Οι κρεμάλες του αγαπημένου αρχισυνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας

4.12.14


«Κρέμασμα στο Σύνταγμα» θέλουν όσοι ταξιτζήδες συνεργαστούν με την Uber σύμφωνα με τον αρχισυνδικαλιστή του κλάδου Θύμιο Λυμπερόπουλο ο οποίος αποτελεί προνομιακό συνομιλητή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το λεξιλόγιο και οι πρακτικές του συγκεκριμένου κυρίου δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανέναν καθώς ο ίδιος συντόνισε και το όργιο διαμαρτυριών του κλάδου όταν ο Γιάννης Ραγκούσης προσπάθησε να ανοίξει το επάγγελμα.

Τότε, έσπευσαν να τον στηρίξουν με θερμά λόγια τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος και τον δέχθηκε στο γραφείο του την παραμονή των εθνικών εκλογών του Μαΐου του 2012. Αμφότεροι φρόντισαν μάλιστα το επάγγελμα να μην ανοίξει ποτέ.

Να τον χαίρονται σήμερα. Ελπίζω να μην μας πουν μόνο ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ του '80 και σε αυτή την περίπτωση.

11 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα4 Δεκεμβρίου 2014 - 12:36 μ.μ.

  Θα έλεγα ότι το ακριβώς αντίθετο συνέβη. Ο Ραγκούσης τους αντιμμετώπισε με μια πρωτοφανή αλαζονεία. Δεν μπορώ να θυμηθώ στη ζωή μου Υπουργό τόσο άπονο όχι απλά στις πολιτικές του επιλογές αλλά ακόμη και στον τρόπο που αντιμετώπισε το κλάδο σε επίπεδο συμπεριφοράς. Είχες την αίσθηση κηρυγμένου ταξικού πολέμου. Δεν είναι εσωτερικός εχθρός μια κοινωνική τάξη για να αντιμετωπίζεται τόσο σκαιά και τόσο προσβλητικά. Οφείλεις να σέβεσαι τον αντίπαλο την ώρα που τον χτυπάς. Είναι κανόνας του δημοκρατικού παιχνιδιού. Είχα μείνει άναυδος από το στοχευμένο μένος, την έλλειψη ακόμη και λεκτικής ευελιξίας. Μόνο ο Τσουκάτος είχε καταφέρει να είναι χειρότερος απέναντι σε μια τάξη επαγγελματιών όταν έσκασε τα λάστιχα των απεργών αγροτών. Θυμηθείτε τις συνέπειες εκείνης της συμπεριφοράς και συγκρίνετε τες με την εκλογική συντριβή του Ραγκούση, παρόλο ότι ο προεκλογικός μηχανισμός που είχε στήσει η επιτήδεια εξαδέλφη του είχε βάλει μπρος τις μηχανές πολύ πριν τις εκλογές-συναυλίες με Νταλάρα. Πρόκληση στη πρόκληση το έκαψε το χαρτί του ο διορισμένος. Στο δημοκρατικό πολιτικό παιχνίδι η διαλλακτικότητα είναι στην ημερησία διάταξη της πολιτικής πρακτικής. Καλά έκαναν και τον καλμάρισαν τον Λυμπερόπουλο όσοι πολιτικοί επέλεξαν αντίθετη πρακτική από τον διχαστικό και εμπρηστικό Ραγκούση. Η κοινωνική γαλήνη δεν είναι απαξία για να τη σνομπάρεις έτσι αστόχαστα.
  Δεν έχει δικαίωμα ένας πολιτικός που επειδή δεν έχει μάθει τους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού να βάζει μπουρλότο στο κοινωνικό ιστό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. axaxaxaxxaxaxa...Έλα...έλα...ξερασέ το ... πόσες άδειες ταξί έχεις ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μεταξύ Λυμπερόπουλου και Ραγκούση, Ραγκούση με χίλια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εσύ ναι, την έκανες την επιλογή σου, ο λαός όμως στον οποίο απευθύνθηκε ο Ραγκούσης αποφάσισε αλλιώς. Είναι στη κρίση να δεις ποιο είναι πιο ουσιαστικό και δημοκρατικό. Το προσωπικό σου γούστο ή η λαϊκή ετυμηγορία;


  @freeman Έτσι προδίνεστε τι είστε τελικά, επειδή κρίνετε τους άλλους με τα ιδιοτελή σας κριτήρια. Για να υποστηρίξει λοιπόν κάποιος τους ταξιτζήδες πρέπει νάχει μια ντουζίνα άδειες. Αλλά και γιατί να μην ισχυριστώ για σας κάτι ανάλογο; ότι δηλαδή αυτές που θα έπαιρνε από μένα(!) ο Ραγκούσης θα τις έδινε σ'εσάς;(με το τρόπο που ευνοούσε τη δημιουργία εταιρειών ταξί ας πούμε).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η λαϊκή ετυμηγορία στήριξε Θύμιο. Το ακούσαμε και αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ορατότητα στρουθοκαμήλου4 Δεκεμβρίου 2014 - 2:45 μ.μ.

  μα τι λες τώρα; ξεκάθαρα στήριξε ραγκούση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στο καθεστώς της λαμογιάς στα ταξί
  όποιος δουλεύει στο τιμόνι βγάζει
  μεροκάματο λίγο ή καθόλου με χίλια βάσανα .
  ( Είναι οι μη προνομιούχοι, οι "άθλιοι" )

  οι "μαντράδες", οι "πολυαδειούχοι" που δεν δουλεύουν ,
  βγάζει τα πρώτα, τα σίγουρα, τα περισσότερα λεφτά
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ .
  ( οι γκλαμουράτοι "προνομιούχοι" )

  Και ανάμεσα οι κάτοχοι μισής ή μίας άδειας που δεν κάθονται τιμόνι
  ( οι γκλαμουράθλιοι )

  ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ
  ΟΙ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΑΔΕΙΕΣ" ΣΤΟ ΤΑΞΙ
  ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ ΓΙΑ ΒΔΕΛΛΕΣ
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ
  * μεροκάματα και ασφάλιση του ΟΔΗΓΟΥ
  * καύσιμα ,συνεργείο, ασφάλιση ΑΜΑΞΙΟΥ
  * απόσβεση ( γιά αλλαγή όταν ... ) του ΑΜΑΞΙΟΥ .

  Α, ρε Ραγκούσαρε,
  ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ
  και έχεις ...  - See more at: http://epikairo.gr/index.php/satira/item/9158-i-ilithiotita-einai-aittiti-1273#sthash.wl416UAA.dpuf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ με τη λογική της ανάρτησης – δεν έχει νόημα όμως αν ο Λυμπερόπουλος συναντήθηκε με τον τάδε ή τον δείνα. Σε μια δυτική δημοκρατία, συζήτηση και εξαντλητικό διάλογο υποχρεούσαι να κάνεις με τον καθένα από τα ενδιαφερόμενα μέρη και –ευτυχώς ή δυστυχώς- ο συγκεκριμένος ήταν θεσμικός εκπρόσωπος του ενός μέρους.

  Η ουσία είναι ότι το Uber έρχεται στην Ελλάδα με μια εξαιρετικά συντηρητική μορφή (μόνο οδηγοί ταξί επιτρέπεται να οδηγούν) που πραγματικά δεν ξέρω αν εφαρμόζεται πουθενά αλλού. Παρόλ'αυτά, ακόμα και τώρα συναντά αντιδράσεις. Και το επάγγελμα δεν έχει ανοίξει στο ελάχιστο – όπως επισημαίνεις - και αυτό με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης.

  (Το Uber κινείται προς την κατεύθυνση "ταξί χωρίς μεσάζοντες" – αν και υπάρχει
  ακόμα ο μεσάζοντας, αλλά σε πιο ήπια μορφή. Θα έπρεπε να υποστηριχτεί ή
  τουλάχιστον να γίνει πολιτικά ανεκτό, γιατί μειώνει το κόστος για τον πολίτη στο 50%).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οι τελευταίοι σπαραγμοί μίας από τις πιο ευνοημένες και προστατευμένες επαγγελματικές κατηγορίες στην Ελλάδα (δεν μιλάω για τους οδηγούς, για τους ιδιοκτήτες μιλάω). Απολιθώματα ενός διαστρεβλωμένου κρατισμού που διατηρείται ακόμα ως μουσειακό είδος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ""Ο Ραγκούσης τους αντιμμετώπισε με μια πρωτοφανή αλαζονεία.''
  ποιούς , τους ταρίφες ?
  ΦΤΑΝΕΙ...ΦΤΑΝΕΙ... ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ...ΣΤΑΜΑΤΑ ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Βασικά, ο Λυμπερόπουλος είναι ιδιοκτήτης ταξί, όχι απλός ταξιτζής.
  Ο Ραγκούσης δεν εξελέγη επειδή κατέβηκε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ όταν οι ψηφοφόροι του είχαμε ήδη αποχωρήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή