Το πραγματικό πρόβλημα με τα Ειδικά Δικαστήρια του ΣΥΡΙΖΑ

17.12.14


Μετά από τουλάχιστον 2-3 χρόνια, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε η αντιμνημονιακή ορολογία των πρώτων χρόνων του Μνημονίου, όταν και η Αριστερά ούρλιαζε υστερικά δίπλα σε Καμμένους και Χρυσαυγίτες.

Ο άνθρωπος-σύμβολο του βαθέος ΠΑΣΟΚ Αλέξης Μητρόπουλος απείλησε ή αν προτιμάτε «προειδοποίησε» με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

Εκτός του ότι είναι φοβερά γελοίο το ότι ξύπνησε ένα πρωί ο συγκεκριμένος κύριος και αποφάσισε ότι πρέπει να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο μέχρι και τον διακοσμητικό υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου Σταύρο Δήμα, υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο.

Αν η χώρα συρθεί σε γελοίες εξεταστικές επιτροπές για την ποινική αξιολόγηση αμιγώς πολιτικών αποφάσεων, πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αποτύχει τόσο εμφατικά που θα χρειάζεται κάτι πολύ μεγάλο σε επικοινωνιακό επίπεδο για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Καλό θα ήταν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ να κάτσουν να βρουν καμιά σοβαρή λύση για τα προβλήματα της χώρας και να μην αρχίζουν από τώρα να ψάχνουν για Ιφιγένειες. 

4 σχόλια:

 1. σεμνά και ταπεινά17 Δεκεμβρίου 2014 - 12:53 μ.μ.

  Το επίπεδο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλό, παρακμιακό στα όρια του γραφικού και του τσογλανισμου. Διαπίστωνε επίσης υπέρμετρη αλαζονεία χαρακτηριστικό των αποκλεισμένων και των στερημενων. Μου φαίνεται δύσκολο να αλλάξουν . Η ζωή της κυβέρνησης τους αν τελικά προκειψει θα είναι σύντομη και θα ρίξουμε πολύ γέλιο. Ελπίζω όχι κλάμα. Περπατάνε στα κουτουρού!!!! Ευθύνη για αυτό έχουν κι οι πολίτες οι οποίοι επιλέγουν με γνώμονα την αγανάκτηση, τον φανατισμό, το συμφέρον και καθόλου τη λογική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητε Παραπολιτικε, απορώ πως εχεις τοσο υψηλές προσδοκίες σε σχεση με τον ΣΥΡΙΖΑ!
  Δεν τους βλέπεις??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η σύγκλιση εξεταστικής επιτροπής στηρίζεται στην καταφανώς γελοία άποψη
  ότι το μνημόνιο υιοθετήθηκε σκοπίμως για την εξυπηρέτηση αντεθνικών σκοπών. Η άποψη αυτή είναι βεβαίως εντελώς «ψεκασμένη» για μια σειρά από λόγους.

  Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι μνημόνια εφάρμοσαν και χώρες με μικρότερο πρόβλημα από την Ελλάδα (Πορτογλία, Ιρλανδία). Ακόμα και η περήφανη Κύπρος αναγκάστηκε να υπογράψει μνημόνιο αφού οι Ρώσοι που θα χρηματοδοτούσαν εμάς με καμιά 150αριά δις, τσιγκουνεύτηκαν τα 5 δις που είχε
  ανάγκη η Κύπρος -μάλλον δεν κρατούσαν ψιλά, φαίνεται.
  Ο δεύτερος είναι ότι μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μόνο τη ζημία που υπέστησαν όσοι δρομολόγησαν την είσοδο στο μνημόνιο (βλ ΓΑΠ) αλλά ούτε έναν που
  να ευνοήθηκε. Τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου –που υποτίθεται
  ήταν ο στόχος- είναι στα αζήτητα και από ότι φαίνεται θα παραμείνουν καιρό εκεί.
  Με τα περί εξεταστικής επιτροπής απλώς επιβεβαιώνουν όσους θεωρούν ότι στην Ελλάδα «ψεκασμένοι» δεν είναι μόνο οι ΑΝΕΛ του Καμένου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι ολοφάνερο και επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι ο Σύριζα έχει μαζέψει όλους τους αποτυχημένους και κομπλεξικούς του ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι υστερημένοι υπουργικών ή άλλων αξιωμάτων μυρίστηκαν εξουσία και έτρεξαν!!
  Σε κάθε επαπειλούμενο κίνδυνο αμύνονται προβάλλοντας τα κατώτερα ένστικτά τους
  Αυτό θα πει δημόσιος άνδρας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή