Μωραΐτης: Κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν τον Καμμένο, ίσως νιώθουν ότι βρίσκονται ήδη σε άλλο κόμμα

28.11.14


Εκ νέου στο πνεύμα της πρωτοβουλίας Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται σήμερα ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μωραΐτης με άρθρο του στην προσωπική ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο «Θα κάνουμε τελικά κάτι» στο άρθρο του αναφέρει:

Η παράταξη είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό και δυστυχώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα εξαπτέρυγα επιλέγουν τον διχασμό. Η κοινωνία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη της βλέποντας τα παιγνίδια κοντόφθαλμων τακτικισμών.

Με εκτός τόπου και χρόνου, δημόσιες ή «άτυπες» τοποθετήσεις, επιλέγουν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στον άμεσο κίνδυνο εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ και μιλούν για «συνοχή». Ποια συνοχή άραγε, αυτή στο 3%; Βλέπουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μιλάνε για «Καστελόριζα» και «αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια».

Τα μικροκομματικά τους κίνητρα αποδομούν την πατριωτική στάση της παράταξης και αθωώνουν την εγκληματική διακυβέρνηση Καραμανλή. Μιλάνε όπως ακριβώς ο Καμμένος και η ΝΔ την περίοδο 2009-2012. Ίσως νιώθουν ότι βρίσκονται ήδη σε άλλο κόμμα.

Άλλοι, τη μια είναι μνημονιακότεροι του μνημονίου και την άλλη «συριζοποιούν» τον λόγο τους. Θυμόνται ίσως μια εποχή που στον χώρο μας κάποιοι πριν αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα θεωρούσαν ότι μπορούσαν να διαπραγματευτούν καλύτερα και ζούσαν τα δικά τους μικρά ή μεγάλα «Ζάππεια».

Άλλοι, συγκρίνουν τις αναδιατάξεις κολλητών και γυρολόγων με την δημοκρατική συμπαράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θυμάμαι ο Ανδρέας Παπανδρέου να διαπραγματεύτηκε μια παράταξη με τη συμμέτοχη πέντε προσωπικοτήτων. Ούτε θυμάμαι αυτές οι προσωπικότητες να το ζήτησαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια: Τα διακυβεύματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με τα ονόματα ούτε με τα σύμβολα. Το απέδειξε περίτρανα αυτό άλλωστε η αποτυχία της Ελιάς.

Το διακυβεύματα είναι πολιτικά:

Θεωρούμε τη συμμετοχή λύση ή πρόβλημα στην παράταξη;

Θέλουμε ένα ελίτ κομματίδιο στελεχών, με μανία κυβερνητικού που κάνει ιδεολογία τον τακτικισμό ή ένα κόμμα που θα ξαναδώσει λόγο στη βάση, με λυτρωτικές συμμετοχικές διαδικασίες, με πολιτικές θέσεις και ιδεολογικό στίγμα;

Θέλουμε ένα κόμμα που θα ανοίξει με τολμηρές θέσεις και σχέδιο τη νέα πολιτική εποχή ή θα μιλάμε απλά για «κανονικότητα», αγκυλωμένοι σε μια «φαντασίωση» μιας  μεταμνημόνιο εποχής η οποία θα είναι ίδια και απαράλλακτη με αυτήν προ μνημονίου;

Θα παραδώσουμε τον πολιτικό μας  χώρο να αλωθεί οριστικά από ένα ανιστόρητο πολιτικό δίπολο;
Τελικά θα κάνουμε κάτι ή θα παραδοθούμε αμαχητί στην ιστορική χλεύη ως μοιραίοι  και άβουλοι;

Αυτά είναι τα διακυβεύματα και τα ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να κρυφτεί κανένας πλέον.

15 σχόλια:

 1. βαρεθήκαμε..Ας φύγουν οι ΓΑΠΟΙΚΟΙ ί απο τους Βενιζελικούς. Ας κατέβουν στις εκλογές δύο κόμματα ξεχωριστά και ας πάρουν 2% ο καθένας- και ας τελειώνουμε επιτέλους για πάντα με αυτό το κόμμα. ΕΛΕΟΣ - WHO CARES ΠΟΙΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σεμνά και ταπεινά28 Νοεμβρίου 2014 - 6:03 μ.μ.

  Έχει δίκιο ο Φίλιππος που ειρωνεύεται. Το θέμα Θανούλη είναι να βελτιώσουμε τα πράγματα και όχι να καταστρέψουμε ότι έχει απομείνει. Στο κατω κάτω δεν είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ με τον Γιωργο ή με τον Βενιζέλο. Κάποιοι είμαστε με το ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θολά και μουλωχτά28 Νοεμβρίου 2014 - 6:38 μ.μ.

  Αν είσαι με το ΠΑΣΟΚ αλλά υπονομεύεις την ηγεσία τότε πρέπει να δηλώνεις τι προτείνεις. Έτσι στα θολά και μουλωχτά, φύγετε όλοι, μόνο σεμνά και ταπεινά δεν προχωράς.
  Όσο για τον Μωραϊτη μαγκιά του να έχει θέση καθαρή. Μπορεί να μη τη γουστάρω αυτή τη θέση αλλά δεν κρύβεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στο διαταυτα!
  Εδώ και τώρα!
  Ανοιχτό συνέδριο και ανάδειξης νέου Προέδρου στο Πασοκ,.απο τη βάση.
  Αλλαγή!!!  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ευχή και κατάρα28 Νοεμβρίου 2014 - 7:25 μ.μ.

  όσοι μιλάμε για καστελόριζα και τη θλιβερή περίοδο του 2009-2011(μα δεν κατάλαβαν τίποτα τέλος πάντων;)κάνουμε την οδυνηρή αλλά και λυτρωτική αυτοκριτική που η προηγούμενη ηγεσία δεν έκανε, πολύ περισσότερο που συστηματικά ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ: δηλαδή την κάθοδο αυτοπροσώπως στο λαό με εκλογές. Προτίμησε να το σκάσει με τον ταπεινωτικό τρόπο που ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΕΛΕΞΕ αντί να προσφύγει η ίδια υπεύθυνα και γενναία στις εκλογές. Δυστυχώς αυτή την αυτοκριτική όπως φαίνεται δεν θα τη κάνει ποτέ γιατί η πτωχαλαζονεία της δεν τής επιτρέπει να παραδεχτεί ότι έκανε αυτά τα λάθη. Έτσι όμως δεν προχωράει η πολιτική και δεν εμπεδώνονται τα μαθήματα που τα βιώσαμε σαν λάθη. Το αποτέλεσμα από τη μια πλευρά να είναι η σημερινή ηγεσία που απολογείται για τα λάθη της προηγούμενης και από την άλλη να έρχεται η προηγούμενη, ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΗ από επιλογή της, ηγεσία και να ζητάει τα ρέστα-μετά από τρία χρόνια αξέχαστων διακοπών!-για βάρη που τής μεταφόρτωσε.Το ήθος του κοπανατζή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. σεμνά και ταπεινά28 Νοεμβρίου 2014 - 9:30 μ.μ.

