Το ψέμα Σαμαρά περί διεθνούς έκθεσης που δείχνει τη ραγδαία αύξηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας

22.10.14


Για κάποιους δικούς του ακατανόητους λόγους, ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι στη χώρα τα τελευταία δυο χρόνια λαμβάνουν χώρα διάφορες μεταρρυθμίσεις, γι' αυτό και καμαρώνει.

Σε χθεσινή του ομιλίας όμως στο ΣΕΤΕ, επικαλέστηκε μια περίεργη έρευνα για να υποστηρίξει τα λεγόμενα του. Συγκεκριμένα είπε:

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει υπάρξει ποτέ, στο συντομότερο χρόνο που υπήρξε ποτέ, με ταυτόχρονες σαρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού! Και στον Τουρισμό ασφαλώς. Ανεβήκαμε, για παράδειγμα, 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας της Διεθνούς Τράπεζας. Από το 147 στο 36, στη θέση αυτή, μέσα σε δύο χρόνια! Και θα συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε στις πρώτες θέσεις διεθνώς. 

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι Διεθνής Τράπεζα δεν υπάρχει. Μάλλον αναφέρεται στην Παγκόσμια Τράπεζα και λογικά εννοεί αυτή την είδηση:

Η Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ ανόδου στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ό,τι αφορά την έναρξη επιχείρησης, καθώς από την 147η θέση που βρισκόταν πέρυσι κατάφερε φέτος να καταταγεί στην 36η θέση. 

Aς ενημερώσει κάποιος τον πρωθυπουργό ότι το ακροατήριο του ΣΕΤΕ είναι σε θέση να αντιληφθεί τέτοιους είδους πολιτικάντικες ερμηνείες των διεθνών εκθέσεων. Δεν χρειάζεται να ξεφτιλίζεται.