Ο ορισμός της αποτυχίας του Αντώνη Σαμαρά

29.12.14


Τον Μάιο του 2012 η Νέα Δημοκρατία προσήλθε στις κάλπες με τη σχιζοφρενική αντιμνημονιακή στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά και έλαβε το ταπεινωτικό 18,85%, το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της.

Ένα μήνα μετά, κάνοντας μια τεράστια κωλοτούμπα, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε το δίλημμα «Ευρώπη ή χάος», η Νέα Δημοκρατία έλαβε 29,66% και εκείνος έγινε πρωθυπουργός, με τη στήριξη μάλιστα δυο ακόμα κομμάτων.

Μετά από 2,5 χρόνια, μια σχιζοφρενικά αντιμνημονιακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταρρέει, στις εκλογές δύσκολα θα κινηθεί σημαντικά πάνω από το ποσοστό του Μαΐου του 2012 και η χώρα αντιμετωπίζει και πάλι το δίλημμα «Ευρώπη ή χάος». Η τέλεια αποτυχία.

24 σχόλια:

 1. Εκ παπανδρεϊκών κρίνετε τα αλλότρια. Αυτή είναι τυπική μεθοδολογία του ΓΑΠ και της ομάδας κρούσης με τον κωδικό "ΡΕΛΟΣ"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ29 Δεκεμβρίου 2014 - 12:31 π.μ.

  Προφανώς και δεν θα γίνει συνέδριο αν βρισκόμαστε εν όψει προεκλογικής περιόδου-και ποιας προεκλογικής περιόδου ε; ασυζητητί της πιο κρίσιμης μεταπολιτευτικά! Αλλά προς τι το μαράζι και ο καημός; Έτσι κι αλλιώς δεν το θέλατε, παρόλο ότι όλη η λαχτάρα της γιωργοπαπανδρεϊκής σέχτας ήταν ένα συνέδριο ακόμη και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου αλλά των γνωστών νοσηρών και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων του καθαιρεμένου από ΣΥΣΣΩΜΗ τη κοινοβουλευτική ομάδα πρώην ηγέτη και νυν διασπαστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σου έκαναν κι εσένα τηλέφωνο Παραπολιτικέ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν είμαι μέλος/στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο άνθρωπος που πείστηκε από την "συνέντευξη" Σαμαρά πιστεύει ότι ο Ρέλος ήταν βαλτός....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. για πες μου βρε ευχουλα ετσι για να δουμε και το πολιτικο σου επιπεδο με τι ποσοστο στις εκλογες θα εισαι ευχαριστημενος? για το πασοκ του βενιζελου εννοω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. παρε τον ..ούλο που σου ΄λεγα ... θυμάσαι ?
  BENY γιόκ! ... στην επόμενη ΒΟΥΛΗΗΗ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Α, ναι ξέχασα, για την ψυχή της μάνας σου κάνεις τόση προπαγάνδα στον ΓΑΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. πωπω τι είπεεεε..... Πςςςςςςςςςςς!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μην παραποιείς και μην αλλοιώνεις αυτά που γράφω. Η συνέντευξη έπρεπε να δοθεί γιατί ο καθένας πρωταγωνιστής αυτού του σπουδαίου σημερινού πολιτικού γεγονότος οφείλει να μιλήσει-ανέφερα ότι και ο Τσίπρας θάπρεπε να το κάνει. Οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση τέτοιες ώρες από τα πιο υπεύθυνα δυνατά χείλια. Μακάρι να το έκανε και ο Παπανδρέου κάτι τέτοιο να μας εξηγούσε γιατί τόσο καιρό ψήφιζε απανωτά ΟΛΕΣ τις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά το τελεύταίο που μπορείς να χαρακτήρίσεις τον Παπανδρέου είναι υπεύθυνο πολιτικό άνδρα. Η επιτομή της ανωριμότητας και της απόλυτης ανευθυνότητας. Και σιγά μη δώσει και συνέντευξη αν το κανάλι δεν ανήκει στη παγκόσμια, στη διεθνή διαπλοκή του μεγάλου-παρασιτικού κατά προτόμηση, ξέρετε Σόρος, Ρουμπινί-κεφαλαίου-αγγλοσαξωνικό φυσικά, μια και με τα ελληνικά έχει πάρει μόνιμο διαζύγιο. Στις κάλτσες λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ενώ εσύ παλεύεις για τη "σταθερότητα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το αφεντικό τρελάθηκε!29 Δεκεμβρίου 2014 - 10:32 π.μ.

  Κάτι πιο εκλεκτό; Κάποια πιο δύσκολη ερώτηση; Ας πούμε με ποιο ποσοστό θα ήμουν δυσαρεστημένος για το απόκομμα του Γιωργάκη; Γιατί σκεφτεστε μόνο αρνητικά;Τι σας εμποδίζει να σκεφθείτε θετικά; Ποιο ποσοστό θα πάρει ο κοπανατζής των τριών χρόνων; Γιατί εστιάζετε το ενδιαφέρον σας μόνο στο πόσο θα κόψετε απ'το Βενιζέλο; Μοιάζει όχι μόνο να είναι αυτή η μόνη έγνοια σας αλλά και ο μόνος αντικειμενικός σκοπός του απο-κόμματος σας. Δεν σας απασχολούν τα δικά σας ποσοστά, γιατί δεν σας ενδιαφέρουν σαν τέτοια. Ο τυπικός απολίτκος Γιωργάκης: πώς να εκτονώσει την εκρηκτική συσσώρευση συμπλεγμάτων στο συγχυσμένο του κρανίο. Η αρρώστια στη πολιτική, η νοσηρότητα, απέκτησε το όνομα της Γιώργος Παπανδρέου. Τα σκοτεινά καταγώγια της πολιτικής κατατονίας απέκτησαν τον επώνυμο έγκλειστο τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Είναι αλήθεια πως στον καθρέπτη όλα είναι ανάποδα, αλλά χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να δούμε τον εαυτό μας.

  Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί, 1207-1273, Πέρσης ποιητής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Επειδή αυτή η δημοσιογραφία του κώλου μας έχει πια κουράσει, θα ήταν προτιμότερο αν υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό τα οποία δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα, να αναφέρονται ονομαστικά για να παίρνει και ο καθένας την ευθύνη των γραφόμενων του. Αλλιώς και κάποιος άλλος μπορεί να υποστηρίξει ότι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δέχονται τηλεφωνήματα στα οποία τους μεταφέρεται η χαρά εκατομμυρίων πολιτών για το νέο κόμμα του κ.Παπανδρέου!
  Λίγη σοβαρότητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ε όχι και δημοκρατική παράταξη ο Βενιζέλος με το Σημιταριό. Τι σχέση έχει η δημοκρατία με τους αρχιερείς της διαπλοκής; Ο Σημίτης μια ζωή είχε κόμπλεξ και μισούσε κάθε τι που είχε σχέση με το όνομα Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος είναι ένας αξιοθρήνητος εντολοδόχος του Ψυχάρη και της τραπεζοκρατίας. Θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο αποτυχημένος αρχηγός κόμματος μετά το 1974. Ο ήρωας Γιώργος Παπανδρέου, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με αυτά τα καρκινώματα του χρηματιστηρίου, του Τσουκάτου και των καλτσοδετών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ευχή και κατάρα29 Δεκεμβρίου 2014 - 4:14 μ.μ.

  "Ράβδος εις γωνίαν άρα βρέχει"


  Ξεσπυράν ο Μινεσότιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. " Καλώς δόθηκε η συνέντευξη και ουσιαστικά πράγματα έδωσε". Αυτό έγραψες.
  Επίσης, για τον Τσίπρα έγραψες "ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να οργανώσει ανάλογη...; Μπορεί να το διαχειριστεί επικοινωνιακά πειστικά;" Προφανώς θεωρείς ότι ο Σαμαράς το διαχειρίστηκε επικοινωνιακά πειστικά το θέμα.
  τώρα αναφέρεσαι σε... "ενημέρωση" από πλευράς Σαμαρα!!!!!! Μας ενημέρωσε μέσω της συνέντευξης με επικοινωνιακά πειστικό τρόπο λοιπόν...


  Τα συγχαρητήριά μου πάντως για άλλη μια φορά, γιατί είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζω μέχρι στιγμής που είδε θετικά τη συνέντευξη Σαμαρά. Και φυσικά τα συγχαρητήριά μου γιατί επίσης εισαι ο μοναδικός που είδε συνέντευξη και όχι διάγγελμα!