  Έτσι μπράβο!!!!
  Σωστός ο Peter. Ανάδειξη ηγεσίας απο το λαό. Στο όνομα του λαού γίνονται τόσα και τοσα ας γίνει κι κάτι παραπάνω. Όμως πανω απο όλα ενότητα!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η συνέπειά σου είναι παροιμιώδης.Τότε τον κατηγορούσες ότι είναι γαντζωμένος στην καρέκλα,τώρα τον κατηγορείς γιατί «έφυγε».Ποια ήταν ακριβώς τα λάθη του Γιώργου τη περίοδο 2009-2011;Τα 36 δις έλλειμμα ήταν λάθος του;Ότι απευθύνθηκε στους Ευρωπαίους εταίρους ήταν λάθος του;Μήπως δεν έπρεπε να βρει δανεικά και να κάνει στάση πληρωμών;Μήπως μας χάριζε ο Πούτιν 36 δις;Αλήθεια στην Κύπρο γιατί δεν έδωσε 5 δις για να μην μπει στο μνημόνιο;Γιατί δεν πήραν μετά οι Σαμαροβενιζέλοι λεφτά από τον Πούτιν όταν έφυγε ο κακός Γιώργος;Γιατί δεν έσκισαν το προδοτικό μνημόνιο;Γιατί συνεχίζουν την προδοσία;Περιμένω να μου πεις συγκεκριμένα τα λάθη του.Πώς αύξησε το έλλειμμα και το χρέος;Ποιες ήταν οι εναλλακτικές;Γιατί ακόμα και ο Τσίπρας μιλάει για διαπραγμάτευση με Μέρκελ και Σόιμπλε;Δεν θα πάει δηλαδή ούτε αυτός στον σύντροφο και ορθόδοξο Πούτιν που μας χαρίζει λεφτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τέλειος ο Μωραΐτης όπως πάντα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Λαικίζεις... Έχεις γίνει κουραστικός. Δε μιλάς σε πρόβατα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Προσπάθησε να το αποδεχτείς.
  Τελειώσατε.
  Είσαστε πολιτικά & ηθικά νεκροί και δεν το ξέρετε ακόμα .
  Στηριζόσαστε αποκλειστικά σε μισθοφόρους θεσιθήρες , που μόλις χάσουν το μπερντέ θα γυρίσουν και θα σας "σφάξουν " στο γόνατο , οι ίδιοι .
  Βλέπεις πως ο Ψυχάρης «τράβηξε» το γιόκα του και πάει για Σύριζα , σας έστυψε και τώρα σας φτύνει στη μούρη.
  Μην αυτοκτονήσεις πάνω στο πληκτρολόγιό σου , το μισάνθρωπο αδίστακτο υποκείμενο που λατρεύεις δεν το αξίζει .
  Υπάρχει ζωή και μετά το κάθαρμα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Απαντάς σε μένα ή σε κάποιον άλλο; Τα "επιχειρήματα" που παραθέτεις πάντως δεν απαντούν σε ζητήματα που έθεσα. Στρίβεις δια της πλαγίας ή απλά το νομίζω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ήθελες εκλογές τον Οκτωβριο του 2011;
  Η σημερινή ηγεσία απολογείται για τα λάθη της προηγούμενης; Ποια εννοείς; Η προηγούμενη ήταν του Παπαδήμου. Λάθος ήταν και η κυβέρνηση Παπαδήμου;
  Αν οι 2 τελευταίες κυβερνήσεις ακολουθούσαν λάθος πορεία, αντί να απολογείται η σημερινή για εκείνες θα μπορούσε να έκανε κάτι καλύτερο....Να πήγαινε προς τη "σωστή" κατεύθυνση και να πραγματοποιούσε τις δεσμεύσεις της για τις οποίες έριξε τον Παπαδήμο και μας έσυρε σε εκλογές. Ξέρεις, επαναδιαπραγμάτευση, ηπιότερη φορολογία, μεταρρυθμίσεις κλπ κλπ...
  Επιτέλους αποφασίστε: Ήταν λάθος η πορεία των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου οπότε κακώς ο Βενιζέλος (παριστάνει ότι) τη συνεχίζει ή σωστή οπότε κακώς ο Βενιζέλος απολογείται γι αυτήν;
  Δε γίνεται ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς να κατηγορούν τις 2 προηγούμενες κυβερνησεις και το μόνο τους επιχείρημα για παραμονή στην εξουσία να είναι ότι αυτοί μπορούν να τηρήσουν τις συμφωνίες των προηγουμένων ως μόνη λύση για τη χώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ευχή και κατάρα29 Νοεμβρίου 2014 - 3:44 μ.μ.

  Α,όταν σας μιλάνε για εκλογές εσάς των αμάθητων στη λαϊκή εκλογική λογοδοσία δυναστικών οπαδών, τότε λαϊκίζουμε. Είναι λαϊκισμός οι εκλογές και τις αποφεύγουμε. Τυπική γιωργοπαπανδρεϊκή λογική. Και ο γυιός του Κιμ ιλ Σουνγκ δεν θα σκεφτόταν διαφορετικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Χαλασμένο ρολόι29 Νοεμβρίου 2014 - 7:16 μ.μ.

  Μάλλον δεν κατάλαβες κάτι. Σε Πασόκο απευθύνεσαι. Πρώτα είμαι ΠΑΣΟΚ και μετά είμαι με την ηγεσία που έχει σήμερα. Ενώ το σινάφι σας πρώτα είναι παπανδρεϊκοί και μετά...ό,τι είναι ο Παπανδρέου. ΔΗΜΑΡ χτες; ΔΗΜΑΡ εσείς! ΣΥΡΙΖΑ σήμερα; (για το ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει); ΣΥΡΙΖΑ κι εσείς!
  Προφανώς και θεωρώ την επιλογή Βενιζέλου μακράν τη καλύτερη(αν το 2007 είχαμε διαλέξει Βαγγέλη, θα είμασταν κραταιοί σήμερα). Είμαι με το Βενιζέλο γιατί είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος. Ενώ είστε με τον Παπανδρέου γιατί σας πλασαρίστηκε σαν γυιός άλλου και με αυτή μόνο την ιδιότητα και με καμιά άλλη επιβλήθηκε μέσω των οικογενειακών μηχανισμών. Παρόλο ότι ο ευφυής Ανδρέας μας είχε προειδοποιήσει ΕΙΔΙΚΑ για τη περίπτωση-ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ. Τα κριρτήρια μου είναι καθαρά και ατόφια πολιτικά. Τα δικά σας είναι καθαρά βιολογικά και με όρους κληρονομικού δικαίου: "Πάρε το ρολόι μου και βάλτο σε αντίστροφη πορεία. Να σταματήσει όταν θα τάχεις όλα ρημάξει"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μη χαϊδεύεσαι Ευχούλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή