Σαχινίδης: Η πρόταση Παπανδρέου δίνει προοπτική στο ΠΑΣΟΚ

24.11.14


Σαφή θέση υπέρ της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ έλαβε σήμερα με δήλωση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Αναλυτικά η δήλωση του:

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε για δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών της χώρας. Το 2010 προέταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αναλαμβάνοντας μόνο του ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.

Όπως έχω, κατ' επανάληψη, τονίσει τα τελευταία δύο χρόνια, τα διδάγματα της κρίσης επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας μέσα από ένα ανοικτό συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες, που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί, αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες.

Δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σέβεται τις προτεραιότητες της χώρας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη χάραξης ενός οδικού χάρτη για την περίοδο μετά την κρίση.

27 σχόλια:

 1. σεμνά και ταπεινά24 Νοεμβρίου 2014 - 3:25 μ.μ.

  Η στάση τους απέναντι στον Βενιζέλο είναι εξίσου κριτική . Μονάχα στην αντιπαράθεση του με τον ΓΑΠ τον στηρίζουν. Στην κόντρα με τον Χρυσοχοϊδη κράτησαν ουδέτερη στάση αδιανόητο κατά το παρελθόν. Η Κρουστάλη η φουκαριάρα παλεύει να γράψει μια καλή κουβέντα για τον Βαγγέλη. Δεν υπάρχει πλέον ο έρωτας του παρελθόντος ο οποίος έρωτας πλέον εκφράζεται προς στον Σταύρο Θοδωράκη και σε ένα-δυο μονάχα στελέχη του ΠΑΣΟΚ !!!!
  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=649874

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ...24 Νοεμβρίου 2014 - 3:45 μ.μ.

  Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, από το 2004 ήδη, από το Γενάρη του 2004, να λέω ότι η επιλογή Παπανδρέου για την ηγεσία είναι επιλογή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ. Άρα τι καινούργιο κομίζει ο Καρακούσης-πέρα από το αυτονόητο της επωνυμίας του; Είναι τόσο επιβεβαιωμένη πια αυτή η διαπίστωση-αλίμονο με τον πιο δραματικό τρόπο-ώστε η όποια αμφισβήτηση της καταντάει η επιτομή του παραλογισμού.
  Οι δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ που μεθόδευσαν μια τέτοια επιλογή αλλά και που στήριξαν-ενεργητικά ή παθητικά με την αδράνεια τους-εδώ βάζω και το Βενιζέλο-σχεδόν ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ!-αυτές είναι υπόλογες για το σημερινό δράμα του κινήματος-ο ίδιος ο Παπανδρέου απαλλάσσεται για τον πολύ γνωστό λόγο...Δυστυχώς κανείς δεν λεφερε ένσταση σ'αυτό το εγκλημα-ούτε το ΒΗΜΑ ή ο ΔΟΛ ή το MEGA, που αντίθετα στήριζαν την καμπάνια με μεθυστικούς παιάνες για τον ΓΑΠ. Έπρεπε να έρθει η αποφράδα ήττα του 2007 για να καταλάβουν την απελπιστική ανεπάρκεια του άνδρα-που την καταλάβαινε κι η γάτα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχή και κατάρα24 Νοεμβρίου 2014 - 3:59 μ.μ.

  Προοπτική βυθού. Καστελοριζιώτικου. Έχουμε κάνει αντιΤιτανικό εμβόλιο πια και δεν τσιμπάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μη βαζεις τετοιες φωτο μεσημεριατικα....θελουμε κ να φαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....24 Νοεμβρίου 2014 - 4:10 μ.μ.

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=653129.
  " Τον Σεπτέμβριο του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, προσπερνώντας τους πατρογονικούς δεσμούς του με την προδικτατορική Ενωση Κέντρου και αναγνωρίζοντας τη μεταβολή των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών, ίδρυσε το ΠαΣοΚ.

  Ενα κόμμα-κίνημα (όπως το βάφτισε εκείνος) που «έκλεβε» εικόνες και συνθήματα από τις μεγάλες στιγμές της δημοκρατικής παράταξης και του έθνους ολόκληρου. Ενα κόμμα με χαρακτήρα απελευθερωτικό και συμφιλιωτικό μαζί, που ερχόταν σε ρήξη με τις κατεστημένες δυνάμεις του τόπου, αλλά ταυτόχρονα κολάκευε τις λαϊκές, απονέμοντας ρόλο και συμμετοχή σε πρόσωπα και δυνάμεις που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

  Εκείνο το κόμμα μέσα σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις κέρδισε τις καρδιές των Ελλήνων και ηγεμόνευσε στην πολιτική σκηνή της χώρας επί δεκαετίες.

  Με τα χρόνια επέδρασε καθοριστικά στα ελληνικά πράγματα. Αλλαξε τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δομές και το ίδιο μεταλλάχθηκε.

  Ο ιδρυτής του, ερχόμενος αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα, έλαβε αποφάσεις που δεν ταίριαζαν στις ιδρυτικές πράξεις και ιδέες.

  Από αρνητής της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ μετεβλήθη σταδιακά σε θιασώτη και υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της Ατλαντικής Συμμαχίας.

  Το κόμμα του από εθνολαϊκό μετεβλήθη σε αστικό - εξουσιαστικό και τα στελέχη του επίσης γοητεύθηκαν από τα αγαθά της αστικής ζωής, άλλαξαν ρότα, συνδέθηκαν με τον πλούτο και τα συμφέροντα, έχασαν τη λαϊκότητά τους και μαζί την έγνοια για τον τόπο.


  Σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους, ιδιαιτέρως μετά την ένταξη στην ευρωζώνη, τα μέλη και τα στελέχη του κυριαρχήθηκαν από τα παραπάνω, δεν έλαβαν τις κατάλληλες πρόνοιες, σχεδόν προπαρασκεύασαν την επελθούσα καταστροφή.


  Από το 2004 και εντεύθεν παραδόθηκε στον ιδιότυπο λαϊκισμό του κληρονόμου Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος το καταδίκασε στην απόλυτη φθορά. Το 2009 έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και αντί να αναγεννηθεί καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα. Από το 2012 παλεύει σε αντίξοες συνθήκες εν μέσω ευρύτατου κύκλου υποδίκων για τη διάσωσή του.


  Κακά τα ψέματα, το ΠαΣοΚ όπως το ξέραμε έχει τελειώσει. Δεν σώζεται ούτε από κληρονόμους, ούτε από νεόκοπους ηγετίσκους, ούτε από στελέχη που νομίζουν ότι ηγούνται της μεταρρύθμισης αλλά στην πραγματικότητα ζουν στον κόσμο τους.

  Οι εναπομείναντες σώφρονες έχουν μία και μόνη ευκαιρία: να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να συγκροτήσουν ένα νέο σχήμα δημοκρατικής παράταξης που θα παραπέμπει στην αστικοφιλελεύθερη κληρονομιά του Ελευθέριου Βενιζέλου.

  Αλλιώς το κόμμα θα σβήσει πνιγμένο στη χλεύη και ο χώρος θα λεηλατηθεί από τους εκπροσωπούντες τον ιδιότυπο φασισμό της παραπαίουσας μεσαίας τάξης"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες οι νόμοι απόδοσης της ιθαγένειας είναι αρκετά αυστηροί. Άμεση απόδοση στα παιδιά που γεννιούνται στις χώρες αυτές υπάρχει μόνο αν τουλάχιστον ένας γονέας διαθέτει ήδη την ιθαγένεια. Σε διαφορετική περίπτωση αυτή αποδίδεται όταν το παιδί φτάσει στα 18 και εφόσον έχει προγηθεί μακροχρόνια (ο αριθμός των χρόνων διαφέρει ανά χώρα) παραμονή στην χώρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που θα πρέπει να δίνουμε άμεσα την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν το κάνουν. Αυτοί είναι λιγότερο έξυπνοι απο εμάς; ΄Η μήπως εμείς έχουμε γίνει καμία παγκόσμια παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη και δεν το κατάλαβα ακόμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου. Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου. Γενικά, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Και ούτε θα ξαναυπάρξει έτσι όπως το υπηρέτησαν και το ξαναονειρεύονται οι φανατισμένοι οπαδοί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΑΣΟΚ του 40+ %, σαφώς και δε πρόκειται να υπάρξει. Αλλά εδώ έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ που χαροπαλεύει, μπαίνει δε μπαίνει στη βουλή. Καταρχήν αυτό που ζητάμε είναι ένα ΠΑΣΟΚ να εκφράζει τη βάση του και τον απλό λαό, ένα πρόεδρο-ηγέτη που να έχει ένα όραμα για τη χώρα του και τους πολίτες της, που θα έχει μεταρρυθμιστικές ιδέες και όχι αυτό το παλαιοκομματικό που ζούμε σήμερα. Δε ξέρω αν αυτό θα είναι το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, πάντως δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θετικός ο Σαχινίδης για την πρωτοβουλία ΓΑΠ, αλλά πολύ άνοστη δήλωση. Τυπική δήλωση οικονομολόγου.


  @ευχή και κατάρα : Με τέτοιο καπετάνιο το ΠΑΣΟΚ πλέον, δεν μπορεί να σηκωθεί στην επιφάνεια με τίποτα. Στο βυθό είναι ήδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συγγνώμη κιόλας, αλλά στο 2007 έχετε μείνει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. νεμεσις ευτηχης24 Νοεμβρίου 2014 - 7:12 μ.μ.

  σου ειπα θαχεις πολυ δουλεια ...στα πληκτρα τεμπελακο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ...''Έκλεβε'' εικόνες και συνθήματα από τις μεγάλες στιγμές της δημοκρατικής παράταξης και του έθνους ολόκληρου...
  Σας κατακλέψαμε ε;
  Ποιά ήταν η μεγάλη παράταξη μεγάλε; Ο γέρος με την ΝΟΒΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΝ ΓΑΡΟΥΦΛΙΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις;
  Τί συνθήματα τους έκλεψε ο Ανδρέας;
  -όσο για το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, αφοροούσε κυρίως τη στάση αυτών των κυρίων απεναντι στην ΚΎΠΡΟ. Το μέν ΝΑΤΟ συνέδραμε, η δε ΕΟΚ, έβλεπε τον βιασμό της νήσου αλλά έκανε ότι τάχα μου δέν έβλεπε..
  Η ΕΟΚ άκουγε μόνο οιμωγές από την Κύπρο και ο Ανδρέας για την Κύπρο είχε μεγάλη αγάπη. Αν ανοιξες ποτέ την διακήρυξη της 3ης τουΣεπτέμβη ξεκινάει ως εξής : Η τραγωδία της Κύπρου κλπ κλπ.
  Τώρα το επιχείρημα αυτό, το χρησιμοποιεί η δεξιά και οι ..αριστεροί παπαγάλοι , όπως επίσης και το ότι ο Ανδρέας έκανε εξωτερική πολιτική με τον Αραφάτ και τα αραβικά κινήματα. Μόλις όμως έμπασε τον Αραφάτ στο ευρωκοινοβούλιο ο Ανδρέας και εκειθεν ισότιμο συνομιλητή στην Αμερική για το παλαιστινιακό, έχασαν όλοι τη γλώσσα τους. Την βρήκαν ξανά τη γλώσσα τους οι ...νεόκουρδοι της Ρηγίλλης, όταν παραδόθηκε ο Οτσαλάν στους τούρκους.
  Ο Ανδρέας δεν έκλεψε τίποτα και από κανέναν. Ήταν ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΙΤΑΚΤΟΣ.

