Σενάρια χάραξης της ΑΟΖ με την Τουρκία διακινεί το περιβάλλον Σαμαρά

27.11.14


Το Antinews.gr είναι ένα site που εδώ και χρόνια απηχεί τις απόψεις του ακροδεξιού περιβάλλοντος Αντώνη Σαμαρά και κατά συνέπεια είμαστε συχνά αναγκασμένοι να παίρνουμε στα σοβαρά τα όσα γράφει.

Σήμερα, μια μόλις μετά το σούπερ κυβερνητικό φιάσκο στο Παρίσι, στο συγκεκριμένο site αναρτήθηκε άρθρο με τον τίτλο «ΑΟΖ, ο κρυφός άσος στο μανίκι του Αντώνη Σαμαρά» το οποίο ξεκινά κάπως έτσι... 

Η υπόθεση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ωστόσο, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν έναν κρυμμένο άσο στο μανίκι τους. 

...και καταλήγει έτσι...

Όμως, είναι ίσως και μια κίνηση – ματ τόσο σε εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα. Αν π.χ. ο Σαμαράς χαράξει ΑΟΖ τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει εφόσον βγει πρωθυπουργός; Πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για να το αφήσουμε στα χέρια των ανίδεων.

Όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με όρους μικροκομματικής εσωτερικής επικαιρότητας, μόνο φόβο μπορεί κανείς να νιώθει για τις προσεχείς περιπέτειες της χώρας.