ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τη Διαύγεια αλλά είχε υπογράψει την τροπολογία και ο Λοβέρδος

22.10.14


Με μια προσεκτική διατύπωση, το ΠΑΣΟΚ αδειάζει ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τροπολογία που αποδυνάμωνε τη Διαύγεια καθώς τονίζει ότι αυτή έφερε την υπογραφή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία απεσύρθη διάταξη που είχε κατατεθεί στη Βουλή και με την οποία εξαιρούνταν διοικητικές πράξεις από την υποχρεωτική δημοσίευσή τους στη «Διαύγεια».

Υπογραμμίζουμε ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα «Διαύγεια» και τη πλήρη διαφάνεια που εξασφαλίζει στις πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη «Διαύγεια» και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο.

Όταν πάντως συγκυβερνάς, δεν μαθαίνεις τα νέα από τα blog και δεν αντιδράς με τέτοια καθυστέρηση. Επίσης, την τροπολογία υπογράφει και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μπερδεύτηκε κι αυτός;

10 σχόλια:

 1. Ονόματα δεν λέμε22 Οκτωβρίου 2014 - 2:01 μ.μ.

  Ο ευεργετικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωριστεί και από όσους πασόκους...ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ή ΠΟΤΑΜΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της Κας Χριστοφιλοπούλου
  πολύ αργά, πολύ λιγη
  καθόλου πειστική .
  Βουλιάζει το "πλοίο" ΒΒ
  κάποιοι πηδάν στος βάρκες,
  αλλά . . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αξιοπρέπεια μου καταδικασμένη22 Οκτωβρίου 2014 - 4:14 μ.μ.

  Προσπάθησε-ΕΓΚΑΙΡΑ!-να μεταρρυθμίσει τη ΔΗΜΑΡ πριν γίνει-ξανά!-ουρά των συριζοκαμμένων και της ραχηλιαίας ξώφτερνης γόβας αλλά δεν απέδωσε εκεί η μεταρρυθμιστική του προσπάθεια. Τα βάζεις εύκολα με πεισματωμένο δυσκοίλιο γέρο που θέλει να κυβερνήσει μεν, χωρίς κανένα πολιτικό κόστος δε; Λες και το να κυβερνάς είναι ανέξοδο κήρυγμα απ'τον άμβωνα. Κι από την άλλη το ότι κρατάει κάποια στοιχειώδη αξιοπρέπεια και δεν θέλει να γλύψει εκεί που μέχρι χτες έφτυνε. Γιατί τι άλλο κάνει ο μπάρμπα Φώτης γυρίζοντας ανέστιος και κατεστραμμένος στο ΣΥΡΙΖΑ; Αν συνεργαζόταν από θέση ισχύος και με τα ποσοστά του σε σχετική ισχύ, θα είχε μια αξιοπρεπή πολιτική εξήγηση, ενώ έτσι όπως γίνεται τώρα, κάθε αξιοπρέπεια είναι χαμένη μέσα στην ταπεινωτική θέση της ικεσίας για ένα οποιοδήποτε ξεροκόμματο πολιτικής επιβίωσης. Ακόμη και ο εμετικός Καρατζαφέρης κρατάει καλύτερο χαρακτήρα σ'αυτό το θέμα-μέχρι να με διαψεύσει κι αυτός ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το είπε και ο κ. Αντιπρόεδρος, είμαστε ο προοδευτικός κω...πόλος της κυβέρνησης.
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιώργο γερά, ψηφίζεις δεξιά!22 Οκτωβρίου 2014 - 7:34 μ.μ.

  Και από τα κανό πηδάνε αλλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυστυχώς στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι.Μας δηλώνει μεταρρυθμιστής τώρα και ο Λυκούδης.Απλά ήθελε κι αυτός να γίνει ουρά του Σαμαρά και έψαχνε πρόφαση να φύγει.Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Λυκούδης.Εδώ δηλώνει δημοκρατική παράταξη ο Αντώνης Βενιζέλος.Αυτός ο προικοθήρας που έκλεψε το επίθετό του από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και μαγάρισε αυτό το ένδοξο επίθετο.Αυτός ο τσάτσος-συνταγματολόγος που στέρησε από όλους τους Έλληνες πολίτες το δημοκρατικό μας δικαίωμα να ψηφίσουμε ναι ή όχι στο μνημόνιο.Αποφάσισε και διέταξε ο σουλτάνος «Τούρκογλου» ότι οι πολίτες είμαστε μόνο για τον ΕΝΦΙΑ,για τα χαράτσια,για απολύσεις,για δωράκια στους τραπεζίτες και τα ΜΜΕ,αλλά για να μιλήσουμε κι εμείς απευθείας με δημοψήφισμα,δηλαδή χωρίς μεσάζοντες και μεσολαβητές,μας έβαλε φίμωτρο.Και τώρα δηλώνει δημοκράτης!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τη διαύγεια τη θέλουμε αλλά αυτόν που μας έφερε τη διαύγεια δεν τον θέλουμε.Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισσαίοι υποκριταί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φίλη Παραπολιτικής22 Οκτωβρίου 2014 - 9:17 μ.μ.

  Συμφωνώ με το προηγούμενο σχόλιο. Αλλά μου κάνει εντύπωση η επίθεση του κ."Παραπολιτική" στον Σπ. Λυκούδη. Επειδή σας διαβάζω πολύ συχνά και συμφωνώ σε πολλές σας αναρτήσεις, δεν περίμενα τον χαρακτηρισμό του "Τυχοδιώκτη" για τον Λυκούδη. Ναι, μπορεί να μην τον γνωρίζουν οι πολλοί και μπορεί να πέσει στο κενό η προσπάθεια του. Αλλά αυτός ο αλληλοσπαραγμός των "Βενιζελικών", "Σημιτικών" και "Παπανδρεικών", μήπως είναι η βασική αιτία που αυτός ο χώρος της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού σοσιαλισμού, της Δημοκρατικής παράταξης ή όπως αλλιώς θέλετε να τον ονομάσετε πελαγοδρομεί και αυτοκτονεί εδώ και 2-3 χρόνια? Εσείς είστε με τον Γ. Παπανδρέου, είναι ολοφάνερο. Δεν προσφέρετε όμως τίποτα με επιθέσεις τέτοιου επιπέδου στους ανθρώπους της Ανανεωτικής Αριστεράς που προσπαθούν αν μη τι άλλο στη δημιουργία και ανασύσταση αυτού του χώρου. Βέβαια μπορούμε να αναμένουμε την ανάσταση του ΠΑΣΟΚ από τον φίλο σας τον Παπανδρέου, αλλά μέχρι τότε σταματήστε αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όροι δημοκρατικού παιχνιδιού23 Οκτωβρίου 2014 - 1:58 π.μ.

  Αυτόν άλλοι δεν τον θέλησαν και φοβάμαι ότι δύσκολα μπορείς να τους κρίνεις: ο λαός που δεν τον ψήφισε-παρόλο ότι πήγε στην εκλογική περιφέρεια που ο ίδιος ζήτησε-και ο ίδιος του ο εαυτός που έκρινε ότι ήθελε να αποστασιοποιηθεί. Μήπως θα έπρεπε να γίνουν λιτανείες και παρακλήσεις για να καταδεχτεί να τον θέλουμε και με τους όρους του; Οι εύνοιες στις οποίες είχε συνηθίσει και που τις απόλαυσε με σκανδαλιστική προνομιακότητα δεν θάπρεπε κάποτε να τελειώνουν και να κοιτάξει να φέρει και τις προσωπικές του ψήφους στο κόμμα; Παρόλη την εύνοια που ακόμη και τώρα δυό χρόνια μετά συνεχίζουν να τού δείχνουν τα κανάλια-τώρα που δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τον εαυτό του και τον στενό του κύκλο, ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καταφέρει να έχει κάποιο αντίκρυσμα στη κοινωνία. Καλώς ή κακώς-πολύ καλώς κατά τη δημοκρατική μου άποψη-οι πολιτικοί νομιμοποιούνται σαν τέτοιοι μόνο με την εκλογή τους με λαϊκή ψήφο. Δεν τα κατάφερε να κερδίσει αυτό το ωραίο δημοκρατικό προνόμιο ποτέ αλλά και δεν έμοιασε να θέλει να το κατακτήσει, μένοντας στην άκαπνη ασφάλεια του διορισμού. Δεν γίνεται όμως να τα έχουμε όλα δικά μας σ'αυτή τη ζωή. Πρέπει να καταβάλλουμε κάποια προσπάθεια, να κάνουμε κάποιον αγώνα για κάποια από αυτά, για να μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για περισσότερα. Αυτό είναι το δημοκρατικό παιχνίδι και οφείλει ο καθένας μας να παίζει με τους όρους του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το ΠΑΣΟΚ είχε ευεργετικό ρόλο μόνο όσο ήταν ο Παπανδρέου πρόεδρος.Μεταρρυθμίσεις,διαύγεια,διαφάνεια,μείωση ελλείμματος,μείωση χρέους,νοικοκύρεμα παντού.Δυστυχώς όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ ο ΔΟΛιος Βενιζέλος,το κατάντησε δεκανίκι του Σαμαρά.Ο μόνος λόγος ύπαρξης πλέον του (πρώην) ΠΑΣΟΚ,είναι να παραμένει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και αντιπρόεδρος ο Βενιζέλος.Γι'αυτό το (πρώην) ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί.Για να απελευθερωθούμε από τον ΔΟΛιο προικοθήρα και να δούμε πού θα βρει δεκανίκι ο Σαμαράς να κυβερνάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή