Το ιστορικό ρίσκο της Δικαιοσύνης μετά και την προφυλάκιση Κασιδιάρη

10.7.14


Με το σκεπτικό ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ανακρίτριες και Εισαγγελέας έκριναν πως ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής πρέπει να προφυλακιστεί, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στο σκεπτικό τους για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, αναφέρονται στα όπλα που είχε στην κατοχή του ο Ηλίας Κασιδιάρης, τα οποία όπως τονίζουν είχαν μετατραπεί από κυνηγετικά σε πυροβόλα.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας φέρεται ακόμη να εστιάζουν και στον «βίαιο χαρακτήρα» του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και σε επεισόδια όπως αυτό με την επίθεση στη Λιάνα Κανέλη. Παράλληλα, επικαλούνται και φωτογραφίες του κατηγορουμένου με όπλα, ενώ αναφέρονται και στη δομή της «εγκληματικής οργάνωσης» στην οποία φέρεται να είχε το ρόλο του εκπαιδευτή.

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Δικαιοσύνης είναι κάτι παραπάνω από αυστηρή και αυξάνει κατά πολύ το συνολικό ρίσκο που έχουν ήδη αναλάβει οι δικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση των νεοναζί.

Εύχομαι πραγματικά να παρουσιαστούν στη δίκη της οργάνωσης αδιάσειστα στοιχεία που θα δικαιολογούν την τόσο αυστηρή εφαρμογή των διαφόρων διατάξεων του Ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας.