Η Σουηδία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης

30.10.14


Με ένα λιτό tweet του Υπουργείου Εξωτερικών, η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, γράφοντας Ιστορία.

Ουσιαστικά υλοποιείται η σχετική δέσμευση της πρωθυπουργού της χώρας η οποία και αγνόησε τις ισχυρές αντιδράσεις του κράτους του Ισραήλ και των εβραϊκών λόμπι ανά τον κόσμο, δείχνοντας τον δρόμο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ των New York Times.

6 σχόλια:

 1. και ευχή και κατάρα30 Οκτωβρίου 2014 - 7:22 μ.μ.

  Ίσως τίποτα να μην εικονογραφεί το βαθύ παλαιοπολιτικο ήθος αυτής της υβριδικής νέας παράταξης από αυτό ακριβώς το στοιχείο: την υιοθέτηση και την πλήρη ταύτιση με το ήθος αυτού του τερατικού εκλογικού νόμου.Είναι η εγγύηση-Γιάννα ακούουουουουους;;;;;-ότι είναι ίδιοι όσο οι παλαιοί που διαδέχονται. Αυτό που κατηγορούσαν τους παλιούς σαν άδικη εκλογική κλοπή, αυτό ακριβώς θα τους αναδείξει-αν τέλος πάντων τους αναδείξει-σε κυβέρνηση. Ο τρόπος που αντέδρασε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις Γλέζου δείχνει το πανικό του κλέφτη που πιάνεται με τη γίδα στη πλάτη. Όλη η προηγούμενη ρητορεία θα πάει στράφι μπρος στο δοξαστικό που θα αναδυθεί απ'τις κλεμμένες έδρες.Η κατηγορία θα γίνει ύμνος και η Αριστερά-ή αυτό που αυτάρεσκα νομίζει ότι είναι τέτοιο- Δεξιά! Τόσο απλά! Ο Διαμαντόπουλος θα τρέξει κατευθείαν απ'τη Βουλή στα γουναράδικα της Ερμού, ίνα πληρωθεί το ρηθέν ραντεβού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα καλά αμφιβάλει κανένας πως ο τσίριζα
  δεν θα αφήσει κ@λοτούμπα γιά κ@λοτούμπα ,
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

  πιό πολλές κι από τους τσιπροβενιζέλους ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κυβερνήσει, για να δει ο Ελληνικός λαός ότι οι μεγάλες κολοτούμπες του Σαμαράς θα φαντάζουν ένα τίποτα μπροστά στις κολοτούμπες του λεβεντόπουλου Τσίπρα και τους τσικλεβέντες του.Θα πέσει πολύ γέλιο και φυσικά οι κατσαρόλες θα είναι σε ημερήσια παρουσία στο Σύνταγμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μια σταγόνα ελπίδας σε μια εποχή και σ'ένα κόσμο γεμάτο διαμάχες, ξενοφοβια και ρατσισμό.
  Μπράβο στη καινούργια κυβέρνηση συνεργασίας σοσιαλιστών, πρασινων και αριστερών.
  Νιώθω περιφανος που ζω σε μια χώρα που τολμά να έχει δική της άποψη και να το δείχνει στην πράξη, παρά το μικρό της εκτοπισμα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες σύντομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ καλά τα λέτε κύριε καθηγητά. Αλλά ποιος ακούει? Επίσης, από την ανάλυσή σας λείπει ένα βασικό πρόβλημα: η βαριά φορολόγηση της εργασίας. Ο 35αρης ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει στόχο την συνταξιοδότηση, έχει μπροστά του 30 χρόνια εργασιακού βίου. Ωστόσο, το χαράτσωμα (τέλος επιτηδεύματος, φορολόγηση 26% από το 1ο ευρώ, βαρύτατες ασφαλιστικές εισφορές, καμία φοροαπαλλαγή) τον αποθαρύνει να εργαστεί. Αν είναι να βγάζει 10 με 15 χιλιάρικα το χρόνο, ποιος ο λόγος να εργαστεί, αφού όλες οι απολαβές του είναι ήδη υποθηκευμένες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ακριβώς, το πρόβλημα
  γιά χώρες με μικρό εκτόπισμα .είναι :

  * μικροί συνεταίροι με αυτοπεποίθηση
  όπως η Σουηδία,

  όπως - που και που - η Ελλάδα

  του "σωστού" Αντρέα, του Σημίτη και του ΓΑΠ

  * ή είναι "καλά παιδιά" προς την αντιδραστική Ευρώπη επί δεξιάς
  * είτε ασόβαροι γελωτοποιοί, όπως οι τσιριζαίοι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή