Τσίπρας για τα πανηγύρια (της δραχμής)

1.12.14


Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν μια από τις δυσκολότερες στην πορεία της ελληνικής κρίσης με την Τρόικα να γελοιοποιεί την τυχοδιωκτική στρατηγική της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η εβδομάδα όμως ήταν δύσκολη και για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι συναντήσεις των στελεχών του με επενδυτικά fund στο Λονδίνο ήταν εξίσου καταστροφικές. Κατά συνέπεια, περίμενα με ανυπομονησία την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία ώστε να διαπιστώσω τι ακριβώς κατάλαβε από όλα αυτά ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Στη συγκεκριμένη ομιλία, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε σχετικά με τις αγορές ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζούρνα και εμείς θα χορεύουμε» ενώ συμπλήρωσε ότι «στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας.Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους».

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ίδιος ο Τσίπρας πιστεύει τελικά πολύ χειρότερα πράγματα από διάφορους γραφικούς συνομιλητές του ενώ παράλληλα δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να προετοιμάσει τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις δύσκολες αποφάσεις που θα χρειαστεί να υποστηρίξει.

Αν μετά από 5 χρόνια τέτοιας κρίσης, ο Τσίπρας χρησιμοποιεί εκφράσεις με νταούλια για τις σχέσεις της χώρας με τις αγορές και αν πράγματι θεωρεί ότι η Τρόικα παραμένει από δόλο στη χώρα, τότε πολύ φοβάμαι ότι η δραχμή αποτελεί αναπόφευκτο προορισμό για την Ελλάδα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η κυβέρνηση νιώθει εδώ και καιρό την ανάγκη να συναγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ σε οικονομικά αναλφάβητη ανευθυνότητα.