Μήνυμα...σταθερότητας: Από το 1987 είχε να σημειωθεί τόσο μεγάλη πτώση του Χρηματιστήριου

9.12.14


Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη την Τρίτη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η πτώση ήταν τέτοιας έντασης που ούτε σε εποχές... Lehman Brothers δεν καταγράφηκε τέτοιο σκηνικό. Έχοντας αγγίξει μετά τις 16:30 πτώση που ξεπέρασε το 13%, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 902,84 μονάδες με απώλειες 12,78%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση από το 1987 και μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της αγοράς. O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στα επίπεδα των 900 μονάδων, κλείνοντας στις 902,84 μονάδες με δραματική πτώση 132,24 μονάδων ή σε ποσοστό 12,78%.

Αναλυτικά στην Ημερησία. Δυστυχώς ζούμε ξανά ιστορικές στιγμές με τη χειρότερη έννοια του όρου.

5 σχόλια:

 1. Κακούργα πεθερά!9 Δεκεμβρίου 2014 - 9:03 μ.μ.

  Ότι ας πούμε ο λόγος είναι ότι ανησυχούν οι επενδυτές για την άνοδο του ανεύθυνου ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας περνάει καθόλου απ'το μυαλό; Ή, εντάξει,να μη ξεκινήσουν οι διαδικασίες για εκλογή Προέδρου, που αν δεν τελεσφορήσουν δεν θα φταίει η Κυβέρνηση ακόμη και το Γλέζο αν πρότεινε για Πρόεδρο, πάλι ευθύνη της κυβέρνησης είναι ε; Πώς το λέει ο λαός αυτό; "Ολα τα στραβά ψωμιά η νύφη μας τα πλάθει".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπερβολές! Θα μπορούσε νάναι -και είναι-το μότο κάθε κυβέρνησης και κάθε αντιπολίτευσης! Αυτό που δύσκολα μπορείς να δεχτείς είναι να είναι το μότο ενός μπλογκ που υποτίθεται ότι είναι φιλοπασοκ και φιλομνημονιακό. Εδώ ξενίζει και ξυνίζει το πράγμα. Όπως επίσης ξενίζει η όψιμη διαφαινόμενη αντιμνημονιακότητα του ανθρώπου που και τις προύποθέσεις ενός επαχθούς μνημονίου δημιούργησε και το μνημονιο εγκατέστησε και ποικιλόμορφα το υπονόμευσε, τουλάχιστον στην ευρωπαϊκοκεντρική του λογική.
  Υπάρχει ένα όριο εσωκομματικής αντιπολίτευσης που από ένα σημείο και πέρα δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ αλλά ΔΗΜΑΡ ας πούμε-9τότε που υπήρχε αυτό το κόμμα-ποιος το μάτιασε άραγε; ποιος γρουσούζης το μαγάρισε;0-ή εν δυνάμει ΣΥΡΙΖΑ-φιλιά στον πιο γελαστερό απεργό πείνας παρεμπιπτόντως Γιάννη Μιχελογιαννάκη, που ξέρουμε με πόσο φονταμενταλιστικό ζήλο στήριξε τον ΓΑΠ μέχρι τη τελευταία του μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Μετά την έκανε και αφού χειροκρότησε το Κουβέλη , τώρα δίνει τα χειροκροτήματα του στο Τσίπρα-αφού πρώτα πήρε όμως τις ψήφους και την έδρα από τη ΔΗΜΑΡ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κοτζαγκιαουρίδης10 Δεκεμβρίου 2014 - 11:08 π.μ.

  Bάλε και 4% σήμερα (προσώρας)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κοτζαγκιαουρίδης10 Δεκεμβρίου 2014 - 11:08 π.μ.

  Aλλά αν βγει ένας Πρωθυπουργός και πει ότι το Χρηματιστήριο πάει καλά, ξέρετε τι θα πάθετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευτυχώς που δεν είναι πρωθυπουργός ο ΓΑΠ γιατί θα τα άκουγε......περί προδοσίας και τα τοιαύτα........

  ΑπάντησηΔιαγραφή