Θέλει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ την «ενότητα»;

13.7.14


Ξεκίνησα να διαβάζω την τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και σταμάτησα στις πρώτες γραμμές, πέφτοντας πάνω στην πρόταση «όλος ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης θέλει την ενότητα».

Επειδή ακούω συχνά διάφορους να πιπιλίζουν τη συγκεκριμένη καραμέλα, αναρωτιέμαι πότε ήρθαν για τελευταία φορά σε επαφή με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά, δεν έχω ακούσει κανέναν να θέλει την «ενότητα» και κανείς δεν πιστεύει ότι στη νέα εποχή πρέπει να προχωρήσουν «όλοι μαζί».

Αυτό που προσωπικά ακούω από παντού, μέχρι και από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, είναι ότι πρέπει να φύγει...χθες ο Βενιζέλος και να πάρει και μαζί του διάφορους βενιζελικούς ταλιμπάν που πλήγωσαν την παράταξη.

Ακούω επίσης ότι πρέπει διάφορα στελέχη του Κινήματος κάποιας ηλικίας να αποχωρήσουν από την κεντρική πολιτική σκηνή ενώ δεν πρόσεξα να έλειψαν σε κάποιον στελέχη όπως ο Λοβέρδος, ο Μπίστης και ο Αηδόνης που επέτρεψαν μετά βαΐων και κλάδων. Πιο συχνά ακούω «που είναι ο Ραγκούσης», «που είναι η Διαμαντοπούλου» και όσοι άλλοι με συγκεκριμένο τρόπο προσέφεραν στο σύγχρονο πολιτικό προφίλ της παράταξης μέσα από συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες τους.

Η «ενότητα» δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με δεκάδες συγχωροχάρτια, όπως επίσης το ρητό «όλοι καλοί χωράνε» μπορεί να βρει εφαρμογή μόνο μεταξύ όσων πράγματι είναι «καλοί».