Επτά υπουργοί Ανάπτυξης σε πέντε χρόνια

31.10.14


Ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Ανάπτυξης στις 9 Ιουνίου του 2014. Σήμερα, στις 31 Οκτωβρίου του 2014, αντικαθίσταται από τον Κώστα Σκρέκα. Ο ίδιος είχε διαδεχθεί τον Κωστή Χατζηδάκη που έμεινε στον πόστο του για 1 χρόνο.

Με την ίδια συχνότητα άλλαζαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 από το νευραλγικό πόστο πέρασαν αρκετοί: Λούκα Κατσέλη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Στουρνάρας.

Είναι δυνατόν να αλλάζουν έτσι οι υπουργοί; Είναι δυνατόν να αξιολογηθεί τώρα ο Δένδιας όταν απαιτούνται τουλάχιστον 2-3 μήνες για να προσαρμοστεί ένας υπουργός και οι συνεργάτες του στις απαιτήσεις του νέου πόστου;

Ποιον κοροϊδεύουμε;

5 σχόλια:

 1. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....31 Οκτωβρίου 2014 - 7:19 μ.μ.

  Αυτό έλειπε οι ξένοι επενδυτες να περιμενουν τις δηλωσεις του κάθε ανεπάγγελτου άχρηστου φελλού για να προστατεψουν τα λεφτά τους Το πράγμα είναι πολύ απλό. Φαίνεται ότι θα έχουμε συντομα κυβέρνηση συριζα πιθανότατα τη πιο γελοία του πλανητη. Τα σοβαρά λεφτα είτε ειναι δουλεμένα είτε κλεμμένα δεν τα ρισκάρουν οπότε και τη κανουν και μαλιστα εχουν αρχίσει να την κανουν από το προηγούμενο Μάιο . Εδώ τα ντοπια λαμόγια τα εχουν εξω από χρόνια και από ότι φαινεται καλά εκαναν το ειχαν δει το πραγμα προς τα που πήγαινε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....31 Οκτωβρίου 2014 - 7:21 μ.μ.

  Η αναπτυξη είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενσημα ναι, όχι όμως ένσημα λαμογιάς .
  Και να γίνει ανάπτυξη , όχι αύξηση/διόγκωση της οικονομίας μόνο , γι΄αυτό η ανάπτυξη σήμερα πρέπει να είναι βιώσιμη, αειφόρα, δηλ. πράσινη .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πιο δύσκολο υπουργείο μετά το ΥΠ.ΟΙΚ. Θυμάμαι πόσο χλευάζατε τη Λούκα Κατσέλη και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη εδώ μέσα χαρακτηρίζοντας τους ανάξιους και ανίκανους επειδή με κόλπα ταχυδακτυλουργικά δεν έφεραν την ανάπτυξη σε δυο χρόνια. Μετά από 5 χρόνια και τόσους υπουργούς καταλάβαμε όλοι ότι στην πλέον δύσκολη περίοδο της κρίσης ήταν οι μόνοι που έκαναν ουσιαστικό έργο παρόλο που και οι δύο έφυγαν ως "αποτυχημένοι" από τους "ειδικούς" ακριβως γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πετυχημένος υπουργός ανάπτυξης σε περίοδο ύφεσης. Αυτό το υπουργείο καταστρέφει πολιτικές καριέρες , είναι το πλέον ακατάλληλο για δελφίνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ισχύει πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "κανονικό" κόμμα. Δεν ξεροσταλιάζει έξω από τα γραφεία της Διαπλοκής και της Ζήμενς, δεν έχουν μισό εκατομμύριο ανήψια και κουμπάρους, δεν είναι καθόλου νεοφιλελεύθερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή