

20.7.14


Πριν από λίγες μέρες, συνέβη κάπου στη Μεσόγειο κάτι πολύ συνηθισμένο: το Ισραήλ άρχιζε και πάλι να βομβαρδίζει τη Γάζα σε μια προσπάθεια να τα βάλει με τη Χαμάς, καταφέρνοντας προς το παρόν μόνο να γεμίσει το timeline του μέσου χρήστη του Διαδικτύου με φρικτές φωτογραφίες δολοφονημένων παιδιών από την Παλαιστίνη.

Το 1993, στο τραγούδι τους με τίτλο «Σαράγεβο» οι Magic de Spell τραγουδούσαν «στις ειδήσεις τα βλέπεις και τρως», περιγράφοντας το νέο μεγάλο κουσούρι αυτού του κόσμου: τη συγκλονιστική απάθεια των περισσότερων κατοίκων του μπροστά στη θηριωδία που η τεχνολογική εξέλιξη τους αναγκάζει, σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση, να παρακολουθούν.

Αυτή, νομίζω, είναι και η μόνη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην περιοχή, δηλαδή η διαρκώς αυξανόμενη διάδοση της χρήσης των social media ανά την υφήλιο. Οι βομβαρδισμοί άφηναν πάντοτε πίσω στη Γάζα ακρωτηριασμένα πτώματα αμάχων, απλά δεν υπήρχαν τόσοι διαθέσιμοι φωτογραφικοί φακοί να μεταδώσουν τα νέα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

H συνέχεια στο Protagon.gr