  -Η ΕΛΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  -ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣκλπκλπ
  Εκτός απ΄όλα αυτά είχε μαζί του και μιά γενιά ολάκερη να τον στηρίζει και να εμπνέεται απο αυτόν.
  Τώρα, άν τα πτ΄παγματα κατέληξαν διαφορετικά θέλει πολύ ψαξιμο.
  Λάσπη δε θέλει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ευχή και κατάρα24 Νοεμβρίου 2014 - 8:49 μ.μ.

  A! Δηλαδή ο καπετάνιος που το βύθισε θα έρθει με ποια ιδιότητα τώρα πια; Τού τουρίστα που μετά από τρία χρόνια στο βυθό θα το ανασύρει σαν αρχαίο ναυάγιο; Μα δεν βλέπετε την εξόφθαλμη γελοιότητα του εγχειρήματος; Τον παραμυθιάζουν διάφοροι άεργοι εκεί γύρω του, αυτός βαριέται θανάσιμα, κάνει επανάσταση μακρόθεν-σήμερα πετάει για Φλωρεντία-και όλα τα αποτυχημένα ζόμπι του γιωργοπαπανδρεϊσμού κάνουν το τελευταίο τους πάρτι πριν ο αυτοκαταστροφικός Σαμψών ρίξει οριστικά και αμετάκλητα το οικοδόμημα πάνω και στο ίδιο το κεφάλι του.
  Υ,Γ. Πάντως συνέδριο όπως το θέλουν οι αφασισκοί μέντορες του ΓΑΠ δεν θα γίνει. Λίγο νταβαντούρι, λίγη σκόνη, μια επανάσταση του καφενέ υπερβόρειων προαστίων. Καμιά από προσεχείς πτήσεις του ΓΑΠ δεν αναβάλλεται. Η επανάσταση αναβάλλεται μέχρι να σταματήσουν οι πτήσεις. Αλλά...αλλά υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να παίρνεις το αεροπλανάκι και να ταξιδεύεις στο όνειρο! Αχ! Φλωρεντία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σε λάθος κείμενο και λάθος μπλόγκερ απεύθύνεις την ερώτηση σου. Άλλοι έχουν μείνει στο 2007, απλά είναι passé να πετάνε καφέδες-μετά τα γιούρτια που έφαγαν από τους συριζαίους καταλαβαίνουν τη γλύκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Έτσι απλά ο Βενιζέλος τους κάνει τα "χατίρια" για να επιβιώσει. Επέκταση των αδειών λειτουργίας τους ήθελε τους την έδωσε. Μη κοινές μετοχές ήθελαν τους τις έδωσε. Τον Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ ήθελαν τους τον διόρισε. Να ρίξουν τον Παπανδρέου ήθελαν τους τον έριξε..... και ο κατάλογος μακρύς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Τι σκούζετε μωρέ. Υπάρχει ΠΑΣΟΚ απλά έχει άλλαξει όνομα και κεντρικά γραφεία. Λέγεται ΣΥΡΙΖΑ κι εκεί έχει μετακομίσει η μπόχα και η βρώμα της μεταπολίτευσης. Ήδη κραδαίνουν κουτάλες "οι σύντροφοι" (νέοι και παλιοί)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Γι'αυτό λοιπόν να μη ρίχνεις λάσπη στον Γιώργο.Λες στους άλλους ότι δεν θέλει λάσπη,αλλά εσύ ο ίδιος δεν κάνεις αυτό που λες.Κοίταξε να συνέλθεις και άσε την υποκρισία και τα ψέματα.Μην βεβηλώνεις την μνήμη του Ανδρέα γράφοντας τις γνωστές σου ασυναρτησίες για τον Γιώργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Κουτοπόνηρη η ανάλυσή σου,γεμάτη αντιφάσεις,ανακρίβειες και λογικά άλματα.Φανερώνει άνθρωπο ανιστόρητο,αστοιχείωτο,με επιλεκτική ιστορική μνήμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Μεταμοντέρνα Κορώνα24 Νοεμβρίου 2014 - 11:40 μ.μ.

