Ποιοι πουλάνε το πετρέλαιο στον λαό Αλέξη;

20.9.14


Το προηγούμενο Σάββατο, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κάποιες βασικές προβλέψεις του οικονομικού προγράμματος του κόμματος του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε κατά λέξη:

Να είστε βέβαιοι ότι η επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο επίπεδο πριν από την εξίσωση με τον αντίστοιχο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο δε θα έχει κόστος αλλά θα έχει και δημοσιονομικό όφελος, διότι θα αυξήσει σημαντικά την κατανάλωσηΓιατί οι άνθρωποι θα ξανανάψουν τα καλοριφέρ τους.

Με τη δήλωση αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας βάζει και το δικό του όνομα στη λίστα των εκατοντάδων Ελλήνων πολιτικών που εγγυώνται στο ελληνικό ολιγοπώλιο του πετρελαίου ότι τα εγγυημένα του κέρδη θα συνεχιστούν.

Φτάσαμε αισίως στο 2014 και ακόμα το φθηνό πετρέλαιο παραμένει το ενεργειακό όραμα της Ελλάδας, ενός τόπου αληθινά ευλογημένου από τον ήλιο και τον άνεμο, ενός τόπου που θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο ενεργειακής αυτονομίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι πολιτικοί εξακολουθούν να νοιάζονται κυρίως για το να βγάλει «ο κοσμάκης» έναν ακόμα χειμώνα και πολύ λιγότερο για τις υποδομές της χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος. Κάποιες φορές φοβάμαι ότι στην Ελλάδα ο χρόνος έχει σταματήσει.

Υ.Γ Εξακολουθώ να θυμάμαι τους περισσότερους από αυτούς να χλευάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου όταν μιλούσε για «πράσινη ανάπτυξη».

30 σχόλια:

 1. η πράσινη ανάπτυξη του ΓΑΠ ήταν άλλη μια από τις λεκτικές αφισοκολλήσις του. Όταν πετάς σκόρπιες ατάκες χωρίς να έχεις καθαρό σχέδιο αξίζεις το χλευασμό. Ο ΓΑΠ έταζε πολλά περισσότερα από τον Αλέξη, ενώ είχε ενημερωθεί πως η οικονομία ήταν σε αδιέξοδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Fotis M
  Η πράσινη ανάπτυξη είναι
  σε προοπτική η ΜΟΝΗ λύση
  γιά τα προβλήματα
  * του περιβάλλοντος,
  * ΚΑΙ της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ οικονομίας

  * ΚΑΙ του κοινωνικού κράτους
  πριν, κατά και μετά την κρίση .
  Και δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ "τάξιμο" .
  Μαζί με το "λεφτά υπάρχουν"
  είναι ένα από τα όπλα

  γιά να φτάσουμε κάποτε

  σαν άτομα και σαν χώρα

  στο "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ"
  ούτε σε τράπεζες, ούτε σε εφορία

  αύτε σε ασφαλιστικά ταμεία,

  ούτε σε Μερκοζύ

  που είναι η σημερινή εκδοχή
  του "Η Ελλάδα στους Ελληνες" .
  Γκέγκε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σίγουρα έδωσε τα διαπιστευτήρια του στους μεγαλολαθρέμπορους !Το πάρτι συνεχίζεται !!!!! όταν οι άλλες χώρες προσανατολίζονται τάχιστα στην αιολική και ηλιακή ενέργεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα ταμεία δεν αδειάζουν με λόγια ούτε με ατάκες.Σε προκαλώ λοιπόν πες μου ένα μέτρο,ένα νόμο του Γιώργου που άδειασε τα ταμεία και επιβάρυνε τον προϋπολογισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 1.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ :ΟΤΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
  2.ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ'Ι'ΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ; ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΠΕ
  3.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΠΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ.

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ 'Η ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και οι μη μειώσεις των εξωφρενικά υψηλών μισθών των περισσότερων ΔΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αφού λεφτά υπήρχαν γιατί δεν τα βρήκε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Επιβεβαιώνεις τον κανόνα ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.Επειδή λοιπόν είσαι ημιμαθής,να σε πληροφορήσω ότι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό ούτε κατά ένα ευρώ.Όλο το ποσό που διατέθηκε τότε στους δικαιούχους,προήλθε από έκτακτη εισφορά-φορολόγηση των κερδοφόρων επιχειρήσεων.Αγνοείς λοιπόν(συνειδητά;) τα γεγονότα αλλά παρ'όλα αυτά δεν σε εμποδίζει τίποτα να κρίνεις και να κατακρίνεις,βασιζόμενος πάντα στην ημιμάθειά σου και την επιλεκτική σου μνήμη.
  Οι μη μειώσεις των υψηλών μισθών των ΔΥ είναι σίγουρα το ανέκδοτο της ημέρας.Ίσα ίσα που επί Γιώργου μειώθηκαν κυρίως οι μεγάλοι μισθοί.Να σου θυμίσω ότι στο μνημόνιο 1 δεν μειώθηκαν οι μισθοί κάτω από 1000 ευρώ,δεν πειράχτηκαν οι αγροτικές συντάξεις,δεν καταργήθηκαν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα(μειώθηκαν αλλά δεν καταργήθηκαν).Όλες οι περικοπές που έγιναν αφορούσαν μισθούς και συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.Όσο πιο υψηλός ήταν ο μισθός και η σύνταξη τόσο πιο μεγάλες ήταν οι περικοπές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ποιος σου είπε ότι δεν τα βρήκε;Και βέβαια τα βρήκε,γι'αυτό και δεν έγινες Κύπρος,να κλείσουν οι τράπεζες και τα ΑΤΜ και να δικαιούσαι 50 ευρώ τη βδομάδα.Γι'αυτό και δεν έγινες Αργεντινή.Οι Ευρωπαίοι Μερκοζύ όμως (ομοϊδεάτες και ομογάλακτοι της ΝουΔου) έβαλαν τους όρους τους.Αν δεν σου άρεσαν οι όροι ας πήγαινες έξω από τη βουλή να διαδηλώσεις για δημοψήφισμα και όχι για να μουτζώνεις και να πετάς πέτρες,όταν ο συνωμότης-εκβιαστής ανέτρεπε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να μην γίνει δημοψήφισμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καταλαβαίνω την ανάγκη να ελεεινολογούμε τον αντίπαλο, αλλά το ότι οι άτιμες οι πηγές πράσινες ενέργειας είναι α) αναξιόπιστες, δεν έχεις τα φορτία όταν τα χρειάζεσαι β) πανάκριβες, δεν στέκονται χωρίς μνημειώδεις επιδοτήσεις δεν το λαμβάνει κανείς υπ' όψιν; όταν χιονίζει και βρέχει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟ. Επίσης μπορεί να χιονίζει καν να μην φυσάει. Τι να γίνει τώρα; Να φυσάμε από Υμηττό για να γυρνάνε οι ανεμογεννήτριες στην Πάρνηθα; Ίσως να πέσει και η ανεργία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αντιπαπανδρεϊκός Δεξιός21 Σεπτεμβρίου 2014 - 1:38 μ.μ.

  Η ξενοφοβική καμπάνια του Αρούλη που τόσο κατηγορείτε έκανε την διαφορά για να μην μπει ο Κασιδιάρης στον δεύτερο γύρο. Για αυτό άλλωστε η ΝΔ κατέβασε τον Αρούλη και τον Κουμουτσάκο, ως λαγούς για τους υποψηφίους της ΧΑ. Χωρίς αυτούς θα είχαμε δράματα το βράδυ των εκλογών, οπότε μόκο με τα αντιδεξιά παλιοπαπανδρεϊκά κόμπλεξ σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Α φίλε μου είσαι ανιστόρητος ! Ποίου νόμος είναι το ενιαίο μισθολόγιο? Θυμάσαι τι έγινε τότε? που δυστυχώς ακόμη δεν έχει εφαρμοσθεί σε όλο τον δημόσιο τομέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Γιατί απομονώνεις αυτές τις δύο λέξεις και δεν αναφέρεις ολόκληρη την φράση ?Πήγαινε youtube και άκουσε όλη την φράση. Η είσαι παραπληροφορημένος Η σκόπιμα παραπληροφορείς και αυτό δεν σε τιμά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δεν πρόκειται να ανέβει η κατανάλωση διότι οι περισσότεροι (βλέπε επαρχία) έχουν μετατρέψει του καυστήρες θέρμανσης με άλλη πρώτη ύλη. Αρα δύσκολα να κάνουν πάλι έξοδα μετατροπής. Αυτή είναι η πραγματικότητα διότι είμαι από επαρχία και το γνωρίζω πολύ καλά .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ Τζελέπης Κώστας  Αν και δεν πολυκαταλαβαίνω σε ποιό κείμενο αναφέρεστε . . .
  Τα γράφω γιά τους μη "άσχετους"

  του λόμπυ των ορυκτών/πυρηνικών καυσίμων

  και της γιγαντοτεχνολογίας  Η ενέργεια από ΑΠΕ δεν μπορεί ΑΚΟΜΑ

  να εξυπηρετήσει από μόνη της 100 % της ζήτησης

  αν δεν αναπτυχθούν τεχνολογίες ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ της .
  Ομως αυτό αντιμετωπίζεται προοπτικά με διασπορά/αποκέντρωση

  ΚΑΙ της παραγωγής ηλ. ενέργειας σε όλη την χώρα

  και κυρίως με την ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  εκτατική χρήση της ΑΝΤΛΙΣΙΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ,

  ( "αντίστροφη" λειτουργία υδροηλεκτρικού έργου γιά αντιστάθμιση του "ετεροχρονισμού" παραγωγής/κατανάλωση ) .  Τεχνολογίας κλασσικής,

  δοκιμασμένης,

  αλλά γενικά φρεναρισμένης

  ( εκτός Νορβηγίας, Αυστρίας κ.λπ. ορεινών χωρών )

  και ακόμα περισσότερο στην ΚΑΙ τεχνολογικά πιθηκίζουσα Ελλάδα

  από κάποιους ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ !  Γιά να πουλήσουν τα ορυκτά καύσιμά και την γιγαντοτεχνολογία τους,γιά να μην πάψουν οι Θ/Ηλ. σταθμοί να "τυπώνουν χιλιάρικα" .
  γιά ΚΑΠΟΙΟΥΣ . . .

  Η χώρα μας ,
  η "ΑΙΟΛΙΚΗ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"
  έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα
  * με τον άνεμο,
  * με την αντλισιοταμίευση και
  * με smart grid
  να φτάσει ΠΡΟΟΠΤΙΚΑ σε ενεργειακή αυτάρκεια !
  με καθαρή και μη εισαγόμενη πηγή .

  Για να πάμε κάποτε ΚΑΙ στην ενέργεια, στο
  ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σιγά μη τον πείραζε. No problem θα έλεγε. Όπως ακριβώς είπε και για τους...Παπαθανασίου, χάριν του 4-2-1 ή του 2-1.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εδώ το καλό πλυντήριο21 Σεπτεμβρίου 2014 - 4:32 μ.μ.

  Άσε με και μένα να μη με ενοχλεί που θα γινόταν ο Αρούλης υπουργός-να μη με ενοχλεί; λέμε τώρα!-αφού και σένα δεν σε ενόχλησε που έκανε το Βορβορίδη και το Μπουμπούκο ο Παπανδρέου Υπουργάρες-αμάσητο το κατάπιατε το ξέπλυμα που τούς έκανε ο πρωθυπουργός σας από τις φασιστικές πομπές τους. Πεντακάθαρους τους απέδωσε στη κοινωνία και στη συνέχεια στο Σαμαρά, σαν να μην έφτανε το ρεζιλίκι της παραίτησης του μπροστά του-εντάξει μετά η Μαμά προσπάθησε να τα κουκουλώσει αλλά η πομπή είχε πάρει το δρόμο της ταπείνωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. κάτσε ρε Theo81 ο ΓΑΠ τι λέει εδώ;
  https://www.youtube.com/watch?v=Xq51EpH02H0  τελικά μείωσε ή δεν μείωσε τους μισθούς; Μπερδεύτηκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. http://youtu.be/WmPm1vb8q1c

  εννοείς το χρήματα υπήρχαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Και τα πράσινα άλογα για τη λύση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΣ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ21 Σεπτεμβρίου 2014 - 6:15 μ.μ.

  ευτυχως που κατεβασε τον Αρη και κατεβηκε και ο Νικητας οντας ανικανοι αμφοτεροι και περασαν στον β γυρο Καμινης και Σακελλαριδης . εμειναν απ εξω και οι Ναζι . αυτο που εγινε στον Δημο Αθηναιων ειναι οτι καλυτερο μπορουσε να συμβει. για τα χαδια του Αρουλλλλη του Μυκονιατη στους Ναζι δεν θα σχολιασω τπτ αλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Κάνε λίγο υπομονή,οι εκλογές πλησιάζουν και ο εθνικός μας αντισυνταγματολόγος,θα έχει το τέλος που αρμόζει σε έναν προδότη,συνωμότη,εκβιαστή που ανέτρεψε μέσα στη βουλή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον εκλεγμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.Ξέρω ότι ανυπομονείς για τις εκλογές όπως κι εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ναι τους μείωσε,γιατί περίμενε έλλειμμα 6%(που ίσως να έφτανε 8 ή 9% όπως του είπε μυστικά (γιατί άραγε μυστικά και όχι φανερά να γνωρίζουμε όλοι) ο Προβόπουλος) και τελικά το έλλειμμα ήταν 15,6% σύμφωνα με τη eurostat.Η Ευρωπαϊκή Δεξιά λοιπόν που κυβερνά την Ευρώπη,με αυτούς τους όρους μας δάνεισε.Αν δεν σου άρεσαν οι όροι,ας ζήταγες δημοψήφισμα,που μόνο ο ήρωας Παπανδρέου το πρότεινε και έπεσε πάνω του όλο το σύστημα για να μας απαγορεύσουν να αποφασίσουμε υπεύθυνα όλοι οι Έλληνες πολίτες για το πρόγραμμα.Εσύ όμως συντάχθηκες με το υπόλοιπο κοπάδι πίσω από τους ΣαμαροΒενιζέλους που μας στέρησαν αυτό το δημοκρατικό μας δικαίωμα.
  Υ.Γ. Εσύ πιστεύεις ειλικρινά ότι ο Καραμανλής έκανε πρόωρες εκλογές το 2009 για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή γιατί έβλεπε ότι τελειώνουν πια τα φθηνά δανεικά που έπαιρνε από το 2004 και έτσι μας καταχρέωσε,μας κατέκλεψε και μας παράτησε χρεοκοπημένους;Αν μπορούσε να συνεχίζει να βρίσκει φθηνά και χωρίς όρους δανεικά,θα έκανε ποτέ πρόωρες εκλογές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ωραία και πέρα από την εκδίκηση-που θάχει και ερείπια και που ανάμεσα τους θάναι σίγουρα ο δικός σας-τι άλλο προσδοκάς; Τι άλλο περιμένεις να προσδοκάς; Δεν ξέρω αν τόχεις καταλάβει: το μπλογκ είναι πολιτικό. Μιλάει για πολιτική, όχι για ψυχοθεραπεία. Ψάχνει για λύσεις και διεξόδους στα προβλήματα μέσα από πολιτικές και όχι μέσα από εκδικητικές εκτονώσεις. Είναι σημείο της ανωριμότητας αυτών που σας περνάνε τη γραμμή της πάση θυσία τυφλωμένης αποδόμησης του Βενιζέλου ότι δεν τους απασχολούν ούτε στο ελάχιστο οι όποιες συνέπειες. Όσο αυτό που είχαμε δεν είναι πια δικό μας στάχτη και μπούρμπερη και γαία πυρί μιχθήτω. Να για ποιο πράγμα-συμπληρωματικά για τα άλλα πολλά εγκλήματα του-θα μείνει στην Ιστορία ο Παπανδρέου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αυτός , Παραπολιτική, είναι ο υποψήφιος που μετά μανίας υποστήριζες!!! Τώτα πέφτεις από τα σύννεφα! Να τον χαίρεσαι!
  Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΣ_ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ21 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:16 μ.μ.

  ο Παπανδρεου δεν συνηπηρξε ποτε με τους δυο ακροδεξιους σε κυβερνηση. ο δικος σας ξεκινησε απ το 2011 και ακομα συνεχιζει. και το πληρωνει . και αν το πληρωνε μονο αυτος παει και ερχεται το πληρωνει και ολοκληρος ο χωρος για την πολιτικη του επιβιωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ας υιοθετήσουμε όλοι λοιπόν τις θέσεις της χρυσής αυγής,
  προκειμένου να ανακόψουμε την άνοδο της στην εξουσία.
  Εκτός από την πλήρη πολιτική ταύτιση,
  βλέπω ότι οι κλεπτοκράτες(πασοκνδ) έχουν και ενα άλλο κοινό με τους χρυσαυγίτες.
  Την υποκρισία και την ατολμία παραδοχής της ιδεολογίας τους και υποστήριξης των θέσεων τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ξέρω ότι κατά βάθος είσαι αντιδημοκράτης και δεν πρόκειται να συμμεριστείς αυτό που θα σου πω,αλλά εγώ θα στο πω.Με τον Βενιζέλο έχω πολλά παράπονα και του έχω πολλά μαζεμένα από το παρελθόν.Όμως η στάση του στο δημοψήφισμα με προσέβαλε προσωπικά,σαν ενήλικο,υπεύθυνο Έλληνα πολίτη.Το ότι στην ουσία μου είπε να κάτσω στον καναπέ μου,γιατί είμαι ανώριμος,είμαι ανεύθυνος,είμαι χαζούλης για να πω κι εγώ τη γνώμη μου για το μνημόνιο.Να συναποφασίσω κι εγώ για να ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την πατρίδα,για την κοινωνία και για την ζωή μου.Εσύ επειδή απεχθάνεσαι τη δημοκρατία δεν ενοχλήθηκες.Εγώ όμως δεν θέλω να είμαι ένας πολίτης άβουλος και αμέτοχος,χωρίς λόγο,όπως με θέλει ο Βενιζέλος να είμαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. α, περίμενε έλλειμμα 6%. Δηλ όταν όλοι έλεγαν πως είμαστε σε αδιέξοδο και ο Προβόπουλος του είπε ότι ήταν πάνω από 10% το έλλειμμα αυτός πείμενε το πολύ 8-9%. Ξεφτέρι ήταν.
  Και θύμισέ μου έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια για να ζητήσει δημοψήφισμα ο ήρωας ΓΑΠ;


  Επίσης ποιό ήταν το ερώτημα του δημοψηφίσματος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Καλωσήλθατε στην πραγματικότητα του δεξιού Καμίνη. Καλά ξυπνητούρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή