Πήγαν να καταργήσουν ξανά τη Διαύγεια «κατά λάθος»

22.10.14


Χθες το βράδυ, η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη παραπαίουσα Διαύγεια με μια τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που ουσιαστικά την περιόριζε σε διακοσμητικό ρόλο.

Σήμερα, η αρμόδια υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας δηλώνοντας τα εξής:

«Παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία έθετε με τη διατύπωση της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια” για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών. Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα “Διαύγεια”, κάτι που εμάς στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Για το λόγο αυτό θα έρθει το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της σχετικής τροπολογίας».

Λάθος λοιπόν. Κατά λάθος δηλαδή κάποιος έγραψε μια τροπολογία, κατά λάθος μπήκε αυτή σε ένα νομοσχέδιο και λογικά κατά λάθος θα καταργούσε τη Διαύγεια. Δηλαδή άνοιξε κάποιος υπάλληλος τον υπολογιστή και σου λέει «τι να κάνω σήμερα, ας καταργήσω τη Διαύγεια».

Λάθος είναι όταν παραγγέλνεις πίτσα μαργαρίτα και σου φέρνουν σπέσιαλ, όχι όταν συλλαμβάνεσαι για 2η φορά επ' αυτοφώρω να καταργείς τη Διαύγεια. Θα ήταν προτιμότερη μια απάντηση τύπου «μας πιάσατε πάλι ρε γαμώτο, θα προσπαθήσουμε άλλη φορά».