Αποδοχή ήττας η υποψηφιότητα Δήμα

9.12.14


Το έψαξαν από εδώ, το έψαξαν από εκεί και τελικά Σαμαράς και Βενιζέλος ανακάλυψαν ότι το πρόσωπο που εξυπηρετεί τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας.

Μπορεί ο ίδιος ο κ. Δήμας δια της σιωπής του να έχει καταφέρει να χτίσει ένα μετριοπαθές προφίλ αλλά δεν παύει να είναι ένα κομματικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς, το οποίο πολύ δύσκολα θα συγκινήσει τους ανεξάρτητους βουλευτές. Θυμίζω ότι στη σημερινή Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνεται και ο γιος του.

Συνοπτικά, δεν πρόκειται για κάποια επιλογή υπέρβασης. Πιο πολύ μου θυμίζει τους υπηρεσιακούς προπονητές που αναλαμβάνουν μια ποδοσφαιρική ομάδα, πριν αυτή ξεκινήσει μια νέα εποχή το καλοκαίρι με νέο τεχνικό.

8 σχόλια:

 1. Απο πολιτικά-κομματικά στελέχη είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η πρόωρη ψηφοφορία για Π.τ.Δ. ήταν μια συμφωνημένη διαδικασία με την ΕΕ. Η απότομη σκλήρηνση της στάσης της τρόϊκας αυτό δείχνει. Η καυτή πατάτα της αξιολόγησης, της αποδοχής των ρυθμίσεων του μνημονίου δηλαδή και κατ'επέκταση της συνέχισης της χρηματοδότησης με φτηνό επιτόκιο, πέφτει κυριολεκτικά στα χέρια της νέας κυβέρνησης. Εάν θα είναι μια κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς, τότε θα αποκαλυφθεί επιτέλους όλη η γύμνια της δημαγωγίας.
  Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να συνετιστούμε μέσα από μια επώδυνη διαδικασία πραγματικής "κάθαρσης".
  Εάν δεν δοκιμαστεί - έστω και επώδυνα για όλους - η ουτοπική "άλλη λύση" των δημαγωγών, θα σέρνεται επ'άπειρον το ψευτοδίλλημα που μας κρατάει δέσμιους, "μπορούσαμε και αλλοιώς", χωρίς θυσίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και εγώ αυτό σκέφτηκα... Ότι αφού όποιον και αν βάλουν δεν πρόκειται να εκλεγεί από τη βουλή , οπότε γιατί να βάλουν και να κάψουν κάποια σημαντική προσωπικότητα, που σιγά μην δεχόταν κιόλας δεδομένου ότι δεν θα εκλεγόταν. Άρα βάζουμε τον καλύτερο δικό μας που απλά αναλαμβάνει να διαχειριστεί την ήττα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί δεν βάζανε τον Φώτη; Γιατί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Την ερμηνεία του Συντάγματος κατά το δοκούν και την εκλογή ΠτΔ τον Δεκέμβριο με λιγότερους από 180 την έχουν εγκαταλείψει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κοτζαγκιαουρίδης9 Δεκεμβρίου 2014 - 6:05 μ.μ.

  Aπ' το "μαλλί βαμβάκι" πήγαμε στη νεκροκεφαλή... Αν σε εμπνέει ο θεσμός ρε παιδί μου, παίρνεις τ' απάνω σου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πραγματικά εξαιρετική επιλογή, κρίμα που θα ''καεί''. Συν τοις άλλοις υπήρξε και ο καλύτερος Επίτροπος που είχε η χώρα μας, δε συγκρίνεται ουτε κατα διάνοια με νούμερα και μηδενικα σαν τη Διαμαντοπούλου και τη Δαμανάκη και τον Αβραμόπουλο (αν και νωρίς δεν προβλέπεται να επιδείξει εξαιρετικό έργο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τσάτσος του Καραμανλή.Συνεργός και συνένοχος στο πλιάτσικο της εξαετίας 2004-2009.

  ΑπάντησηΔιαγραφή