Ο Μανώλης Γλέζος καλεί την Ευρώπη να ξεριζώσει τα φωτοβολταϊκά από την Ελλάδα

2.10.14Ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ως ο πλέον κατάλληλος να εκπροσωπήσει το κόμμα και τη χώρα στην Ευρωβούλη, κατέθεσε σήμερα μια από τις γελοίες ερωτήσεις Έλληνα ευρωβουλευτή.

Αν και το περιεχόμενο της ερώτησης του ήταν εξ ορισμού κωμικό, ο κ. Γλέζος επέλεξε και το κατάλληλα κωμικό λεξιλόγιο για να διατυπώσει την ερώτηση του προς τον  υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Phil Hogan:

Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξίμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα. Η μαστίχα της Χίου, η σταφίδα της Κορίνθου, το σταμναγκάθι και το δίκταμο της Κρήτης είναι μερικά από αυτά. Στη Νάξο, εκτός από τις πατάτες, ευδοκιμεί και το κίτρο. Κατ’ εντολή, όμως, της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά.

Τι θα κάνετε για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της; Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;

9 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα2 Οκτωβρίου 2014 - 3:40 μ.μ.

  Μού είναι εντελώς αδύνατο να γράψω οτιδήποτε αρνητικό για το Μανώλη Γλέζο. Μπορώ όμως να γράψω γι'αυτούς που τον χρησιμοποίησαν στις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές: κάθε γέροντας έτσι κι αλλιώς αλλά πολύ περισσότερο αυτός ο σεβαστός άνθρωπος, πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια αξία πολύ πάνω από τα τετριμμένα πεζών σκοπιμοτήτων και πρέπει να προστατεύεται από το να εκτίθεται με τρόπο που δεν είναι αντίστοιχος της συνολικής του, της διαχρονικής του αξίας.Δεν τον χρησιμοποιούμε σαν το παδί για τα πολιτικά μας θελήματα αλλά και ούτε τον καταπονούμε περιφέροντας τον από Αθήνα σε Στρασβούργο και τούμπαλιν. Δεν έχει σημασία ότι δέχτηκε-τα γερόντια είναι ευάλωτα στις προτάσεις μας και ντρέπονται να αρνηθούν, ιδιαίτερα αν έχουν μάθει μια ζωή να είναι γενναιόδωρα-συνάντησα 90άρη γέροντα πρόθυμο να δώσει αίμα, γιατί κάποιος άσχετος του το πρότεινε. Ο Γλέζος είναι Νέστορας δεν είναι ο διεκπεραιωτής των υποθέσεων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ου γαρ ερχεται μονον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πατάτες! Πατάτες παντού! Μόνο αυτές μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Κι αν στην τελική δεν μας τις αγοράζει κανένας, τις τρώμε μόνοι μας! Γουιν-γουιν σιτσουέσιον που θα έλεγε και ο (ημι-θρησκευτικός) ηγέτης Τσίπρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μανωλη, ΔΕΝ εισαι διαβασμενος στο καθε τι...ΔΕΝ προσδιορισε κανεις αλλος εκτος απο την τυφλα μας, ΠΟΥ ακριβως θα "ευδοκιμησουν" τα σιδερενια φυτα..(χωρις να βλαψουν τα αλλα..)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να είναι καλά αυτοί που τον ψήφισαν... Εντάξει τον τιμάμε για τους αγώνες του, είναι μία μορφή της αριστεράς, αλλά δεν τον στέλνεις στο Ευρωκοινοβούλιο... Έλεος πια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μακάρι να μην είναι ακριβής η ανάρτηση .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....2 Οκτωβρίου 2014 - 7:47 μ.μ.

  Γενικά η ποιότητα που στειλαμε με τη ψηφο μας στην ευρωβουλη ήταν η χειροτερη δυνατη και μαλιστα σε μια εποχή που τα δυσκολα είναι μπροστα μας και όχι πίσω μας όπως θεωρούν οι περισσοτεροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιατί μέχρι να μπούν φωτοβολταϊκά ξεσκιζόσαντε να καλλιεργούν και να τά πουλάνε χρυσά

  ΑπάντησηΔιαγραφή