  Για τον Παπανδρέου τώρα, ο άνθρωπος που πείστηκε (όπως έγραψες, με αποδείξεις) από τη συνέντευξη(!) Σαμαρά και πιστεύει ότι ο Ρέλος ήταν βαλτός, λογικό να πιστεύει ότι ο Παπανδρέου έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης... Οι υπόλοιποι χαρακτηρισμοί, αφού προέρχονται από τέτοιας αντίληψης άνθρωπο, μάλλον δεν έχουν καμία σημασία για τον ΓΑΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Τις 10 καλτσοδέτες που τον εκβίασαν τότε να παραιτηθεί, αποκαλείς σύσσωμη κοινοβουλευτική ομάδα; Τα πιστεύεις αυτά που λες; Πού ζεις εσύ; Τώρα παραδέχεσαι ότι τον καθαίρεσαν, όπως λες, ενώ άλλες φορές τον κατηγορείς ότι μόνος του έφυγε και την κοπάνησε. Το θέμα είναι ότι οι μάσκες πέφτουν. Ο Βενιζέλος τον παρακαλάει νυχθημερόν, πριν λίγο πήγαν να τον παρακαλέσουν και ο Λοβέρδος με τη Φώφη. Μα αυτός δεν είναι καμένο χαρτί; Δεν είναι βαρίδι για την παράταξη; Οι ίδιοι δεν μας λέγανε ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε και τώρα υπάρχει μόνο η Ελιά-Δημοκρατική παράταξη; Πώς επικαλούνται το ΠΑΣΟΚ τώρα αυτοί που του άλλαξαν σύμβολο και όνομα (στις ευρωεκλογές δεν υπήρχε ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ αλλά Ελιά). Τι το θέλουν το βαρίδι και το καμένο χαρτί στη νέα τους παράταξη; Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Όλοι αυτοί, ο Βενιζέλος και η κλίκα του, έχουν ανάγκη τον Γιώργο. Χάρη στον Γιώργο μπήκαν στη Βουλή και χωρίς τον Γιώργο θα μείνουν εκτός Βουλής και το ξέρουν πολύ καλά. Γι'αυτό τον παρακαλάνε. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι που παρακαλάνε κάποιον αν δεν τον έχουν ανάγκη. Ο ήρωας Γιώργος Παπανδρέου όμως, έχει χρέος απέναντι στη δημοκρατία και στην ιστορία, να φύγει από το Βενιζελικό μόρφωμα και να κάνει ένα νέο κίνημα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη νέα Βουλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Δύο τα εναντιώτατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

  Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. τωρα μου απαντησες?απαντησε μου στην ευκολη ερωτηση και μετα θα σου κανω και ποιο δυσκολες.πχ τι θα κανετε με την αρχηγαρα σας εκτος βουλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ...και να αδελφέ μου που ΔΕΝ μάθαμε να κουβεντιάζουμε ησυχα κι απλά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ευχή και κατάρα30 Δεκεμβρίου 2014 - 1:09 μ.μ.

  Τη δαχτυλιδιά ο Σημίτης στον ΓΑΠ την έδωσε πάντως. Λέτε ό,τι θέλετε εναντίον του τώρα αλλά η διαπλοκή Σημίτη-Γιώργου Παπανδρέου είναι πια μια εδραιωμένη ιστορική πραγματικότητα και φυσικά ένα όνειδος, μια ντροπή και μια κατάντια όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ σαν σκληροπυρηνικά δημοκρατικό κόμμα αλλά και για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η μεθόδευση αυτή είναι ό,τι ελεεινότερο έχει συμβεί στις δημοκρατικές διαδικασίες μεταπολιτευτικά. Και το ακόμη χειρότερο; όπως αποδείχτηκε, μεσοπρόθεσμα δεν δικαιώθηκε καν ιστορικά αφού αποδείχτηκε θανάσιμη για την παράταξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Έμειναν τσίτσιδοι χωρίς φύλλο συκής!!
  Ξεγυμνώθηκαν εντελώς!
  Τον αντιπολιτεύτηκαν, τον έβρισαν, τον ταπείνωσαν!
  Και τώρα με μια απλή κίνηση ο ΓΑΠ έριξε τις μάσκες της υποκρισίας και του καιροσκοπισμού!!
  Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, φυλάει όμως και τον νοικοκύρη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ο ήρωας Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει δικαιωμένος. Ο Βενιζέλος και η παράταξη της καλτσοδέτας φεύγει ντροπιασμένος και ατιμασμένος, όπως του αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή