Οι Βρυξέλλες αποδομούν ολοκληρωτικά την κυβερνητική στρατηγική περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο

3.11.14


Θυμάστε τα παλιά τα χρόνια (πριν 10 μέρες, δηλαδή πριν επιβληθεί ομερτά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ) που η κυβέρνηση δεσμευόταν ότι θα βγούμε άμεσα στις αγορές και θα πούμε ξουτ-ξουτ στο κακό Δ.Ν.Τ;

Να τι αναφέρεται σήμερα σε ένα ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος το οποίο όμως δεν φέρει τον τίτλο «Ξεφτίλα για τον Αντώνη Σαμαρά» όπως κανονικά θα έπρεπε:

Ως «εξαιρετικά απίθανο» χαρακτήρισε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες το ενδεχόμενο μιας καθαρής εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ανώτατο στέλεχος της ευρωζώνης, δείχνοντας προς την κατεύθυνση λήψης μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής από την ΕΕ.

Ενημερώνοντας εκπρόσωπους του Τύπου για το περιεχόμενο της ατζέντας του προσεχούς Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου το κοινοτικό στέλεχος ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να διερευνήσει «άλλες επιλογές», καθώς με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορέσει να ανακτήσει την επαφή τις αγορές με ίδια μέσα.
(...)
Αναφορικά  με το ενδεχόμενο παρουσίας του ΔΝΤ στη νέα σύμβαση είπε ότι ορισμένες κυβερνήσεις θεωρούν ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι τμήμα αυτών των διευθετήσεων. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι το μείζον θέμα».

Το λεγόμενο και «άντε γειά» στα πιο κυριλάτα.