Το ΕΚΠΑ καταρρέει μεταξύ αγωνιστών και μεταρρυθμιστών

5.7.14


Σε λίγες μέρες από σήμερα ολοκληρώνεται μια από τις χειρότερες εκπαιδευτικές χρονιές στην ιστορία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

Μιας και τυχαίνει η σχέση μου με το ΕΚΠΑ να παραμένει εδώ και χρόνια αρκετά ενεργή, να μερικά από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει και για τα οποίοι οι «μεταρρυθμίσεις» των μεν και οι «αγώνες» των δε, δεν περιέχουν λύσεις:

-Στη Νομική Σχολή, οι καθηγητές των περισσότερων μαθημάτων καλύπτουν από την τσέπη τους το κόστος των φωτοτυπιών με τα θέματα των εξετάσεων που διανέμονται σε εκατοντάδες φοιτητές την ώρα της εξέτασης των μαθημάτων, καθώς δεν υπάρχει στη διάθεσή τους κάποιο φωτοτυπικό μηχάνημα που να λειτουργεί. Πρόκειται για την απόλυτη κατάντια, είναι αμφίβολο αν αυτό συνέβαινε ακόμα και 20 χρόνια πριν.

-Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει λήξει η σύμβαση των υπαλλήλων της καθαριότητας σε πάρα πολλά κτίρια του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα η λειτουργία των χώρων να καθίσταται κάτι παραπάνω από προβληματική, αν όχι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία.

-Οι διδακτορικοί φοιτητές/ερευνητές των περισσότερων θεωρητικών σχολών του ΕΚΠΑ βιώνουν εδώ και χρόνια την πλήρη αδιαφορία των καθηγητών που επιβλέπουν τις διατριβές τους, οι οποίοι ιεραρχούν ως τελευταία τους υποχρέωση το να τους καθοδηγήσουν και να τους βοηθήσουν με την έρευνα τους.

H συνέχεια στο Protagon.gr