  Με αρνητικές διατυπώσεις δεν εκφράζεις προοπτική αλλά συμπλέγματα. Άσε που εκτός από άρνηση το σχόλιο είναι μέσα στη θολούρα, τη γενίκευση, την ασάφεια και τη κοινοτοπία. Το να χαρακτηρίζεται ο Βενιζέλος παλαιοκομματικός δηλώνει προφανώς άγνοια και των στοιχειωδέστερων πολιτικών όρων, ειδικά αν απέναντι του βάλουμε τον αυτοκράτορα του οικογενειοκρατικού παλαιοκομματισμού και του "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!".
  Ένας άνθρωπος που δεν κατάφερε να διαχειριστεί ένα πρωτοφανώς ευνοϊκό 44% θα αναστήσει τη παράταξη που βούλιαξε; Επικοινωνούμε; Να κάνουμε το σταυρό μας-λέμε τώρα, εγώ δεν θρησκεύω-που έχουμε αυτόν το ψυχωμένο και ευφυή άνθρωπο που πληροί με ασυναγώνιστη επάρκεια αυτό που αναφέρεις: δυνατότητα ΟΡΑΜΑΤΟΣ! Γιατί έχει συγκρότηση, βαθιά πολιτική κουλτούρα και γι'αυτόν το όραμα είναι πραγματιστική επίτευξη όχι πέταμα στα σύννεφα. Ξέρει τι σημαίνει να οραματίζεσαι πολιτικά. Έχει τις προσλαμβάνουσες και μπορεί να δει όλες τις παραμέτρους και τις συντεταγμένες για να κάνει το όραμα πραγματοποιήσιμο στόχο.
  Αφήστε επιτέλους τα συμπλέγματα, τις εμμονές και τις προκαταλήψεις και δέστε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα απέναντι σε κάθε άλλο κόμμα: τον ηγέτη. Έχουμε τη καλύτερη ηγεσία που θα μπορούσε να θέλει κάθε κόμμα. Ας πάψουμε πια να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. Επιτέλους το μάθημα δεν το πήραμε; 2004, 2007, 2009, 2011: τέσσερις σημαδιακές ημερομηνίες που κάθε μια σηματοδοτεί την αρχή ή τη κορύφωση ενός δράματος. Κάντε το λογικό συνειρμό. Δέστε πώς αυτά τα νούμερα μιλάνε για ανικανότητα, για αντιδημοκρατικότητα, για συντριβή, για παρακμή: ποιο είναι το κοινό στοιχείο που τα συνδέει όλα αυτά; ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ χρειαζόμαστε όχι παραμύθια με πονεμένα βασιλόπουλα που θέλουν τη στοργή μας.Εμείς χρειαζόμαστε στοργή και όχι αυτός που πρέπει να μας τη δώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Είδαμε την αντιπρόταση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ... σου "κόπηκε" η ''μάσα" ? ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΣΕΜΠΝΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΑΝΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.
  Σ.Σ. ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 -05-1984 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΝ!!
  ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr να τον καμαρώσεις..Να δεις τι έλεγε[πριν γίνει πρωθυπουργός] για το ΔΝΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ρε φίλε συγνώμη κιόλας αλλά τι θέλεις να κάνουμε τώρα?Ο Ανδρέας καλός χρυσός και άγιος αλλά είναι και ολίγον μακαρίτης.Κι εγώ θαυμάζω τον Ανδρέα αλλά ο Ανδρέας πλέον είναι ιστορία Όσο για Γιώργο μην κοροϊδευόμαστε πλήρωσε ότι ήθελε να μην χαρίσει τις τράπεζες στους τραπεζίτες,τις συχνότητες στους καναλάρχες και την χώρα στους ολιγάρχες.Είναι οι ίδιοι που έστησαν το βρώμικο '89 αυτοί που έστησαν και το βρώμικο 2011.Κι αφού έχεις τόσο ψηλά τον Ανδρέα που όλοι οι άλλοι σου φαίνονται λίγοι θυμήσου τι γνώμη είχε ο Ανδρέας για τον ΔΟΛ,τον Βαρδινογιάννη,τον Μπόμπολα κτλ.Αυτοί έφαγαν τον ΓΑΠ όχι φυσικά για το μνημόνιο αλλά γιατί τους έδειξε με κάθε τρόπο ότι όσο κυβερνάει αυτός δεν πρόκειται να μεσολαβεί ώστε να παίρνουν θαλασσοδάνεια τα ΜΜΕ τους με αντάλλαγμα λιγο λιβάνισμα από τους δημοσιογράφους.Φυσικά αυτό που δεν μπόρεσαν πλέον να αντέξουν ήταν όταν άκουσαν ότι εφόσον βάζει το κράτος τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να πάρει το κράτος και τις μετοχές.Τι πιο δίκαιο?Τι πιο σωστό?Αυτό που έκανε ο Σαμαράς με τον παχουλοκομψό δηλαδή να δώσουν πίσω τις τράπεζες στο Σάλα,στο Λάτση κλπ και να ζημιωθεί το δημόσιο 30 δισ δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο.Γι'αυτό σου λέω το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον Γιώργο με το Βενιζέλο είναι λίαν επιεικώς άδικο.Σε τελική ανάλυση δεν με νοιάζει ποιός θα είναι ή πως θα τον λένε αυτόν που θα συγκρουστεί μαζί τους,ας τον λένε και Γιώργο Κοινούση δεν έχω επιχειρήματα τύπου "ευχή και κατάρα" εναντίον του Βενιζέλου.Ξέρεις μου την σπάει το μουστάκι του,που πάει γυμναστήριο,που ταξιδεύει,είναι κληρονόμος και άλλες τέτοιες "ομορφιές".Είναι αχυράνθρωπος της διαπλοκής και αυτό είναι ασυγχώρητο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Σωστός,
  αλλά ο Ανδρέας επειδή είναι... ολιγον νεκρός όπως γράφεις άφησε και μία παρακαταθήκη. Κόιταξε σε παρακαλώ την συνέντευξη τύπου που έδωσε , όταν επέστρεψε από τις Βρυξέλλες το 2004.
  Ο Ανδρέας δεν θα συναινούσε σε κανένα σχέδιο ΑΝΑΝ για την Κύπρο, το οποίο αν πέρναγε , η ΑΟΖ η ελληνική θα ήταν η μισή τουρκική.
  Δεν διαφωνούμε ούτε για τίς τράπεζες , ούτε για τα θαλασσοδάνεια ούτε για την μεχρι τούδε εξέλιξη τους λόγω Σαμαροβενιζέλων.
  Το θέμα είναι ότι ο κύριος ΓΑΠ , σκόρπισε το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και συνέστησε το Ιστιτούτο ΤΟΥ. Μ ε αυτό ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕ τα μέλη γι αυτό έμειναν τόσα ..πολλά.
  Κυβέρνησε με μία παρέα η οποία ήθελε ΦΕΙΣ ΚΟΝΤΡΟΛ προκειμένου να μπαίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και μόλις τον σκόρπισαν οι ΦΙΛΟΙ ευρωπαίοι με τον ΣΥΝΤΡΟΦΟ Βενιζέλο, ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ.ΧΑΘΗΚΑΝ. ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ , ΑΠ ΟΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ...ΜΑΣΤΕΡΣ.
  ΚΑΤΕΛΑΒΕΣ;
  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ Κ Ρ Υ Π Τ Ο Μ Ε Ν Ο Σ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΣ !! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΜΦΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ[ΣΥΡΙΖΙΑΚΟ] ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ...ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ; ΧΕΣΤΗΚΑΝ, ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ ΓΙΑ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΕΣ ΗΡΘΑΝ.
  ΤΩΡΑ ΝΑΤΟΣ ΠΑΛΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...
  ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΛΠ. ΤΟΣΟ Ο ΓΑΠ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΤΟ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΘΕΣΜΟΣ. ΕΔΩ ΤΟ spd EIXE ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΕ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΕΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
  ΕΔΩ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΝΕΤΡΨΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ....ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
  ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΑΡΕΟΙ..
  Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΙΛΕ, ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70. Η ΠΡΩΤΗ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΕΚΤΟΤΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΕΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕΣΟΥΡΑΟΥΣΑΝ, Η Ο ΡΓΑΝΩΣΞΗ ΕΦΘΙΝΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΗΚΑΝ [ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΒΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ] ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΕΛΟΣ..
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΗΤΑΝ ...Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.[ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΩΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ] ΟΧΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Αν και είναι πολύ μεγάλη η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ,θα ήθελα να σου θυμίσω πως ήταν το ΠΑΣΟΚ το 2004.Τι κόμμα δηλαδή παρέδωσε ο Σημίτης ή αλλιώς τι κόμμα παρέλαβε ο Παπανδρέου.Είμαι σίγουρος πως ξέρεις και δεν χρειάζεται να γράψω πολλά,θα σου πω μόνο την δική μου εμπειρία όταν είπα να ασχοληθώ πιο ενεργά γύρω στο 2002,ένα αποκρουστικό πράγμα χωρισμένο σε 100 διαφορετικές ομάδες (βιλαέτια τα ονόμασε ο ΓΑΠ) ομάδα Παπαντωνίου,ομάδα Τσοχατζόπουλου,ομάδα απο'δώ ομάδα απο'κει και όλα αυτά απολίτικα, εντελώς αποϊδεολογικοποιημένα.Ένα κόμμα βουτηγμένο στην διαπλοκή με ανύπαρκτες τοπικές με μια νεολαία ΠΑΣΟΚ μικρογραφία των "μεγάλων". Άνοιγε όποιος ήθελε το "μαγαζάκι" του και διεκδικούσε "μερτικό". Τι ακριβώς σκόρπισε δηλαδή ο κύριος ΓΑΠ; Για ποιά οργάνωση μιλάς; Καλά έκανε... και λίγα έκανε μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ έτσι όπως το είχε καταντήσει εκείνο το μικροπρεπές κομπλεξικό ανθρωπάκι ο Σημίτης. Όσο για την παρακαταθήκη που άφησε ο Ανδρέας επειδή δεν γεννήθηκα προχθές και δεν έγινε ΠΑΣΟΚ χθες ξέρω την συνέντευξη που αναφέρεσαι και για το σχέδιο Ανάν που μου λες άλλος (δεν) το διαπραγματεύτηκε στην Λουκέρνη,άλλος κυβερνούσε τότε. Όταν είχε αυτός την ευθύνη σαν ΥΠΕΞ δεν την παράτησε μόνη της αλλά έβαλε την Κύπρο στην Ε.Ε. γι'αυτό οι Τούρκοι στην Χουριετ τον αποκάλεσαν τότε δολοφόνο με αγγελικό πρόσωπο.Μαθήματα πατριωτισμού του έκαναν σε μόνιμη βάση η Κανέλλη κι ο Τράγκας του ΓΑΠ... δεν με πείθουν.


  Υ.Γ. Δεν είναι και δεν ήταν ποτέ θέμα προσώπων αλλά είναι θέμα πολιτικό και ιδεολογικό. Ορκίστηκα ποτέ πια νέο 1996. Δεν έχουμε καμία σχέση με την ελαφροδεξιούλα του Σημιταριού και των Βενιζελικών, κανένας συμβιβασμός με τα παράκεντρα εξουσίας.


  Υ.Γ.2 Όπως σου είπα και στην αρχή είναι μεγάλο το κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ για να το αναλύσουμε με δύο τρείς παραγράφους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή