Σαμαράς θέτει θέμα Grexit: Η Ευρώπη είμαι εγώ

17.12.14


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς συνέδεσε σήμερα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές του στο εθνικό πρωτάθλημα ανευθυνότητας.

Να η επίσημη δήλωση του για τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου:

Απόψε διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ψηφοφορία κατά την οποία, η θετική ψήφος των Βουλευτών, βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της Κυβέρνησης. Αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. 

O θεωρητικός του success story και της «κοσμογονίας μεταρρυθμίσεων» παραδέχεται σήμερα ότι η χώρα από το 2012 και μετά κυνηγάει απλώς την ουρά της και ουδέποτε απομακρύνθηκε από την άκρη του γκρεμού.

Κυρίως όμως, ο Σαμαράς τονίζει ότι όρος συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη είναι η επιβίωση του σάπιου πολιτικού συστήματος που τη χρεοκόπησε. Αυτός ο εκβιασμός έχει ξεκινήσει ήδη από τους τελευταίους μήνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν Σαμαράς και Βενιζέλος απαίτησαν μερίδιο εξουσίας για να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές. Το έλαβαν και να τι κατάφεραν.