Οι Βρυξέλλες αποδομούν ολοκληρωτικά την κυβερνητική στρατηγική περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο

3.11.14


Θυμάστε τα παλιά τα χρόνια (πριν 10 μέρες, δηλαδή πριν επιβληθεί ομερτά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ) που η κυβέρνηση δεσμευόταν ότι θα βγούμε άμεσα στις αγορές και θα πούμε ξουτ-ξουτ στο κακό Δ.Ν.Τ;

Να τι αναφέρεται σήμερα σε ένα ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος το οποίο όμως δεν φέρει τον τίτλο «Ξεφτίλα για τον Αντώνη Σαμαρά» όπως κανονικά θα έπρεπε:

Ως «εξαιρετικά απίθανο» χαρακτήρισε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες το ενδεχόμενο μιας καθαρής εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ανώτατο στέλεχος της ευρωζώνης, δείχνοντας προς την κατεύθυνση λήψης μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής από την ΕΕ.

Ενημερώνοντας εκπρόσωπους του Τύπου για το περιεχόμενο της ατζέντας του προσεχούς Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου το κοινοτικό στέλεχος ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να διερευνήσει «άλλες επιλογές», καθώς με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορέσει να ανακτήσει την επαφή τις αγορές με ίδια μέσα.
(...)
Αναφορικά  με το ενδεχόμενο παρουσίας του ΔΝΤ στη νέα σύμβαση είπε ότι ορισμένες κυβερνήσεις θεωρούν ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι τμήμα αυτών των διευθετήσεων. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι το μείζον θέμα».

Το λεγόμενο και «άντε γειά» στα πιο κυριλάτα.

7 σχόλια:

 1. Η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν: "Γνωρίζετε τον κ.Λυκούδη?" και τότε ίσως είχαμε το ποσοστό της πρώτης δημοσκόπησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΒΑΓΓΕΛΗ,
  ΑΥΤΟ ΤΟ 6ο ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ;
  ΜΙΚΡΟ-ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπομονή, ο Ήλιος θα ξαναφανεί3 Νοεμβρίου 2014 - 8:42 μ.μ.

  Ε ναι και τι έγινε δηλαδή; Μια θεμιτή απόπειρα γίνεται και σε πρώτη φάση δεν πετυχαίνει. Και ο άρρωστος πριν βγει στο δρόμο μετά την ίαση του φέρνει τις βόλτες του γύρω απ'την αυλή του αρχικά. Είναι αθέμιτο δηλαδή να ρίχνονται κάποια δοκιμαστικά τροχιοδεικτικά; Αφού εκ των πράγμάτων κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό-ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ!-τι τώρα τι σε δύο, τρεις, τέσσερις μήνες. Δηλαδή τα όσα είχε προβλέψει η κυβέρνηση Παπανδρέου και δεν τής προέκυψαν δεν θα πρέπει να προκύψουν ποτέ; Και για να έχει ποιος αυτή τη χαρά; Μόνο ο πονεμένος ΣΥΡΙΖΑ; Ο ψεκασμένος Καμμένος; ή μήπως κι άλλοι, πιο υπαίτιοι από αυτούς, θέλουν έτσι κι αυτοί να ελπίζουν και να καραδοκούν χαιρέκακα; Δεν θα τους γίνει το χατηράκι. Μπορούν να συνεχίσουν τις αέναες διακοπές του στο διηνεκές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξεφτίλα, σίγουρα, όχι όμως μόνο για τον Σαμαρά. Υπάρχει και ο Σύριζα που τα σκίζει τα μνημόνια. Πώς σου διέφυγε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλη Παραπολιτικής3 Νοεμβρίου 2014 - 9:55 μ.μ.

  Χαλαρώστε αγαπητοί με τον κ. Λυκούδη ! Δεν κινδυνεύει ο αγαπητός σας ΓΑΠ από αυτόν. Μην ψάχνετε συνεχώς για συνωμοσίες, δολοπλοκίες και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Και τέλος, αφού τον θεωρείτε τόσο άγνωστο και ασήμαντο γιατί ασχολείστε τόσο συχνά μαζί του?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. To θέμα είναι η διαχρονική αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, το πολιτικό μέγεθος «Λυκούδης» είναι πράγματι ασήμαντο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ελα μωρε ,πως κανετε ετσι?Δεν ξερουν οι εμφανιζομενοι 3 φωστηρες της φωτογραφιας και ξερουν οι κουτοφραγκοι των Βρυξελλων?

  ΑπάντησηΔιαγραφή