Θεοδωράκης: Μήπως οι Ευρωπαίοι σκέφτονται λίγο πιο σκληρά για την χώρα μας;

27.11.14


Τη δική του εκδοχή για το αδιέξοδο των κυβερνητικών συζητήσεων με την Τρόικα κατέθεσε σήμερα ο πολιτικός αρχηγός Σταύρος Θεοδωράκης, η οποία και ταυτίζεται με τη γενικότερη αφήγηση περί «κακών Ευρωπαίων».

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Υπάρχει και μία ακραία εκδοχή, ότι η Ευρώπη αναζητά μία Ιφιγένεια. Ειδικά όταν βλέπει ότι τα πράγματα με την Ιταλία δεν βγαίνουν και ο Ματέο πιέζει για λύσεις, που είναι παραπλήσιες με αυτές που θα μπορούσαν να πιέσουν και οι Έλληνες. Όταν υπάρχει κίνδυνος για έναν μεγαλύτερο αποσυντονισμό της Ευρώπης,μήπως οι Ευρωπαίοι σκέφτονται λίγο πιο σκληρά για την χώρα μας; Μήπως σκέφτονται ότι είναι μια αφορμή να δείξουν ότι είναι πολύ σκληροί με τους κακούς μαθητές; Αν θελετε την άποψη μου οι Έλληνες δεν είναι κακοί μαθητές- πρέπει να σταματήσει το αυτομαστίγωμα -αλλά από την άλλη πρέπει να υπάρξει πολιτική ενότητα στη χώρα.

Δεν ήξερα ότι και στο τόσο σπουδαίο και μεταρρυθμιστικό Ποτάμι πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι έχουν προσωπικά μαζί μας. Σημαντικό να το γνωρίζουμε.

Υ.Γ Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι υπάρχει τόσο μεγάλη οικειότητα μεταξύ Σταύρου Θεοδωράκη και Ματέο Ρέντσι ώστε ο Έλληνας πολιτικός αρχηγός να τον προσφωνεί με το μικρό του όνομα.