Πούτιν σε Τσίπρα: Μάθε μου να παίζω νταούλι, έστω μέσω Skype

17.12.14


Επειδή οι ώρες είναι κρίσιμες για τη ρωσική οικονομία, μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη μια πληροφορία που έχει φτάσει στην Παραπολιτική.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον βοηθήσει άμεσα να μάθει να παίζει νταούλι ή έστω ζουρνά καθώς φιλοδοξεί με αυτόν τον τρόπο να τιθασεύσει τις αγορές που έχουν στήσει πάρτι με το ρούβλι.

Η πρώτη αντίδραση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν θετική και μάλιστα έστειλε ήδη μερικά videos από το Youtube στον Ρώσο ηγεμόνα για να πάρει μια πρώτη ιδέα.

Υ.Γ Και κάτι σοβαρό. Να τι έγραψε χθες ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης στο Facebook:

Όσοι μονομερώς νομίζουν ότι μπορούν να τα βάλλουν με τα αγορές και να τις κάνουν "να χορεύουν" καλό θα είναι να μελετήσουν το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία.Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΕ) και οι αγορές (πτώση της τιμής του πετρελαίου, κλπ) γονατίζουν τη χώρα. Το ρούβλι κατακρεμνίζεται, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια στο 17%, η οικονομία πέφτει σε ύφεση, ο πληθωρισμός καλπάζει, τα μαγαζιά αδειάζουν από σταθερά αγαθά. 

Και όλα αυτά στη Ρωσία, την υπερδύναμη..Το δράμα της Ελλάδας δεν είναι απλά ότι διάφοροι πολιτικοί λένε τις απίθανες ανευθυνότητες για τις αγορές και την ΕΕ, αλλά ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές που τούς ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή. "Η κάθε χώρα έχει τις πληγές της...."