Διορισμένους αθλητές στο Δημόσιο επιστρατεύει ο Χαρδούβελης για την πάταξη της φοροδιαφυγής

3.10.14


Μπαίνεις στο In.gr. Διαβάζεις μια συγκεκριμένη είδηση. Κοιτάζεις το ημερολόγιο να δεις αν είναι Πρωταπριλιά. Δεν είναι. Κοιτάζεις ξανά μήπως έκανες λάθος. Δεν έκανες. Ανοίγεις το παράθυρο, κοιτάς ψηλά στον ουρανό να δεις αν μας ψεκάζουν.

Δεν υπάρχεις άλλος τρόπος να αντιδράσεις σε ένα ρεπορτάζ στο οποίο επί λέξη αναφέρονται τα εξής:

Διακριθέντες αθλητές όπως ο Παναγιώτης Μπαρλάς, ο αρχηγός της παγκόσμιας Εθνικής Εφήβων Μπάσκετ του 1995, θα στελεχώσουν σύντομα τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του υφυπουργού Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανού αθλητές με διακρίσεις και εξέχουσες επιδόσεις θα διορισθούν σε κενές οργανικές θέσεις δοκίμων υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με βαθμό ΣΤ΄ του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης εφοριακών.

Πρόκειται για τον πρώην μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Μπαρλά, την Ανδριανή Αθουσάκη αθλήτρια του βόλεϊ, το Νίκο Γιακουμόπουλο αθλητή του χάντμπολ, την Κωνσταντινίδου Χριστίνα αθλήτρια του πινγκ πονγκ και για τον γυμναστή Μανόλη Ντόλια.

Η αθλητική ιδιότητα των νέων εφοριακών δεν συνεπάγεται πως έχουν και ακαδημαϊκές περγαμηνές σχετικές με αυτή. Για παράδειγμα η κ. Αθουσάκη είναι απόφοιτος του Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στέλεχος της ΓΓΔΕ ανέφερε στο in.gr πως οι νέες προσθήκες «θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της διατήρησης της φορολογικής διοίκησης σε φόρμα».